Uitleganimatie
laten maken

Ben je op zoek om een uitleganimatie te laten maken? Hier vertellen we je meer wat een uitleganimatie is, waar je het kan inzetten en hoe je eraan begint!

Wat is een uitleganimatie?

Laten we beginnen bij het begin. De term ‘uitleganimatie’ is een samentrekking van de woorden ‘uitleg video’ en ‘animatie video’. Een uitlegvideo gaat voornamelijk over het doel van de video. Een uitlegvideo heeft als voornaamste reden het uitleggen van een bepaald onderwerp, dienst of product. Dit zijn vaak video’s die op een zo’n simpel mogelijke manier een boodschap willen overbrengen. Vaak wordt ervoor gekozen om dit type van video’s beknopt te houden. Je wilt de aandacht van de kijker houden met als doel hen warm te maken om een kijkje te nemen op jullie website of om contact op te nemen met een van jullie werknemers.

De term ‘animatie video’ gaat over de stijl van de video. Je kan namelijk een video in verschillende stijlen ontwikkelen: 2D of 3D animatie, film, stop motion, motion graphics etc. De term ‘animatie video’ wordt voornamelijk gebruikt om te verwijzen naar 2D animatie. Wil je meer leren over al deze verschillende termen en stijlen? Dan kan je in dit artikel meer lezen.

Een uitleganimatie is dus een geanimeerde uitlegvideo. Meestal duurt zo’n video niet langer dan 60-90 seconden, maar er zijn natuurlijk wel uitzonderingen zoals de TEDed video’s of langere technische video’s die voor intern gebruik zijn of een ondersteunende functie hebben.

Animatie promo video. Animatie video laten maken

Uitgelichte uitleganimaties

Play Video

Bovemij

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Adama

Meer video's
Animatie video laten maken
Play Video

Opel

Animatie video laten maken
Play Video

Villex

Animatie video laten maken No Isolation
Play Video

No Isolation

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Het is belangrijk om goed na te denken waarvoor je deze video wilt maken. Is het een commercial ter ondersteuning van de lancering een nieuw product? Wil je een dienst uitleggen of een algemeen overzicht geven van jouw onderneming? Zorg dat je dit scherp hebt, want soms kan je er beter voor kiezen om met echte beelden te werken. Denk bijvoorbeeld aan een ‘werken bij’ video of een product video. Hier zijn enkele punten die mee helpen bepalen of je al dan niet voor een uitleganimatie wilt gaan:

  • De boodschap overbrengen is het allerbelangrijkste: andere sommige video’s draaien meer rond merkherkenning of branding, waar je misschien eerder voor een film wilt gaan
  • Zaken , technologieën of situaties uitleggen die moeilijk of duur zijn om weer te geven in film
  • Aanpasbaarheid: een animatie video aanpassen gaat over het algemeen gemakkelijker dan een film, waarbij je acteurs of producten niet zomaar kan vervangen na een jaar

Uitleganimaties doen het over het algemeen goed op websites en landing pagina’s. Potentiële klanten en website bezoekers zijn namelijk op zoek om meer informatie te verkrijgen over jouw diensten en producten. Een uitleganimatie helpt om deze informatie gemakkelijk over te brengen. Wist je trouwens dat een animatie video de bounce rate op jouw website naar beneden haalt? Website bezoekers die deze uitleganimatie bekijken hebben zijn nadien meer geneigd om verder door te klikken naar andere pagina’s. Je kan uitleganimaties verder ook inzetten tijdens sales meetings of in email campagnes. Op social media passen ze ook, afhankelijk van welk platform. LinkedIn en YouTube zijn uitermate geschikt. TikTok en Instagram willen vaak snellere en kortere content. Wil je toch een uitleganimatie inzetten op deze platformen? Dan is het de moeite om een kortere versie te maken van jouw uitleganimatie.

Ben je eindelijk overtuigd dat je een uitleganimatie wilt laten maken? Dan ben je bij Rocket Videos aan het juiste adres. Eenmaal we akkoord hebben op het prijsvoorstel kunnen we van start gaan met een briefing sessie. Wil je trouwens meer weten wat zo’n animatie video kan kosten? We hebben er een uitgebreid artikel over geschreven.

Tijdens de briefing sessie gaan we dieper in op de boodschap en het doel van jouw video. Het is namelijk belangrijk om te weten wie jullie zijn en wat jullie doen. We zorgen dan samen met jullie dat we een eenduidige en simpele boodschap overbrengen. Dit doen we door het maken van een script. In het script worden alle scenes visueel beschreven en de voice-over tekst uitgewerkt. In volgende de fase tekenen we een zwart-wit storyboard om deze nadien in te kleuren. Het is tijdens de zwart-wit storyboard fase dat we ook een stijl ontwikkelen gebaseerd op jullie branding guidelines. Het leuke is dat we blijven werken aan het maken van jullie stijl tot dat deze helemaal is zoals jullie voor ogen hadden. Na het opnemen dan de voice-over kunnen we de animatie fase in. En nadien zijn we rond! We leveren zowel de finale video aan, als ook de bronbestanden. Op deze manier kunnen jullie de illustraties van de video verwerken in andere marketingmaterialen. Zo haal je het maximale uit jouw budget!

IN WELKE STIJL KUNNEN WE JOUW ANIMATIE MAKEN?

Elke stijl is uniek

Al onze animaties zijn gemaakt op maat. Dit wilt zeggen dat we elke stijl aankunnen die jullie verkiezen, We werken namelijk niet met standaard templates, maar creëren een custom animatie stijl die specifiek op jullie huisstijl is afgestemd. We kunnen een cartoon animatie maken met ludieke personages of een serieuzere en meer abstracte stijl hanteren.

Animatie video laten maken Arnhem
Animatie video laten maken Arnhem
Animatie video laten maken
Animatie video laten maken

Showcases

Animatie video laten maken

Bovemij

Een uitleganimatie kan de perfecte manier zijn om jouw organisatie voor te stellen. Bovemij gebruikt zijn uitleganimatie op de website en aan de receptie van hun kantoor. Maak op een ludieke manier kennis met de diensten van Bovemij!

Animatie video laten maken

Geheim van de Smith

Wil je uitleganimatie in een meer abstracte stijl? Dan is deze video zeker iets voor jou! Geheim van de Smith wou geen poppetjes gebruiken in hun video, maar een meer strakke stijl. Wij denken dat dit alvast geslaagd is! Wat denk jij?

UITLEGANIMATIES VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen met het produceren van een uitleganimatie? Wij vertellen het je graag in een vrijblijvend gesprek. Aarzel dus niet om ons te contacteren!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Rocket Videos maakt sinds 2017 doeltreffende uitleganimaties. Dit doen we door de essentie van jouw boodschap helder en beknopt over te brengen. Meer dan 200 klanten zijn tevreden met onze diensten wat resulteerde in ruim 1000 animaties tot op heden!

Video's producties die jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen

Of je nu op zoek bent naar een videoproductie die jouw sales funnel beter laat converteren, of een branding video om jouw merkherkenning te verhogen, wij kunnen het allemaal! Klanten als Singapore Airlines, Bunq, FrieslandCampina en Greenchoice gingen jou voor. Waar wacht je nog op?

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close