Informatieve video
laten maken

Je hebt heel wat informatie die je wilt overbrengen aan klanten, medewerkers of andere stakeholders. Lange teksten worden vaak niet meer gelezen. Een informatieve video laten maken is dan vaak een ideale oplossing om informatie op een snelle en duidelijke manier over te brengen. We leggen je hier graag uit hoe je een informatieve video kan laten maken!

Wat is een informatieve video?

Een informatieve video, of informatie video, is een video waar je een weloverwogen boodschap wilt overbrengen aan het kijkpubliek. Deze video dient vooral voor educatieve doeleinden en is daarom anders dan bijvoorbeeld een commercial video. In een informatieve video staat de boodschap centraal, en spelen het overbrengen van emoties of het gebruik van overweldigende graphics een ondergeschikte rol.  Je kan een informatieve video zowel in animatie als in film maken. Animatie heeft vaak een streepje voor omdat dit een heel geschikte vorm is om complexe informatie over te brengen. Informatieve video’s kunnen verschillen in lengte, afhankelijk waar en wie de video komt te zien. Toon je deze video aan een breed online publiek die voor de eerste keer in aanraking komt met je merk? Dan maak je de video best niet te lang. Is deze video gemaakt voor onboarding of trainingsdoeleinden, dan heb je de aandacht al van de kijker en kan je dus een langere boodschap brengen.

Bedrijfsfilm laten maken 12

De kracht van video

Video wordt beschouwd als het meest doeltreffende medium om informatie op een korte manier over te brengen. Onze hersenen verwerken informatie met video namelijk 10.000 keer sneller dan met tekst! Beeld en geluid versterken elkaar namelijk in video, wat ons helpt om informatie snel te absorberen. Daarnaast werkt video ook heel goed in de digitale marketing. Zo genereren video’s tot wel 1200% meer shares op social media en leveren posts die video bevatten 48% meer views. Dat kan tellen! Ook voor je sales team kan video een belangrijke rol spelen. Zo verhoogt de close rate van een prijsvoorstel met 41% als je ook een video mee stuurt naar de klant. En maak je een video voor je homepage? Wel, dan kan de bounce rate van je website drastisch dalen. Zo zie je maar, de kracht van video zie je overal!

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je hebt eindelijk een animatie video laten maken. En nu wat? Je kan deze video uiteraard op vele kanalen inzetten, van social media, je website tot beurzen en sales meetings. Wij leveren daarnaast de bronbestanden van de video ook gratis aan, waardoor je de illustraties kan gebruiken in brochures en andere marketingmaterialen. Zo creëer je een heel herkenbaar merk en haal je alles uit jouw investering!

Je kan een informatievideo al laten maken voor 2950EUR als je voor animatie kiest. Laat je een informatieve video filmen, dan variëren de kosten tussen 3000 en 5000 EUR, afhankelijk van de grootte van het productie team en de complexiteit van de video. Je kan hier meer lezen over de kosten die een animatie video met zich mee brengen.

Een animatie video kan je al laten maken in 6 weken. De productietijd voor een filmproductie kan minder dan 4 weken beslagen. Zowel bij animatie als bij film kunnen de productietijden langer zijn afhankelijk van de lengte van de video, het aantal filmdagen en de complexiteit van de video. We houden altijd rekening met bepaalde deadlines van onze klanten waardoor we soms ook video’s op kortere tijd opleveren.

Showcases

OCTO

Je kan er voor kiezen om animatie met film te combineren. Op deze manier kies je voor een persoonlijke aanpak en versterk je de boodschap aan de hand van animaties. Dit is een unieke stijl die niet heel vaak wordt gehanteerd waardoor je opvalt bij je doelgroep. Je kan dit type van video in een studio filmen , of bij jou op kantoor aan de hand van een draagbare greenscreen. In dit geval kozen we bewust voor een actrice, maar als je een charismatische collega hebt kan je die ook voor de camera zetten. Het voordel van dit type van video is dat je de persoon als ‘gezicht’ van jou organisatie kan uitspelen in andere video’s of marketing materialen zodat je merk heel herkenbaar en betrouwbaar wordt.

Geheim van de Smith

We maakten deze leuke informatieve video voor Geheim van de Smith. Dit is wat je noemt een typische ‘explainer video’ waarbij er geen gebruik is gemaakt van poppetjes. Op deze manier zorgden we voor een meer zakelijke en abstracte benadering zonder dit te koste te laten gaan van de dynamiek van de video. Door slim gebruik te maken van de huisstijl van de klant zorgden we ervoor dat deze video perfect past in hun marketing en communicatie strategie. Dit type van informatie video’s zijn doorgaans niet langer dan 60-90 seconden omdat ze in de awareness fase worden ingezet. Dat wil zeggen dat de kijker meestal voor de eerste keer in aanraking komt met je merk waardoor je de boodschap kort en krachtig moet houden.

No Isolation

Je kan ook een informatieve video laten maken waar je gebruik maakt van ‘character animation’. Door poppetjes te gebruiken kan je een verhaal vertellen en de situatie schetsen waar je dienst of product een impact op kan maken. Het doel in deze video was om op een ‘schattige’ manier het product van No Isolation uit te leggen aan lagere scholen. We kozen voor deze stijl omdat die perfect aansluit bij de doelgroep, waarbij leraren en directeuren dagelijks met kinderen werken. Door te kiezen voor een zachte, vrouwelijk stem, versterkten we het aangename gevoel dat we met deze illustraties creëerden.  

DOM

Sommige informatie video’s doe je best helemaal in film. Denk bijvoorbeeld aan instructie video’s of technische uitleg video’s waar het van belang is om echte producten in beeld te laten. Je kan deze video’s filmen in een studio, bij jou op kantoor of op een afgehuurde locatie. Voor deze video werd een villa gehuurd die aansloot bij de persona’s die de klant heeft opgesteld in zijn marketingplan. We kozen voor een acteur waar de kijker zich in kan herkennen. Je kan op een kosten efficiënte manier informatie video’s laten produceren door er verschillende op 1 dag te filmen. Zo filmende we voor DOM wel 10 van deze video’s op 1 filmdag!

VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Ga met ons in gesprek en kom te weten hoe wij jullie kunnen helpen met het maken van een informatieve video. Onze video experten gaan samen met jou op zoek naar het beste type van video om jouw doelen te bereiken.

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

We werken in heel het land. Zo bedienen we klanten in Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Zeeland. Ons team werk ook volledig digitaal, dus je komt in contact met onze Nederlandse collega’s in Zuid-Afrika, Amsterdam of Mexico!

Informatieve video

Ben je klaar om een informatieve video te laten maken voor jouw organisatie? Met onze ruime ervaring ben je alvast aan het juiste adres!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close