Animatie video
laten maken

Bij Rocket Videos kan je een animatie video laten maken van hoge kwaliteit en aan interessante prijzen. Je kan bij ons terecht voor het maken van alle type animatie video’s. Van explainer video’s, promo video’s tot bedrijfsanimaties. Al onze animaties zijn van de hoogste kwaliteit en elke klant krijgt een unieke stijl. Neem een kijkje en laat een video produceren!

Waarom een animatie laten maken?

Laat een animatie video maken en breng je boodschap helder over

Een animatie laten maken is de perfecte manier om jouw doelgroep te bereiken. Animaties hebben een grotere efficiëntie ten opzichte van andere marketing content en kunnen jouw boodschap versterken. Op deze manier kan je  aan de hand van een krachtige animatie jouw sales, marketing of communicatiedoelstellingen bereiken. Onze video’s hebben onze klanten geholpen bij het verhogen van de CTR, conversies in de sales funnel en bij het vergroten van hun bereik van social media. Neem contact met ons op zodat je vandaag nog een animatie video kan laten maken. Van promo video, tot explainer video’s, wij kunnen het allemaal!

Animatie promo video. Animatie video laten maken
Benieuwd naar onze prijzen?
Of vul het contactformulier in!

Uitgelichte animaties

Play Video
Bovemij
Animatie video laten maken
Play Video
Geheim van de Smith
Animatie video laten maken
Play Video
CSL Behring
Meer video's
Animatie video laten maken
Play Video
Opel
Animatie video laten maken
Play Video
Villex
Animatie video laten maken No Isolation
Play Video
No Isolation
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Animatie productieproces

Wij maken animaties aan de hand van een afgelijnd proces

Wij zorgen ervoor dat je de juiste animatie video kan laten maken die perfect aansluit bij de noden van de klant. Daarvoor dienen we verschillende stappen te doorlopen om zeker te zijn dat alle tekeningen en animaties aan de verwachtingen voldoen. De volgende stappen doorlopen we samen met jou:

  1. script
  2. zwart-wit storyboard
  3. ingekleurde illustraties
  4. voice over opname
  5. Animatie

Het productieproces neemt 6 weken in beslag voor het maken van een animatie video van 60 seconden. Bij het maken van verschillende animatie video’s kan er geopteerd worden om deze simultaan te produceren. Alle video’s worden in een .mp4 formaat opgeleverd, zodat deze gemakkelijk ingezet kunnen worden door de klant op hun website, social media of voor intern gebruik.

Animatie laten maken kosten

Welke prijs mag je verwachten bij het maken van een animatie video?

Je kan in Nederland een animatie laten maken voor een budget van €500 tot €100.000. Alles hangt af van welke kwaliteit dat je na streeft. Een animatie video laten maken kan bij ons al vanaf €2.500. De kosten voor het maken van een animatie hangen af van verschillende factoren. De lengte van een animatie promo video heeft veruit de belangrijk invloed op de totale kosten. Ook het aantal talen, de kwaliteit van de animatie en het aantal video’s spelen een rol bij de uiteindelijke kost van een video. Vraag bij ons even een offerte aan om een gedetailleerde prijs te ontvangen.

ANIMATIEVIDEOS LATEN MAKEN VOOR ELK KANAAL

Voor elk doel maken wij de geknipte animatie

Onze videostrategen helpen jou bij het distilleren van een duidelijke boodschap die jou helpt bij het bereiken van jouw doel. Onze animaties zijn uiterst geschikt voor het ondersteunen van jouw merk, de overtuigingskracht van jouw sales pitch, voor intern en externe HR communicatie of voor het uitleggen van jouw nieuwste product.

Animatie video laten maken Arnhem

Merk

Animatie video laten maken Arnhem

Sales

Animatie video laten maken

Human Resources

Animatie video laten maken

Product

Showcases

Animatie video laten maken
Bovemij

Bovemij vroeg ons om een ​​animatie te maken waarin een superheld een hoofdrol speelt die de klanten helpt om hun problemen op te lossen. Hierdoor kon Bovemij ook haar branding versterken via andere marketing- en communicatie-inspanningen.

Animatie video laten maken
Geheim van de Smith

Geheim van de Smith  heeft bij ons een animatie video laten maken voor het ondersteunen van hun merk. Door te kiezen voor herkenbare kleuren versterken we de algemene branding van de klant. Dit resulteerde in een leuke en herkenbare promo video!

ANIMATIES VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Animatie maken

Bij ons kan je een animatie laten maken die aansluit bij jouw doelstellingen. Boek vandaag nog een gesprek in met een van onze animatie experten en kom meer te weten hoe dat wij jullie kunnen ondersteunen bij het produceren van jouw ultieme animatie video. Van promo video tot explanimation, bij ons kan het allemaal!

Over ons

Animatie video laten maken

Animatie video bedrijf

Sinds 2017 hebben we animaties en explainer video’s voor +200 klanten door heel Nederland geproduceerd. Als een van de best scorende videobedrijven in Nederland zorgen wij er voor om om content te creëren om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken. We zijn gevestigd in Amsterdam en Arnhem, maar ons team werkt van over heel de wereld. Zo hebben we Nederlandse collega’s die werken vanuit Mexico, Zuid-Afrika, Brazilië en Indonesië. En ons team groeit elk jaar! Zo zijn we op weg om het grootste video bedrijf van Nederland te worden.

Een animatie video laten maken?

Met Rocket Videos als jouw animatie bedrijf zorg je ervoor dat je jouw bedrijf naar het volgende niveau trekt. Maak een mooie en doeltreffende animatie die jullie verwachtingen overtreft. En dat voor een scherpe prijs. Naast animatievideos maken we ook heel wat filmproducties en 3D product video’s. Ons team bestaat uit videostrategen, creative directors, script writers, illustratoren en animatoren. Dus neem zeker eens een kijkje op de rest van onze website! We ontzorgen onze klanten volledig, wat wilt zeggen dat we ook het script en de voice over voorzien. Weer leren hoe we onze animaties op maat maken, neem dan zeker hier een kijkje!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.

Veelgestelde vragen

We kijken dan naar wat er wel voor handen is. Vaak is er wel een bedrijfslogo waar ook bepaalde lettertype’s of kleurencode’s gebruikt worden. Dat is voor ons al een goede start! En we kunnen ook een kijkje nemen naar de look&feel van jullie website. Het gebrek aan branding guidelines hoeft dus zeker geen obstakel te zijn om te kunnen starten met jouw animatie video.

Jazeker! Wij hebben ruim duizend animatie video’s gemaakt voor meer dan 200 klanten in Nederland. Vraag het ons en wij geven je een concreet voorbeeld. Of neem een kijkje op deze pagina. Wij werken voor klanten in zowat elke sector, van cultuur&museau, tot IT en de voedingsindustrie!

Dat kan. We moeten dan wel een strakke planning aanhouden en op tijd feedback van jullie krijgen op de stukken die we aanleveren. De minimum oplevertijd is 4 weken. Snelle communicatie en een duidelijke visie zijn dan van cruciaal belang!

Bij het maken van een beursvideo moet je in het achterhoofd houden dat deze video waarschijnlijk zonder geluid te horen zal zijn. Je wilt dus dat de visuals het hele verhaal kunnen vertellen. Dat wilt zeggen; werken met simpele scenes en tekst/keywords in beeld. Je kan de video ook laten ondertitelen als je toch met een voice over zou werken.

Zeker! Niet elk bureau biedt deze optie aan bij het maken van een animatie video. Wij vinden het echter belangrijk dat we alles zo realistisch mogelijk in beeld kunnen brengen. Wil je het Rijksmuseum in beeld? Of heb je producten die je in detail wilt natekenen? Bezorg ons foto’s of designs en wij gaan er mee aan de slag!

Je kan een video in meerdere voice over talen bij ons laten maken. Wij zorgen er dan voor dat de timing van de animaties goed aansluit bij de voice over. Spaans is namelijk ‘langer’ dan Nederlands. Je kan ook kiezen om de video in 1 voice over taal te maken en de video in een andere taal te ondertitelen.

Wij hebben enkele leuk voorbeelden waar we 2D animatie en film gecombineerd hebben. Je kan er voor kiezen of filmbeelden af te wisselen met animatie, of om animaties op de achtergrond af te spelen aan de hand van een greenscreen.

Het klopt dat je sinds kort heel wat AI tools hebt die je kunnen helpen met het maken van een video. Deze tools staan echter vaak nog niet ver genoeg om hoge kwaliteit video’s op te leveren. Een andere reden om toch met een professioneel bureau zoals Rocket Videos in zee te gaan is de creativiteit dat een team van video experten aan de dag kan leggen.

Dat hangt af van het doel van de video en waar die wordt ingezet. Wordt de animatie voornamelijk getoond op jouw website of specifieke landing pagina’s ? Dan kan de lengte van de video 60-90 seconden zijn. Wil je de video offline inzetten tijdens sales gesprekken of op een beurs? Dan kan de video eventueel langer zijn omdat je de aandacht van de kijker al hebt. Het omgekeerde is waar voor video’s op social media. Deze zijn meestal korter dan 30 seconden!

Wij maken een stijlbepaling op basis van jouw branding guidelines en andere voorkeuren. De stijlbepaling houdt rekening met kleurgebruik, lettertypes en inspiratie voorbeelden die je met ons deelt. We kunnen een animatie ook baseren op bestaande illustraties die jullie al gebruiken in andere marketingmaterialen.

Er zijn verschillende factoren die mee bepalen of je het beste voor een animatie of voor een bedrijfsfilm gaat. Budget is een eerste factor. Hoe complexer het concept, hoe duurder een filmproductie. Dan kom je er met een animatie vaak goedkoper van af. Een tweede factor die bepaald of je voor animatie gaat zijn de situaties die je in beeld wens te brengen. Een brandend huis tekenen is gemakkelijker dan er eentje filmen. Locaties over heel de wereld tekenen is gemakkelijker en goedkoper dan met een hele crew de wereld rond vliegen. Tenslotte is de levensduur van een video ook van rol. Een animatie kan je over enkele jaren gemakkelijk laten updaten. Een film al heel wat moeilijker. Collega’s en acteurs zijn al wat ouder, of niet meer beschikbaar.

2D animatie is vaak sneller en meer betaalbaar. Bij een 3D animatie dienen alle objecten gemodelleerd te worden in 360 graden, wat veel tijd in beslag neemt. Bepaalde producten en situaties kan je echter beter in 3D tekenen. Je zou er wel van verschieten wat er in 2D mogelijk is, dus schrijf dit zeker niet meteen af!

Ja zeker! Wij kregen deze vraag regelmatig van klanten. Het is dan belangrijk om toch een dynamische video te maken die de aandacht kan vatten. Dat is op zich geen probleem, onze talloze voorbeelden tonen dit aan!

Ja. Wij zijn een van de weinige animatiebureau’s die de bronbestanden van de animatie gratis opleveren op het einde van het productieproces. Op deze manier kan je de illustraties ook verwerken in andere marketing materialen, zoals brochures, de website en posters. Zo haal je meer uit jouw investering!

Wij helpen je hierbij aan de start van het project. We hanteren het 3H framework van YouTube, waarbij we kijken naar het doel van de video, en waar in de customer journey deze zich bevindt.

Soms kan dat, maar over het algemeen is de regel dat je voor elk doel een aangepaste animatie nodig hebt. Maar geen nood, wij maken vaak tegen een prijsje een aangepaste video zodat je verschillende versies hebt voor verschillende platformen.

Heb je de huidige animatie bij ons laten maken? Dan kan dat zeker! De prijs hangt af van de hoeveelheid en complexiteit van de aanpassingen. Kleuren aanpassen zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk en snel door te voeren. Nieuwe scenes tekenen vergen daarentegen meer tijd.

Waarom een animatie laten maken?

Mensen houden van video…

Mensen houden gewoon van video. Video is de laatste jaren enorm in opkomst. YouTube meldt dat mobiele videoconsumptie met 100% stijgt …elk jaar! Tegenwoordig gebruikt tot 86% van alle bedrijven video als onderdeel van hun interne en externe communicatie. En animatievideos zijn dan het perfect video format bij uitstek!

Hoe ons brein werkt

We verwerken tonnen informatie per seconde. Visuals helpen je om je boodschap over te brengen in een wereld die steeds complexer wordt. We ontvangen vijf keer zoveel informatie als in 1986, zegt The Telegraph! Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor animatievideos als hun favoriete communicatiemiddel.

…en Google ook

Video wordt beschouwd als een content piece van hoge kwaliteit. Bezoekers kunnen video’ liken, delen met hun netwerk of commenten. Dit verhoogt op zijn beurt jouw online reputatie en beïnvloedt jouw Google-ranking. Geen wonder dat je tegenwoordig op de meeste landingspagina’s een promo video of een animatie aantreft! Dit helpt niet alleen om jouw bounce rate te verlagen, het helpt je ook om door Google en zijn bezoekers als een betrouwbaardere bron aanzien te worden.

Bereik meer mensen

Video is het perfecte contentstuk om online te delen. Kijkers zullen je video leuk vinden, delen en erop reageren en helpen je zo om jouw boodschap te verspreiden. Sommige van onze video’s hebben +135% meer bereik op sociale media gegenereerd in vergelijking met de in-house geproduceerde video content van onze klanten! Door animatie video een integraal onderdeel te maken van je social content-strategie, kies je ervoor om je online aanwezigheid een enorme boost te geven.

Meet jouw impact

Met video kun je de impact van je marketinginspanningen meten. Meet de conversieratio, interacties en bereik van jouw promo animatie video! Dit helpt je op zijn beurt om jouw verkoop- en marketinginspanningen te verbeteren, zodat je het meeste uit jouw strategieën kan halen. Animatie video’s helpen jou dus om op een slimme en doeltreffende manier te ondersteunen bij al jouw ondernemingen.