Branding video
laten maken

Verstevig je merk aan de hand van een branding video. Je mag dan wel een reeks sterke producten of diensten aanbieden, zonder de ondersteuning van een herkenbaar en betrouwbaar merk kom je er niet. Maak jouw marketing en branding activiteiten meer succesvol door jouw merkherkenning te vergroten.

Branding video

Een branding video heeft niet als doel om een product of dienst te promoten dat rechtstreeks de purchase intent van de kijker verhoogt. Een branding video wil daarentegen het merk versterken. Onrechtstreeks leidt een merk ook tot een hogere verkoop. Dit is vaak een subtiel en langer proces, maar heeft wel een langdurige impact. Investeer je in een branding video, dan investeer je ook in jouw merk op lange termijn. En dat is juist wat grote internationale merken goed doen. Dus waarom jij niet?

Animatie promo video. Animatie video laten maken

Uitgelichte branding video's

Play Video

Epson

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je hebt geïnvesteerd in het maken van een mooie branding video. Hoe haal je er nu het meeste uit? Vaak wordt een video eenmalig op social media gepost en dan klaar! Op deze manier bereik je eenmalig jouw doelpubliek en wordt de branding video nadien bijna niet meer bekeken. Wil je dat jouw video voor een langere periode bekeken wordt, dan kan je aan de volgende zaken denken:

 • Publiceer jouw branding video op de homepage of een drukbezochte pagina van jouw website.
 • Verwerk de video in presentaties tijdens sales meetings of op conferencies.
 • Speel de video af op een scherm op jouw beurstand.
 • Pin de video vast op jouw social media kanalen, zodat die altijd van boven staat.
 • Deel de branding video in een email campagne.
 • Gebruik deze branding video op verschillende vacature pagina’s. Zo geef je een sollicitanten een beter beeld bij jouw organisatie.
 • Speel de video af op een scherm aan de receptie van jullie kantoor. Zo krijgen bezoekers al meteen een goede indruk van jullie organisatie

Rocket Videos is gedreven in het maken van overtuigende videoproducties. Wij werken zowel voor grote merken als voor eenpitters. Elke organisatie verdient video content van hoge kwaliteit. We geven je hier enkele redenen waarom onze klanten voor Rocket Videos kiezen:

 • We zijn flexibel. We werken aan jouw videoproductie tot dat je helemaal tevreden bent
 • Je behoudt alle rechten op het beeldmateriaal. Je zit dus nooit vast aan een videopartij waar je niet tevreden van bent
 • Video’s voor elk budget. Een standaard filmproductie kost €4.500 en een animatie video €3.500. We kunnen echter ook goedkopere of duurdere producties maken. Wij passen ons aan aan jouw budgetverwachtingen!
 • Unieke content: we hergebruiken nooit beeld materiaal voor onze filmproducties en ook al onze animaties worden op maat gemaakt

Positionering

Voor je van start gaat met het maken van een branding video is het belangrijk om enkele zaken scherp te krijgen. Wij helpen je om alles op een rijtje te zetten en belangrijke keuzes te maken. Elke succesvolle videoproductie start met een geslaagde voorbereiding. Enkel belangrijke vragen waar we samen jullie een antwoord op formuleren zijn:

 • Wie is de doelgroep
 • Waar wordt de video ingezet
 • Wat zijn de belangrijke USPs van jouw merk?
 • Hoe past deze branding video in jullie marketing- en communicatiestrategie?
 • Kies ik voor film of voor animatie?

 

Concepting

Deze vragen dienen als basis om een goed concept te ontwikkelen. Een mooie video die de foute doelgroep aanspreekt mist zijn doel. Net zoals een veel te lange video die eigenlijk als bumper ad op social media ingezet diende te worden. We zorgen tijdens een uitgebreide brainstorm sessie dat we jullie uitdagen en tot de essentie van jullie bedrijf komen. Tijdens het ontwikkelen van het concept dient er ook stil gestaan te worden bij de merkuitingen om het merk zo nadrukkelijk mogelijk in beeld te laten. We willen namelijk dat de kijker weet over welk merk het gaat, nog voor we dit expliciet vermelden. Denk bijvoorbeeld aan kleurgebruik, subtiele logo positionering, een catchy slogan of een acteur die het gezicht van jouw onderneming kan zijn.

 

Productie

Hier maken we even een onderscheidt tussen film en animatie. Ga je voor een filmproductie, dan plannen we na de concepting fase de filmdag. Dit doen we door een shotlist te maken en een draaiplanning op te stellen. Zo weten we welke shots we nodig hebben en hoe de dag zal verlopen. Iedereen weet om hoe laat en waar die moet zijn.

Ga je voor een animatie video? Dan maken we eerst een zwart-wit storyboard en presenteren we een stijl voor jouw video. Nadien gaan we aan de slag met het maken van een ingekleurd storyboard.

 

Post-productie

Eenmaal we alles gefilmd hebben kunnen we aan de slag met de montage van de film. De juiste beelden worden geselecteerd en eventueel samengebracht met een voice over. De kleurencorrecties en het sound design worden gedaan om jouw branding video extra punch te geven.

Bij het maken van een animatie video gaan we na de storyboard fase aan de slag met de animatie van het storyboard. We doen dit samen met de voice over om er voor te zorgen dat alle scenes tot op de milliseconde juist getimed zijn.

Het korte antwoord: een filmproductie duurt 4 weken en een animatie video maken kost 6 weken. Het lange antwoord: het hangt er vanaf. Sommige producties kunnen snel opgeleverd worden, andere producties zijn complexer en duren dus langer. Het hangt vaak ook af van hoe snel we feedback krijgen van de klant. Moeten we een week wachten op input? Geen probleem, wij wachten gerust af. Maar het productieproces schuift dus een weekje op.

Showcases

Singapore Airlines

Singapore Airlines zorgt een simpele manier om hun merk te versterken aan de hand van video. We kozen voor een speciale animatie stijl en voor een video die niet te lang is. De branding video wordt namelijk vooral online ingezet als bumper ad.

DOM

DOM kwam met de vraag om 4 branding video’s te maken die als online advertenties ingezet konden worden. Op basis van 4 persona’s maakten we 4 concepten die hierbij aansloten. Het doel was om het innovatieve karakter van DOM te benadrukken.

Bovemij

Voor Bovemij maakten we verschillende animatie video’s We zorgen voor herkenbare branding video’s door gebruik te maken van dezelfde hoofdpersonage’s, voice over stem en gelijkaardige jingles.

Epson

Voor Epson maakten we een 30 tal video’s die door 28 kantoren in Europa ingezet konden worden. Het doel van deze branding video’s is om Epson een innovatieve uitstraling te geven. Deze video’s werden specifiek voor LinkedIn geproduceerd om zo de aandacht van inkoopmanagers te trekken.

BRANDING VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen met het maken van een branding video? Wij vertellen het je graag in een vrijblijvend gesprek. Of je nu op zoek bent naar een video met een corporate uitstraling, of eentje met een knipoog, wij kunnen het allemaal! Aarzel dus niet om ons te contacteren!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Het doel van Rocket Videos sinds 2017? Prachtige en doeltreffende bedrijfsanimaties maken. En of dat gelukt is! Duizend producties later hebben we meer dan 200 klanten blij kunnen maken in Nederland. Ben jij de volgende?

Animatie of film

Bij ons kan je terecht voor al jouw video wensen. Wij maken zowel filmproducties als animatie video’s. Je wordt dus niet beperkt door onze beperkingen! Wil je een combinatie van film en animatie? Dat kan ook, waarom niet?!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close