Sfeervideo
laten maken

Wil je graag een sfeervideo laten maken? Wij helpen je graag verder met het maken van al je videocontent. We maken een sfeervolle video van je event, borrel, product of bedrijf aan de hand van beelden mensen, locaties en natuur. Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Lees meer op deze pagina!

Wat is een sfeervideo?

Een sfeervideo is een videoproductie waar een bepaalde sfeer, emotie of ambiance wordt vastgelegd. Het doel van deze video is om een aangenaam gevoel over te brengen en niet zo zeer om een promo of product aan te bieden. Een sfeervideo kan je laten maken om een evenement in beeld te brengen. Dan spreken we over een aftermovie. Je kan ook een sfeervideo van een product laten maken. Dan hebben we het voor over een product video. Tenslotte kan je een sfeervideo ook delen op social media in de vorm van social content.

Promotiefilm

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Play Video

No Isolation

Play Video

Epson

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je kan een sfeervideo al heel simpel maken met 1 cameraman. Hij of zei brengt dan een evenement in beeld of filmt enkele acteurs. Voor sommige sfeervideo’s is het wel aan te raden om met een groter team te werken. Zo werken wij meestal met een Creative Director die het creatieve concept uitwerkt. Daarbij wordt ook een shotlist en een draaiplanning opgesteld. Zo weet iedereen welke beelden we nodig hebben en hoe de dag planning op locatie er uit ziet. Op de set hebben we een regisseur en een cameraman om alles netjes vast te leggen en in goede banen te leiden. Tenslotte monteert onze editor alle beelden tot een mooi geheel. Je krijgt als klant altijd inspraak in het productieproces. Zo kan je het creatief concept mee vorm geven en kan je input geven bij de muziek- en editing keuzes.

Wil je een live-action explainer video laten maken? Dan starten onze prijzen aan 3000EUR. Een standaard productie kost 4500EUR waarbij je een heel team krijgt die voor jou de perfecte explainer video maakt.

Je kan een sfeervideo al voor minder dan 2.000 EUR laten maken. Wil je echter een kwalitatieve sfeervideo kunnen inzetten? Dan liggen de prijzen tussen de 4.000 en 6.000EUR. Veel hangt af van de complexiteit van de video, het aantal locaties en filmdagen, en het gebruik van acteurs of drones. Daarom dat het belangrijk is dat we samen een plan en budget opstellen voor we van start gaan. Dan weten we welk budget er voor handen is en komt de klant niet voor onverwachte kosten te staan.

Een bedrijfsvideo laten maken duurt meestal tussen 4 en 6 weken, naargelang de complexiteit van het project en de beschikbaarheid van de locatie, klant en acteurs. We kunnen een videoproductie ook sneller realiseren als we snel feedback van de klant krijgen en we de praktische zaken van de filmdag snel geregeld krijgen.

Jazeker! We werken met verschillende castingbureaus samen en hebben zelf ook een netwerk van acteurs waar we terecht kunnen. Op basis van jullie voorkeuren selecteren we enkele acteurs. Jullie maken dan de finale beslissing. Je kan er op de filmdag ook voor kiezen om een fotoshoot te organiseren samen met de acteurs. Op deze manier heb je ook mooi fotomateriaal op het einde van het project! Laat het zeker wel op voorhand aan ons weten. Want dit heeft impact op de planning en het budget.

Een sfeervideo voor een event kan al op een week tijd gemaakt worden. We komen filmen op het evenement en kunnen de dag nadien al aan de slag met de montage. Wil je een complexere video laten maken waar we ook gebruik maken van acteurs en een concept? Dan kan een sfeervideo binnen 3 à 4 weken opgeleverd worden.

Ja. Als je bij ons een video laat maken bezit je alle rechten op het eindproduct. Dat wil zeggen dat je de video kan inzetten waar je wilt en hoe lang dat je wilt. Let wel op; maken we gebruik van acteurs? Dan moeten we duidelijke afspraken maken met de acteurs rond het gebruik van hun afbeelding. Sommige acteurs hanteren namelijk een ander tarief voor internationaal gebruik van de video en hanteren specifieke eisen voor een videoshoot.

Showcases

Epson

We maakten voor Epson deze sfeervideo om niet alleen het event in Helsinki in beeld te brengen. Maar ook vooral om het innovatieve karakter van hun producten uit te lichten. Deze video werd specifiek voor LinkedIn geproduceerd en werd door 28 kantoren in Europa gebruikt om Epson onder de aandacht te brengen.

DOM

We maakten deze sfeervideo om een nieuw product van DOM te tonen. Deze video dient als ondersteuning van de product launch en kan als commercial worden ingezet op social media en andere online platformen. We maken bewust geen gebruik van voice-overs of tekst, om zo vooral de sfeer over te brengen.

Forest Group

Deze video voor Forest Group brengt een van hun producten onder de aandacht door het in een huiselijke setting te tonen. Een familie laat het gebruiksgemak zien en de kwalitatieve impact dat het heeft op hun leven. Deze video is een promotionele video zonder de nadruk teveel op het commerciële te leggen.

Singapore Airlines

Singapore Airlines bestaat 50 jaar, en dat moet gevierd worden! We maakten deze leuk aftermovie van een evenement ter ere van het 50 jarig bestaan van Singapore Airlines in Nederland. We kozen voor mooie slow motion beelden en om enkele sprekers in beeld te brengen.

SFEERVIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je graag videocontent laten maken voor je organisatie, product of evenement? Je kan met ons vrijblijvend in gesprek gaan om al je plannen te bespreken. We beantwoorden graag al je vragen en komen met een passend prijsvoorstel.

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Rocket Videos maakt ruim 8 jaar mooie videoproducties voor bedrijven en organisaties in Nederland. We zijn trost dat we al meer dan 1.000 videoproducties voor meer dan 200 klanten hebben mogen realiseren. Ben jij de volgende?

Sfeervideo laten maken

Wil je dus een sfeervideo laten maken? Aarzel dan niet langer en contacteer ons vandaag! Of je nu op zoek bent naar een filmproductie of een animatie, we staan voor je klaar!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.