Cartoon animatie
maken

Ben je op zoek om een uitleganimatie te laten maken? Hier vertellen we je meer wat een uitleganimatie is, waar je het kan inzetten en hoe je eraan begint!

Wat is een cartoon animatie?

Door een cartoon animatie te maken kies je ervoor om jouw boodschap op een ludieke wijze te vertellen. Cartoon animaties zijn eigenlijk 2D animaties waarbij een cartoonachtig hoofdpersonage centraal staat. We willen je in dit artikel wegwijs maken bij het maken van een cartoon animatie. Cartoon animaties worden doorgaans gemaakt en ingezet voor organisaties en bedrijven om bepaalde diensten en producten onder de aandacht te brengen. Door serieuze materie op een luchtige manier over te brengen willen we de aandacht van de kijker bewaren en de interesse wekken om meer te leren over de organisatie.

Animatie promo video. Animatie video laten maken

Uitgelichte uitleganimaties

Play Video

Bovemij

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Adama

Meer video's
Animatie video laten maken
Play Video

Opel

Animatie video laten maken
Play Video

Villex

Animatie video laten maken No Isolation
Play Video

No Isolation

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Cartoon animaties worden veelal online ingezet. Animaties doen het goed op websites en social media en kunnen een leiden tot een groter bereik en meer leads. Je dient de cartoon animatie dan wel op een strategische manier in te zetten door de belangrijkste pijnpunten in de customer journey te identificeren. Doet een bepaalde landingspagina het bijvoorbeeld niet goed? Dan kan een video toevoegen helpen om de bounce rate naar beneden te krijgen. Heb je een sales campagne lopen op LinkedIn? Probeer dan aan de hand van een opvallende video de aandacht te trekken van jouw prospect. Cartoon animaties breken vaak het ijs tijdens een sales traject, waardoor je de video’s ook kunt inzetten tijdens fysieke meetings, in email campagnes of tijdens conferenties.

Niet elke animatie hoeft cartoon personages te bevatten. Soms kan je beter een meer abstracte animatie maken waarbij je enkel gebruik maakt van conceptuele visuele weergaves. We deden dit voor onze klant Geheim van de Smith. Het eindresultaat is een dynamische animatie video en er mooi en overzichtelijk uitziet. Cartoon animaties zijn vaak een persoonlijke voorkeur. Ook kunnen ze een strategische keuze zijn als men een luchtige, grappige en herkenbare manier zoekt om iets in beeld te brengen. Door bijvoorbeeld een ‘superhero’ of mascotte te tekenen die in alle video- en marketingmaterialen voorkomt creëer je herkenbaarheid en maak je communicatie persoonlijker.

Jazeker. Je kan ervoor kiezen om zelf een cartoon animatie te maken, of om dit te laten maken door een professioneel bureau. Wil je zelf een animatie maken? Dan zijn er heel wat gratis en betalende opties. Wij schreven er alvast een artikel over. Wil je een cartoon animatie laten maken? Bedenk dan eerst of de branding van jouw organisatie aansluit bij dit type van video? Soms wordt er bewust gekozen om met echte mensen te werken, andere bedrijven kiezen voor meer sobere communicatiemiddelen. Echter, elke grote organisatie heeft al ooit minstens 1 keer een cartoon animatie laten maken. Je moet er dus vooral bij stilstaan of het een cartoon animatie geschikt is voor het huidige doel dat je wilt bereiken.

Je bent ondertussen wel benieuwd naar de kosten voor het laten maken van een cartoon animatie. We maakten een uitgebreid overzicht van de kosten van een animatie. De kosten hangen af van heel wat factoren, waaronder de lengte van de video, het aantal talen en de stijl van de animatie. Dit kan je allemaal lezen in het artikel. Of je neemt contact met ons op en we helpen je graag verder!

Het is belangrijk om stil te staan hoe je iets grappigs kan maken aan de hand van animatie. Dat is vaak moeilijker dan gedacht. Animatie brengt echter vaak beperkingen met zich mee. Om een grappige animatie maken heb je niet enkel een grappig concept nodig. Je hebt een goede voice over tekst nodig die ook nog eens op een grappige en passende manier wordt ingesproken door een voice over artiest. Nadien moet je er voor zorgen dat jouw illustraties en animaties van voldoende hoge kwaliteit zijn. Lage kwaliteit animaties wekken eerder wrevel dan een lach op bij de kijker. Een goede soundtrack met grappige geluidseffecten kunnen jouw cartoon animatie helemaal afmaken. Zorg er dus zeker voor om enkele grappige animaties op te vragen bij jouw potentiële videopartij, voor dat je met hen in zee gaat. Niet iedereen slaagt erin om een ludieke animatie te maken!

Je kan bij verschillende soorten bedrijven een cartoon animatie laten maken. Het meest voor de hand liggende soort onderneming zijn animatie studio’s die gespecialiseerd zijn in het maken van animaties. Bij hen kan je meestal terecht voor unieke, custom made animaties. Daarnaast kan je ook bij videobedrijven terecht die zowel film als animatie video’s maken. Het voordeel van videobedrijven is dat je na jouw animatie video te hebben gemaakt ook bij hen terecht kunt voor andere vormen van video content. Ook marketing agencies en reclamebureaus bieden cartoon animaties aan. Deze zijn echter vaak heel wat duurder omdat ze deze animaties niet intern produceren of maken slechts deel uit van een bredere marketingcampagne. Je ziet dus, afhankelijk van jouw noden kies je voor een andere partij.

Inspiratie

We willen je ten slotte ook nog graag wat inspiratie geven. We hebben duizenden animaties mogen maken voor onze klanten. Hieronder vind je enkele leuke inspiratie video’s!

Bovemij

Voor Bovemij creeerden we een superhero die in een korte animatie video de dag komt redden van verschillende klanten. Op deze luchtige manier konden we een wat saaiere dienstverlening omtoveren tot een spannend verhaal.

Interfood

Wat dacht je van een klomp boter dat tot leven komt? Interfood is een handelaar in verschillende voedingen, waaronder chocolade en boter. Niets zo grappig om een reeks van 40 video’s te mogen maken om de avonturen van Butterman te registreren!

Spruyt Hillen

e kan ook bepaalde collega’s natekenen in een cartoon animatie. Dat zorgt voor een grappige insteek voor de werknemers van het bedrijf. We deden dit voor Spruyt Hillen waar beide hoofdpersonages gebaseerd waren op bestaande collega’s. Dit zorgde voor hilariteit bij het bedrijf!

Estreme

Deze video voor Estreme kan je misschien wel het beste beschrijven als een video infographic. We gebruikten namelijk een bestaande infographic om deze video te maken!

CARTOON ANIMATIES VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen met het maken van een cartoon animatie? Wij vertellen het je graag in een vrijblijvend gesprek. Aarzel dus niet om ons te contacteren!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Sinds 2017 brengen wij mensen aan het lachen met het maken van cartoon animaties voor bedrijven en organisaties. Naast animaties maken wij ook heel wat filmproducties. Het leuke is dat ons team volledig remote werkt. Zo hebben wij collega’s in Zuid-Afrika, Servië en Mexico!

Alle type van video content

Wij maken alle soorten van videoproducties. Bedrijfsfilms, product video’s, explainer video’s, drone video’s, noem het maar op! We kunnen je dus een eerlijke analyse geven van welke video content jou nodig hebt. Met ruim 8 jaar ervaring bij 200 klanten kunnen wij trots zeggen dat wij experten zijn op het vlak van video marketing!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close