3D animatie laten maken

Wil je een ingewikkelde boodschap, technologie of product op een simpele manier uitleggen? Dan kan je dat met een 3D animatie bereiken. 3D animaties zijn in staat om bestaande producten en objecten op een realistische manier na te bootsen. Je kan een 3D animaties inzetten als reclamevideo, voor instructie doeleinden of voor e-learnings.

Of je nu een grote onderneming bent, een MKB’er of een eenpitter, wij helpen je graag verder met het maken van een 3D animatie.

 

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Wat kost een 3D animatie

In tegenstelling tot 2D animatie video’s wordt er bij de productie van een 3D animatie niet met een standaard prijs gewerkt. De prijs van een 3D animatie hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat een 3D video laten maken bij ons tussen de €3.000 en €8.000 kost.

 

Factoren die de prijs van een 3D animatie bepalen:

 

  • Aantal objecten

Bij een 2D animatie speelt het aantal objecten in een video geen rol. Bij een 3D animatie echter wel. Bij een 3D animatie dien je namelijk alle objecten in de video in 360 graden te modelleren. Dit is tijdintensief en brengt dus hogere kosten met zich mee. Wil je bijvoorbeeld maar 1 object in beeld laten doorheen de video, dan hoef je ook enkel dat ene object te modelleren.  Wil je 20 objecten in beeld, ook al zijn sommige objecten maar een fractie van de tijd te zien? Dan ben je 20 keer langer bezig met het modelleren van alle objecten.

  • Lengte van de 3D animatie video

De lengte van de video speelt ook een rol. Eenmaal je de objecten hebt gemodelleerd, dien je ze ook nog te animeren. Hoe korter de video, hoe minder animatiewerk hier bij komt kijken.

  • Complexiteit

Sommige animaties zijn heel simpel. Je ziet het object stilstaand in beeld, of met minimale bewegingen. Andere animatie video’s maken complexe overgangen, hebben een camera die veel beweegt en zie je heel wat special effects.

  • Technische tekeningen voor handen

Wij zijn bij Rocket Videos in staat om objecten en producten na te tekenen op basis van foto’s en video’s die de klant aanlevert. Dat is echter een intensief proces wat versneld kan worden als de klant ook de technische tekeningen kan aanleveren van de producten die gemodelleerd dienen te worden.

Je ziet het, de prijs van jouw 3D animatie hangt van vele zaken af. Wij kunnen je een concrete prijsinschatting geven op basis van een gesprek.

 

Productieproces 3D animatie

Het productieproces voor het laten maken van een 3D animatie video bestaat uit verschillende onderdelen.

  1. Concept en script fase

Wij maken altijd eerst een script op basis van een briefing sessie die wij met de klant gehouden hebben. Dit script bestaat uit een voice over tekst en een visuele beschrijving, per scene. Op deze manier krijgt de klant al een eerste beeld hoe deze video zal verlopen en hoe lang die zal zijn.

  1. 3D modelleren

In deze fase worden alle 3D objecten ontworpen. Deze fase bepaald ook mee de stijl van de video.

  1. Belichten en texturen aanbrengen

In een derde fase gaan we de 3D objecten en 3D omgeving belichten. Ook worden er op de 3D modellen texturen aangebracht.  Hier wordt de stijl van de video verder door bepaald

  1. Animeren

Nu we alle objecten en omgevingen hebben ontworpen kunnen we deze beginnen te animeren. Alle objecten worden gepositioneerd, de invalshoeken van de camera’s worden bepaald en objecten komen in beweging.

  1. Rendering

In deze fase gaan we de video ‘renderen’. Dit is een proces dat veel computerkracht vergt, vandaar dat 3D animaties ontwikkelen niet zo maar door iedereen en overal gedaan kan worden.

  1. Kleurencorrecties

We zijn er bijna! In deze laatste fase gaan we nog kleuren corrigeren en special effects toevoegen. En nu is ie helemaal af!

 

3D animatie bedrijf

Wij zijn een animatiestudio uit Amsterdam en maken alle type van animatie video’s, of het nu een 2D of een 3D animatie is. Wij staan erom bekend om mooie en betaalbare 3D animaties te maken. Wil je ook 2D animaties of filmbeelden verwerken in jouw 3D animatie video? Dan kan dat! Wij hebben ook een filmcrew en animatoren gespecialiseerd in 2D animaties. Ook kan je bij ons een bedrijfsfilm of een 2D animatie video laten maken.

 

Neem contact op

Bespreek vandaag nog jouw videowensen en wij geven je meer inzicht in de mogelijkheden! Met ons team van video experten ben je altijd in goede handen. 200 klanten gingen jou al voor. Stuur ons een mailtje op hallo@rocketvideos.nl en je hoort snel van ons!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.