HR video of communicatie video laten maken

Video’s spelen een steeds belangrijke rol in de communicatie van een bedrijf. Niet enkel in marketing of sales departementen kunnen video’s een impact maken. Ook voor jouw interne communicatie of op jouw HR-departement kan je videoproducties inzetten. Goede interne communicatie helpt om de verbondenheid met en tussen jouw werknemers te vergroten.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Waarom video inzetten voor jouw interne communicatie?

Net zoals iedereen worden ook werknemers tegenwoordig gebombardeerd met informatie. Inboxen puilen uit, een nieuw bedrijfsbeleid wordt gepubliceerd, en werknemers zitten in vergaderingen of volgen trainingen. En dit terwijl ze ook allemaal hun werk gedaan moeten krijgen. Daarnaast wordt er ook steeds meer remote gewerkt, waardoor de binding met de organisatie onder druk komt te staan. Hoe breng je dan belangrijke informatie toch over, zonder dat het werknemers veel moeite of tijd kost?

 

Video als effectief communicatiemiddel

Video is een laagdrempelige manier om informatie over te brengen. Video zorgt voor een snellere informatieoverdracht ten op zichte van tekst. Niet onlogisch, in een tijd waar er steeds minder gelezen en meer video bekeken wordt. Een video wordt ook vaker gedeeld dan tekst en maakt het voor jouw doelpubliek gemakkelijker om eraan te beginnen. Nu dat we weten dat video een grote impact kan hebben, dan kunnen we stilstaan bij de vonderwerpen waar HR en interne communicatievideo’s voor ingezet kunnen worden.

Je kan aan de hand van video complexe of saaie materie toch snel tot jouw werknemers krijgen. Je kan ludieke video’s maken of de materie zo tonen dat die gemakkelijk te verteren is. Zo kan je communiceren over…

 • De laatste ontwikkelingen van jouw bedrijf
 • Nieuwe wetgevingen die van toepassing zijn op jouw industrie
 • Een update van het HR beleid
 • Een belangrijke milestone die jullie recent hebben bereikt
 • Jaarplannen en targets
 • Aanstelling van nieuwe directeurs

 

Type van HR en communicatie video’s

Onboardingvideo’s

Tijdens de onboarding van nieuwe collega’s wordt vaak dezelfde informatie overgedragen. Dat kost telkens veel tijd die op een andere manier ingezet zou kunnen worden. Onboardingvideo’s zijn dat een effectieve manier om informatie over te brengen die standaard gedeeld wordt tijdens het onboarding process.

 

Trainingsvideo’s

Werknemers zijn meestal vragende partij om doorheen het jaar gebruik te kunnen maken van trainingen en workshops. Je kan investeren om training video’s te maken die jouw werknemers efficiënter maken en toe staan te groeien binnen jouw organisatie. Training video’s zijn vaak wat langer en kunnen bestaan uit film- en/of animatiebeelden. Je kan bijvoorbeeld iemand voor een green screen zetten en in de camera laten praten. Op de achtergrond zie je dan animaties om de boodschap te versterken.

 

Wervingsvideo’s

Wervingsvideo’s zijn ideaal om sollicitanten een kijkje achter de schermen te gunnen. Je kan collega’s aan het woord laten en de sfeer op kantoor laten zien. Je kan ervoor kiezen om een algemene wervingsvideo te maken die je op verschillende vacature pagina’s kan zetten. Of je maakt een wervingsvideo voor 1 vacature.

 

Instructievideo’s

Instructievideo’s kan je inzetten om werknemers wegwijs te maken bij het gebruik van bepaalde machines. Of om een nieuwe software uit te leggen. Instructie video’s kunnen op locatie gefilmd worden of er kan met screencasts gewerkt worden. Animatie en film zijn beiden geschikt.

 

Beleidsvideo’s

Soms heb je een video nodig om een nieuw HR-beleid uit te leggen. Je kan dan jouw CEO of manager aan het woord laten en laten vertellen wat de intentie is achter deze keuzes. Vaak geeft dit bedrijfskeuzes een meer menselijk gezicht. Wat dan op meer begrip komt te rekenen binnen de organisatie.

Film of animatie

Een HR of interne communicatie video kan je in veel vormen maken. Kies voor animatie, film of een combinatie van beiden om jouw boodschap zo scherp mogelijk te maken. Vaak wordt de keuze tussen film en animatie bepaald door:

 • het onderwerp van de video
 • de voorkeur om echte mensen in beeld te laten
 • de mogelijkheid om collega’s aan het woord te laten
 • de merkbeleving en het maken van een herkenbare videoreeks
 • de tijdsdruk
 • het budget

Wij helpen je graag verder met deze keuze. Afhankelijk van jouw budgetverwachtingen en de positionering van jouw videoproject in de bredere communicatiestrategie bepalen wij welke kant je uitgaat.

 

Tenslotte nog enkele tips voor jouw interne communicatie video

Wil je een interne communicatie video laten maken? Hier heb je enkel tips om jouw op weg te helpen.

 • Maak video content een vast onderdeel van jouw communicatiestrategie. Als werknemers maandelijks een video te zien krijgen, dan is dit ook iets om naar uit te kijken. Je creëert een herkenbare communicatie uiting die voor structuur zorgt. Het geeft je ook de kans om in elke video een nieuwe persoon aan het woord te laten. Zo creëer je een vertrouwde omgeving.
 • Zorg dat je altijd vertrekt van een script. De persoon die de boodschap brengt hoeft deze niet letterlijk af te lezen (liefst niet zelfs!), maar het zorgt er wel voor dat je geen belangrijke punten vergeet te vertellen. Maak je een animatie? Dan heb je naast de voice over tekst ook een visuele beschrijving nodig van elke scene.
 • Maak de video niet langer dan nodig. Heb je veel interessante en spannende zaken te vertellen? Vertel dan gerust de hele boodschap. Maar rek de video niet nodeloos, want dan haken de kijkers snel weer af!

 

Conclusie

Wil je een videoproductie laten maken voor jouw HR departement of voor andere communicatie doeleinden? Wij helpen je graag verder! Rocket Videos is een videobedrijf met locaties in Amsterdam en Arnhem.

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.