Hoe maak je een effectieve introductievideo?

Introductie

Wil je graag je bedrijf of organisatie introduceren bij een nieuw publiek? Dan kan dat aan de hand van een introductievideo. Een video is het ideale medium om de aandacht van je publiek trekken en om jouw boodschap te verspreiden. We leggen je in dit artikel uit waarom video zo’n belangrijke communicatietool is en hoe je een introductievideo kan laten maken.

 

Wat is een introductievideo?

Een introductievideo laat kijkers kennismaken met jouw bedrijf en haar mensen. Een introductievideo wordt meestal in de beginfase van de customer journey getoond, ook wel de awareness fase genoemd.  Dit is de ideale manier om op een uniforme manier een beeld te scheppen van wat jullie doen en waar jullie voor staan. Dit helpt potentiële klanten om jullie als een betrouwbare en transparante organisatie te aanzien.

 

De kracht van video

Het is niet voor niets dat video de afgelopen jaren een sterke opmars heeft gekend in de marketing- en communicatieplannen van organisaties. Bedrijven zien steeds meer de voordelen in van het strategisch gebruik van video. Doorgaans behaalt video betere resultaten dan het gebruik van afbeeldingen of tekst. We geven je enkele bevindingen waarom wij denken dat video zo’n uitstekend medium is.

  • Onze hersenen verwerken 10.000 sneller informatie via video dan met tekst
  • Bewegende beelden trekken meer de aandacht dan statische beelden
  • Video kan wel tot een 41% hogere closing rate zorgen in het sales proces
  • Video’s generen 1200% meer shares op social media dan afbeeldingen en tekst gecombineerd

 

Elementen van een effectieve introductievideo

 

Ken je doelgroep

Voor je aan de slag gaat met het maken van een introductievideo is het belangrijk dat je een goed idee hebt wie deze video te zien krijgt. Op basis van deze persona’s kan je een videoboodschap ontwikkelen die aanslaat. Het doel is om een laagdrempelige video te maken zonder ook de experten in je industrie over het hoofd te slaan.

 

Duidelijke call-to-action

Je hebt de aandacht van de kijker, wat nu? Zorg dat je de kijker warm maakt om een bepaalde actie te ondernemen. Door een call-to-action te verwerken op het einde van je video zorg je ervoor dat je de kijker meeneemt naar een bepaalde website of hen overhaalt om contact met je bedrijf op te nemen. Je kan een call-to-action in de voice over verwerken. Maar het is nog sterker als je dit combineert met een tekst op het scherm. Zo zorg je voor krachtigste boodschap die je kan geven. Call-to-actions zijn kort en duidelijk. Anders zorg je voor verwarring en haakt de kijker af.

 

Visuele aantrekkingskracht

Zorg dat je investeert in een professionele videoproductie. Visueel aantrekkelijke video’s trekken meer aandacht en houden de aandacht van de kijker ook langer vast. Daarnaast straalt een professionele video ook af op jouw merk. Hoge kwaliteit van marketingmaterialen zorgt voor meer vertrouwen in jouw organisatie.

 

Persoonlijk en authenticiteit

Maak je video persoonlijk en uniek. Dat kan je doen door collega’s aan het woord te laten. Laat je directeur een introductie geven of laat een collega de cameracrew meenemen doorheen het kantoor. Probeer ook een uniek concept te bedenken zodat je je van je concurrenten kan onderscheiden.

 

Hieronder geven we je nog 4 concrete tips om een effectieve videoboodschap te maken:

  1. Hou het simpel: maak je boodschap vooral niet te complex. Geef een algemeen overzicht van je diensten of producten maar ga niet te veel in detail.
  2. Maak het niet te lang: je kan zelf wel uren aan een stuk over je onderneming praten. Maak je een introductievideo, dan doe je dat best niet. Bij een video langer dan 2 minuten dreig je al snel de kijker te verliezen.
  3. Creëer vertrouwen: door werknemers aan het woord te laten en het publiek een kijkje achter de schermen te gunnen, creëer je vertrouwen. Transparantie, eerlijkheid en no-nonsense zorgen voor vertrouwen. En vertrouwen leidt dan weer tot meer sales. Fantastisch toch!
  4. Maak gebruik van jullie huisstijl: je onderneming heeft waarschijnlijk veel tijd gestoken om een goede huisstijl te ontwikkelen. Je branding guidelines omvatten kleurgebruik, letter types en logo’s. Deze kan je perfect gebruiken om de branding van je video te versterken en zo ook je merk te promoten. Zo zorg je voor een uniforme branding in al je marketing materialen.

Showcases

Solidd

Voor Solidd maakten we deze bedrijfsfilm waar we werknemers aan het woord laten en op een stoere manier in beeld laten. Door ook gebruik te maken van een drone zorgeden we voor een dynamische video die de aandacht tot het einde blijft vatten.

 

Bovemij

Een 2D animatie video is ook heel geschikt om een introductie van je organisatie te geven. Deze video voor Bovemij toont aan dat je een ludieke introductievideo kan maken met animatie. We creëerden een superheld voor Bovemij die de dag komt redden bij hun klanten. Dat zorgt voor ludieke situaties en geeft op een luchtige manier een overzicht van alle diensten van Bovemij.

 

Radio Holland

Je kan ook overwegen om in een vlog-stijl een introductievideo te laten maken. Voor Radio Holland huurden we een professionele acteur in die op pad gaat om beter kennis te maken met de mensen van Radio Holland. Op deze manier krijgt de kijker te zien waar Radio Holland voor staat en wat haar mensen drijft.

 

Adama

Aan de hand van adembenemende animaties maakten we deze dynamische animatie voor Adama. We zorgden voor vlotte overgangen die een vloeiend verhaal neerzetten. De video is in 2D animatie gemaakt, maar voelt bijna aan als een 3D animatie. We vinden dit een van meest geslaagde video’s, jij ook?

 

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.