Explainer video
laten maken

Wil je je onderscheiden aan de hand van een video? Dan is een explainer video laten maken de geschikte manier om jouw bedrijf, dienst of product uit te leggen. Aan de hand van een korte video breng je een complexe boodschap helder over. En zo win je meer klanten!

Wat is een explainer video?

Een explainer video is de Engelse term voor ‘uitleg video’. Het doel van deze video is namelijk om een concept zo simpel mogelijk uit te leggen. Het uitgangspunt is dat de kijker nog geen achtergrondkennis heeft van het onderwerp. Je verlaagt de barrière om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken.  Een explainer video is perfect om de bezoekerservaring van jouw website te verbeteren of om een hoge conversie in je sales funnel te bereiken. Als potentiële klanten namelijk een goed begrip hebben van wat je doet, is de kans ook groter dat ze zich verder gaan verdiepen.

explanimation laten maken Bovemij 2

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Kies ik voor animatie of live-video?

Hoe bepaal je of je een explainer video in animatie of film wil laten maken? Beide kunnen een goede optie zijn voor je bedrijf. Maar hieronder geven we je enkele tips bij het bepalen van de juiste stijl:

 • Wil je verschillende geografische locaties in beeld brengen? Bijvoorbeeld de jungle in Indonesië en het platteland in Italië? Dan is animatie het meest vriendelijke voor je budget.
 • Zijn er complexe situaties, zoals een huis dat in brand staat of een schip dat aan het zinken is? Dan kies ook hier weer het best voor animatie, tenzij je een Hollywood budget hebt!
 • Wil je emotie opwekken en mensen in beeld brengen? Dan is film natuurlijk weer heel geschikt.
 • Film is vaak schaalbaar. Als je 5-10 korte uitlegvideo’s op 1 dag kan filmen, dan ben je er meestal met film ook goedkoper van af dan als je 5-10 animaties moet produceren.
 • Wil je je merk versterken door een herkenbare stijl te ontwikkelen? Kies dan voor animatie? Door bijvoorbeeld een superheld te creëren die al je video’s terug komt. Of door de illustraties van je animatie ook in andere marketing materialen te verwerken.
 • Wil je je video later snel kunnen laten aanpassen? Dan kan dat best met animatie. Zo vermijd je dat je een hele filmdag moet opzetten om bepaalde shots opnieuw te filmen.

Showcases

OCTO

Combineer animatie en film. Zo heb je de voordelen van beide stijlen: persoonlijk en overzichtelijk!

Bovemij

Werk met een superheld en breng je publiek aan het lachen. 

 

No Isolation

No Isolation wou een video die goed aansloot bij hun doelgroep. Geslaag!

DOM

Maak een uitlegvideo in film. Zo zorg je voor herkenbaarheid!

EXPLAINER VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je een explainer video laten maken? Ga dan vandaag nog in gesprek met ons en we helpen je graag verder. Onze video experten helpen je bij het bepalen van de juiste videocontent!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij zijn een explainer videobedrijf in Nederland en maken explainer video’s voor meer dan 200 klanten. Sinds 2017 produceren we animaties en bedrijfsfilms voor groten en kleine ondernemingen. Ben jij de volgende?

Explainer video

Start vandaag nog met het maken van een explainer video. Of je nu een animatie video wilt laten maken of een bedrijfsfilm, wij ontzorgen je volledig en helpen je bij het bepalen van een boodschap die aanslaat bij jouw publiek. Tot snel!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Een animatie explainer video kan je bij ons al laten maken aan 2950EUR. We werken met een all-in prijs, dat wil zeggen het script, de voice over, muziek en geluidseffecten in deze prijs inbegrepen zitten. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan!

Wil je een live-action explainer video laten maken? Dan starten onze prijzen aan 3000EUR. Een standaard productie kost 4500EUR waarbij je een heel team krijgt die voor jou de perfecte explainer video maakt.

De doorlooptijd van een explainer video is doorgaans 6-8 weken als je voor een animatie video gaat. Een filmproductie kan al op 4 weken opgeleverd worden. Veel hangt uiteraard af van de beschikbaarheid van de klant. Zo hebben we ook al animaties op 4 weken opgeleverd en filmproducties op 3 weken. We proberen ons zo goed als mogelijk aan te passen aan de wensen van de klant!

Je moet eerst het doel bepalen van je explainer video. Wil je websitegebruikers wegwijs maken? Of is deze video vooral bedoelt om je sales team te ondersteunen. We raden onze klanten altijd aan om 1 doel voor ogen te hebben bij de productie van een explainer video. Hier heb je de meest voorkomende plaatsten waar onze klanten hun explainer video inzetten:

 • Website: meestal wordt een explainer video op de homepage geplaatst om de bounce rate te doen dalen.
 • Landing pagina: een explainer video kan tot een betere conversie leiden.
 • Beurs: onderscheidt je beurstand aan de hand van een catchy explainer video.
 • Social media: maak een korte, krachtige video om zo op te vallen op je social kanalen.
 • Sales meetings: zorg dat je sales team uniform is in haar meetings. Door een explainer video te tonen, zorg je ervoor dat cruciale informatie altijd wordt overgedragen tijdens een sales meeting.

Meten is weten! We schreven er een heel artikel over. Als je je video op YouTube of Vimeo plaatst, kan je veel data bekijken. Hoe lang wordt mijn video gemiddeld bekeken? Hoe vaak wordt die bekeken en waar in de video verliezen de meeste mensen hun aandacht.

De meeste explainer video zijn 60-90 seconden lang. Je explainer video wordt namelijk meestal in de awareness fase getoond aan klanten. Dat wil zeggen dat de kijker vaak voor de eerste keer met je merk in aanraking komt. Je wilt het dan kort en bondig houden. Sommige explainer video’s zijn heel wat langer, denk bijvoorbeeld aan de TEDed video’s op YouTube. Hier heb je de aandacht al van de kijker en kan je dus wat langere video’s produceren.

Helemaal niet! Wij ontzorgen onze klanten volledig. Na de briefing sessie gaan we aan de slag met het maken van een script. We hebben hier professionele script writers voor. Zo zorgen we dan we jouw complexe boodschap tot de essentie terugbrengen. Onze klanten willen namelijk vaak heel wat informatie kwijt in hun video. Dit heeft als risico dat de video onoverzichtelijk wordt en je de kijker dreigt te verliezen. Het is onze taak om al deze informatie te filteren en enkel het hoogstnoodzakelijke te vertellen.

Helemaal niet! Wij ontzorgen onze klanten volledig. Na de briefing sessie gaan we aan de slag met het maken van een script. We hebben hier professionele script writers voor. Zo zorgen we dan we jouw complexe boodschap tot de essentie terugbrengen. Onze klanten willen namelijk vaak heel wat informatie kwijt in hun video. Dit heeft als risico dat de video onoverzichtelijk wordt en je de kijker dreigt te verliezen. Het is onze taak om al deze informatie te filteren en enkel het hoogstnoodzakelijke te vertellen.

Rocket Videos is een van de weinige videobedrijven die zijn bronbestanden gratis meegeeft aan de klanten. Zo kan je de illustraties van onze video’s hergebruiken in andere marketingmaterialen. Verwerk ze in brochures, infographics of op de website. Zo haal je meer uit je investering!

Tuurlijk. We nemen nooit een stijl een-op-een over, maar het kan wel als inspiratie dienen om een stijl te ontwikkelen die je mooi vindt. Vermits al onze illustraties op maat gemaakt worden, kunnen we een stijl ontwikkelen die helemaal aansluit bij jullie wensen!

Meer informatie
Close