Referentie video laten maken

Heb je een project gemaakt waar je trots op bent? En wil je dit als referentie met je klanten kunnen delen? Dan kan je overwegen om een referentie video te laten maken!

 

Referentie video

Een referentie video is de ideale manier om jouw project onder de aandacht te brengen. Video staat je namelijk toe om dingen te beschrijven die vaak moeilijk zijn met tekst alleen. Je kan werknemers, klanten en andere stakeholders aan het woord laten om je project meer inzichtelijk te maken. Door mensen hun ervaringen op beeld te laten vertellen, creëer je meer geloofwaardigheid bij je doelpubliek. Je kan werken met interviews, drone beelden, animaties en mooie filmbeelden om je referentie video dynamisch en interessant te maken.

 

Hoe zet je een referentie video in?

Je kan een referentie video op verschillende manieren gebruiken om over je projecten te communiceren. Zo kan je deze video verwerken in een blogpost om zo de lezer ook meer visuele inzake te geven. Je kan er ook voor kiezen om een referentie video te maken die op social media kan inzetten. Deze is vaak korter en heeft als doel de kijker warm te maken een kijkje te nemen op de video. Het voordeel van deze strategie is dat mensen die jouw bedrijf nog niet kennen, deze video ook krijgen te zien. Social media is uitermate geschikt om video’s te liken, delen of te becommentariëren. Op deze manier krijgen social media gebruikers ook jouw content te zien. Wat tot een grotere merkbekendheid leidt. Je kan een referentie video ook gebruiken in email campagnes waarmee je de open rate van je campagne kan vergroten. Klanten vinden het namelijk altijd interessant om te zien waar je mee bezig bent en hoe ook zij daar de vruchten van kunnen plukken. Ten slotte kan je een referentie video ook op beurzen tonen.

 

Wat zijn de voordelen van een referentie video?

Er zijn verschillende redenen om een referentie video te laten maken. We sommen hier de belangrijkste voordelen op:

 

Geloofwaardigheid

Door transparant te zijn en je projecten en resultaten te delen met je publiek, toon je dat je niets te verbergen hebt. Door klanten, partners en collega’s aan het woord te laten bouw je je geloofwaardigheid verder op. Video content staat je toe om regelmatig en open te communiceren met je doelgroep. Je bereikt hen op social media en met andere marketing campagnes.

 

Promotie

Een referentie video is ook een promotionele video. Je prijst namelijk je diensten en producten aan door anderen over hun ervaring ermee te laten vertellen. Een referentie video is weer een kans om je merk onder de aandacht te brengen. Je laat kijkers een diepgaande kijk nemen in de werking van je organisatie. Dat stemt hen tot nadenken en laat hen toe jouw organisatie in overweging te nemen.

 

Merkherkenning

Merkherkenning bouw je op door op regelmatige basis in aanraking te komen met je doelgroep. Dat kan aan de hand van blogposts, foto’s, social media posts, sales meetings, poster campagnes en dus ook video. Een referentie video past perfect in een video strategie waarbij je verschillende video content pieces produceert. Waar andere video’s vaak een oppervlakkige boodschap brengen, kan je met een referentie video in detail vertellen over de werking van je organisatie. En hoe langer je iemand in aanraking laat komen met je merk, hoe groter je merkherkenning wordt.

Voorbeeld Solidd

Solidd realiseerden een groot project met verschillende partners. Met veel trots vertellen verschillende betrokken partijen over de realisaties die ze samen bereikt hebben. Deze video dient als debriefing voor alle financiële partners die betrokken waren.

Veelgestelde Vragen

 

Hoeveel kost maken van een referentie video?

Je kan bij ons al een video laten maken voor 2.950 EUR. Veel hangt af van de complexiteit, lengte en type van de video. Je kan voor een animatie video gaan, of je kan een film laten maken. Onze filmproducties liggen meestal tussen de 4.000 – 6.000 EUR. Werk je met een drone, acteurs, animaties of een studio? Dan zijn dat allemaal kosten waar je rekening mee moet houden. Gelukkig brengen we eerst alle kosten in kaart voor we aan de slag gaan met jouw video. Zo heb je altijd volledige controle over het budget!

 

Mag ik zomaar mensen in beeld laten?

Je hebt altijd toestemming nodig als je mensen in beeld wil brengen. Wij helpen je hierbij door een quitclaim op te stellen die we op de filmdag kunnen laten tekenen door iedereen die mee werkt aan de videoproductie. Zo vermijden we dat je de video niet meer mag gebruiken omdat een collega bij je stopt met werken of omdat iemand protesteert tegen het gebruik van zijn of haar afbeelding.

 

Hoelang duurt het om een referentie video te maken?

Je kan bij ons een videoproductie al op 4 weken realiseren. Heb je een strakkere deadline? Geen probleem, vaak zijn we in staat om al binnen 1 week op de filmlocatie te staan. Een animatie video duurt doorgaans wat langer omdat dit veel tekenwerk met zich meebrengt. Het productieproces van een animatie video is ongeveer 6 tot 8 weken.

 

Kan ik animaties in mijn referentie video verwerken?

Zeker! Wij hebben naast een filmcrew ook een animatie studio, dus we zijn in staat om alle soorten animaties te produceren. Zo kunnen we 2D animaties maken om processen uit te leggen, 3D animaties om producten te tekenen of special effects toevoegen om je video wat extra punch te geven.

 

Kan ik zelf beeldmateriaal of een script aanleveren?

Dat kan. Meestal verzorgen we het hele productieproces voor de klant. Echter, we kunnen ook bestaand beeldmateriaal bewerken of een script gebruiken als basis van jouw videoproductie. We zorgen er dan voor dat alles wat je aanlevert eerst door ons wordt geanalyseerd en eventueel geoptimaliseerd. Zo zijn we toch in staat om een hoogstaande videoproductie te realiseren.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.