Video advertising

Ben je van plan om te starten met het online adverteren van jouw bedrijf? Dan is video advertising de meest effectieve vorm van adverteren. Een video advert levert betere resultaten dan adverteren met tekst of afbeeldingen. In dit artikel beschrijven we wat de voordelen zijn van video advertising, waarom dit werkt en hoe je een video reclame kan inzetten.

 

Wat is video advertising

Laten we beginnen bij het begin. Wat is video advertising? Video advertising is het adverteren van jouw organisatie, product of dienst door middel van (on)betaalde video content. Je kan een commercial inzetten op social media platformen zoals Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, Linkedin en videoplatformen/streaming sites zoals YouTube en Twitch. Het is belangrijk om elk van deze platformen goed te begrijpen voor je aan de slag gaat met het maken vaan online advertentie. Elk platform heeft namelijk een ander publiek, look&feel, andere intentie en gebruikt andere video formats. Ten slotte kan je video advertising ook inzetten op 3rd party websites in de vorm van banners.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Wat is video advertising

Laten we beginnen bij het begin. Wat is video advertising? Video advertising is het adverteren van jouw organisatie, product of dienst door middel van (on)betaalde video content. Je kan een commercial inzetten op social media platformen zoals Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, Linkedin en videoplatformen/streaming sites zoals YouTube en Twitch. Het is belangrijk om elk van deze platformen goed te begrijpen voor je aan de slag gaat met het maken vaan online advertentie. Elk platform heeft namelijk een ander publiek, look&feel, andere intentie en gebruikt andere video formats. Ten slotte kan je video advertising ook inzetten op 3rd party websites in de vorm van banners.

 

Voordelen video advertising

Er is een reden dat bedrijven steeds vaker video inzetten om producten en diensten te promoten. Videoproducties vergen meer investeringen dan een advertentie met tekst of afbeeldingen. Het levert echter ook meer op. Hier zijn enkele cijfers die aantonen dat video content de beste vorm is van online adverteren:

Dit zijn maar enkele voorbeelden waarom video advertising zo effectief is. Wij weten uit ervaring met onze klanten dat video een grote impact kan hebben. Een van onze klanten, Radio Holland, had 130% meer bereik op Linkedin met video’s die wij voor hen geproduceerd hebben, dan eerdere posts van Radio Holland.

 

Waarom video werkt

Ook hier geven we je graag enkele feiten. Er is een reden waarom dat video het zo goed doet. Het heeft allemaal te maken met het menselijk brein en de digitale omgeving weer we ons dagelijks in bevinden.

 • Onze hersenen verwerken 10.000 keer sneller informatie via video dan met tekst.
 • Bewegende beelden trekken meer aandacht dan statische beelden. Dat geld zowel in de fysieke wereld als online
 • Video staat toe om beter te retargetten. Je kan namelijk zien tot welk punt een kijker heeft gekeken in de video en je kan op basis daarvan gaan retargetten
 • Herkenbare muziek, jingles, acteurs en voice-over stemmen zorgen voor brand awareness. Denk maar aan de reclamespotjes van Jumbo of Mora!

 

Waar moet je op letten om een goede video te maken

Je hebt eindelijk beslist dat je aan de slag wilt met het maken van een commercial. We geven je dan graag enkele tips mee om een effectieve video ad te produceren.

 • Bepaal jouw doelgroep: maak persona’s en bepaald wat zij belangrijk vinden. Dit kan je als inspiratie gebruiken voor het maken van jouw video concept
 • Maak video’s voor elk segment. Hoe specifieker de boodschap voor jouw doelgroep, hoe effectiever deze video zal zijn
 • Trek de aandacht in de eerste 2 seconden. Mensen hebben online een heel korte aandachtspanne!
 • Zorg dat jouw ads ook zonder geluid doeltreffend zijn. 85% van de kijkers op Facebook hebben het geluid van advertenties uit staan!

Waar kan je video advertising inzetten

Je kan video advertising op verschillende kanalen inzetten. Afhankelijk van het kanaal leg je een andere nadruk op jouw boodschap. Op sommige kanalen moet je je video content zo kort mogelijk houden, andere kanalen laten langere video content toe. We sommen even de voornaamste social media kanalen op.

 

Snapchat

 • Snapchat wordt voornamelijk gebruikt door 18- tot 24-jarigen. Snapchat houdt van luchtige video content en is kort van
 • Advertenties hebben een lengte van 3-10 seconden. Wees dus kort en vertel je boodschap al in de eerste seconde
 • Advertenties die ‘native’ aanvoelen doen het beter dan generieke advertenties. Zorg dus dat je de look&feel afstemd op die van het Snapchat platform!

Hier heb je een diepgaande gids voor het adverteren op Snapchat.

 

TikTok

 • 2/3 van de TikTok gebruikers is tussen de 18 en 24 jaar. Leef je dus eerst in hoe deze leeftijdscategorie kijkt naar jouw merk.
 • 58% van de TikTok gebruikers is vrouwelijk. Heb je dus een merk dat zich richt op vrouwen? Dan is TikTok jouw platform.
 • Gebruik trends om jouw videoboodschap te vertellen. Dansjes of trends die populair zijn op dit moment krijgen doorgaans meer aandacht.

Wil je meer leren hoe je kan adverteren op TikTok? Lees dan hier een uitbreide gids.

 

Instagram

 • De grootste leeftijdsgroep op Instagram is tussen de 25 en 34 jaar oud.
 • Er zijn ongeveer even veel mannelijke als vrouwelijke gebruikers op Instagram.
 • Ten opzichte van TikTok of Snapchat mag video content al iets langer zijn. Story Ads kunnen 5-15 seconden lang zijn, Reel Ads tot wel 30 seconden.

Hier heb je een uitgebreide gids voor het adverteren op Instagram.

 

YouTube

 • YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld
 • In vergelijking met TikTik, Snapchat of Instagram heeft YouTube een kijkpubliek dat meer gebalanceerd is op vlak van leeftijd. Er zijn bijna evenveel 45-54 jarigen (12,5%) op YouTube als 18 tot 24 jarigen (15,5%)!
 • Video ads kunnen best lang zijn op YouTube, tot wel 3 minuten! Maar vaak hou je het liefst tussen de 5 seconden (voor een Bumper ad) tot 20 seconden

Hier kan je een meer lezen over hoe je kan adverteren op YouTube.

 

Facebook

 • Een meerderheid van de Facebook gebruikers zijn mannen (56,8%).
 • Video ads zijn niet langer dan 15 seconden
 • 44,6% van de gebruikers ouder van 34 jaar! Je bereikt dus een totaal andere doelgroep dan op TikTok

Lees hier een uitgebreide gids voor het adverteren op Facebook.

 

Linkedin

 • Dit is het B2B platform bij uitstek. Verkoop je dus B2B oplossingen? Dan vindt je jouw ideale doelpubliek met veel gemak!
 • LinkedIn wordt aanzien als het duurste platform om op de adverteren. Je kan op zijn beurt dan wel heel specifiek targetten. Enkel Marketing Managers benaderen van Philips of Shell die minimaal 2 jaar in hun functie zitten? Geen probleem!
 • Video’s kunnen op LinkedIn best lang zijn. LinkedIn staat erom bekend dat mensen meer tijd nemen om een post te bekijken. Je houdt het best wel tussen de 15 tot 30 seconden!

Wil je meer lezen? Check deze uitgebreide gids voor adverteren op LinkedIn.

 

Google Ads

Je kan via Google Ads op twee manieren adverteren. Via video banners en out stream video ads. Je kan video banners inzetten via het Google Display Netwerk. Je kan op deze manier 35 miljoen websites en apps bereiken. Video banners zijn ideaal voor remarketing doeleinden.

Daarnaast kan je out stream video advertenties inzetten die enkel op mobiele apparaten weergegeven worden op websites en apps van Google partners. Dat kan gaan om in-feed, native of full-screen video ads in mobiele apps.

 

Voorbeelden

Bataviastad

Bataviastad zocht een doeltreffende manier om personaal aan te trekken. Aan de hand van bumper ads en remarketing video advertenties zorgden we ervoor dat we meer mensen naar de vacature pagina van Bataviastad trokken.

Bunq

Bunq kwamt met de vraag om een advertentie te maken voor Snapchat. Vermits een ad maar 3-10 seconde lang mag zijn, was het belangrijk om to-the-point te zijn. Kort maar krachtig!

Toerisme VAN

Voor Toerisme VAN maakten we verschillende video content pieces ter ondersteuning van een online campagne die de lancering van hun nieuwe app promoot. Verschillende platformen beteken dus ook verschillende video formats!

Radio Holland

We maakten een vlog voor Radio Holland om een kijkje achter de schermen te geven. Dit resulteerde in 130% meer bereik op Linkedin. Ten op zichte van voorgaan de posts. Zo zie je maar dat een professionele videoproductie kan opleveren!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.