Hoe zet ik een B2B video in voor mijn organisatie?

In dit artikel leggen we je uit wat een B2B video is en hoe je deze kan inzetten voor je organisatie. Steeds meer B2B bedrijven maken gebruik van video om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen. Door slim gebruik te maken van videocontent kan je je organisatie een boost geven. Of dat nu meer sales betekend of een grotere naamsbekendheid, wij leggen je hieruit hoe elk onderdeel van je organisatie baat kan hebben bij een B2B video.

 

Wat is een B2B video

Een B2B video staat voor ‘Business to Business’ video. Dat is dus een video die wordt gemaakt door een bedrijf die andere bedrijven als klant heeft. B2B is de tegenhanger van B2C, wat staat voor ‘Business to Consumer’, waar een bedrijf aan consumenten verkoopt en niet aan andere bedrijven. Een B2B video ziet er anders uit dan een B2C video. Consumenten reageren namelijk anders op videoadvertenties en promoties dan bedrijven.

 

Waarom een B2B video inzetten

Video is een heel sterke tool om je marketing- en salesstrategie te ondersteunen. We schreven een heel artikel waarom dat video heel sterke resultaten genereert in sales of bij advertenties.  Video doet het vaak beter dan tekst of afbeeldingen omdat bewegende beelden meer de aandacht trekken en ook beter de aandacht van de kijker kunnen houden. Daarnaast zorgt de combinatie van geluid (de voice-over stem) en de beelden ervoor dat de informatieoverdracht vele malen efficiënter verloopt in vergelijking met tekst of afbeeldingen.

 

Eigenschappen B2B video

Een B2B video heeft specifieke eigenschappen en onderscheidt zich zo van andere videocontent. In het algemeen worden B2B video’s gemaakt voor specialisten in een bepaald vakgebied. Je target namelijk Marketing Managers, Inkoopmanagers, IT-managers of andere directieleden.

 

Inhoudelijk sterk

B2B video’s zijn over het algemeen inhoudelijk heel sterk. Ze kunnen de problemen van de kijker nauwgezet beschrijven omdat de producten en diensten die het bedrijf aanbiedt specifiek voor deze doelgroep ontworpen zijn. Je kan bij dit type van video’s meer in detail gaan, omdat je ervan uit kan gaan dat de kijker een specialist is in zijn of haar vakgebied. Dat wil zeggen dat je, in tegenstelling tot een B2C video, je meer vanuit je expertise kan praten. In een B2B omgeving zorgt expertise en autoriteit tot meer vertrouwen bij je klanten.

 

Langere content

B2B video’s worden vaak gedeeld tijdens fysieke meetings, in outreach emails, op zakelijke platformen zoals LinkedIn of tijdens conferencies. Bij al deze kanalen heb je doorgaans de aandacht van de kijker langer vast dan op andere kanalen. Omdat de aandacht van de kijker bij een B2B video langer vasthoudt, kan je ook meer in detail gaan en mag je video dus ook langer zijn dan de short-form video content die je nu heel vaak ziet op social media.

 

Specifieke platformen

Een B2B video wordt doorgaans gemaakt om op heel specifieke platformen in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan je website of een landingspagina. Of je maakt een video die je kan delen op LinkedIn of op een conferentie. De opzet van dit type van video is dan ook vaak hetzelfde. Je hebt doorgaans een iets langere aanloop dan bij andere kortere videocontent en je hebt ook specifieke call-to-actions zoals contact opnemen met een van je verkopers of met de vraag om eens een kijkje te nemen op jullie website.

 

Hoe kan ik een B2B video inzetten?

Voor je aan de slag gaat met het maken van een B2B video voor jouw organisatie, moet je eerst stilstaan bij het doel van de video. Wil je een video maken die je als advertentie online kan inzetten? Of wil je een sales video maken die je sales team tijdens sales presentaties bij een klant kan laten zien. We geven je hieronder enkele van de meest voorkomende doelen van een B2B video

  • Beursvideo: maak een video die je op een scherm kan laten afspelen bij je beurstand.
  • Videopitch: toon een video bij een klantenbezoek.
  • Advertentie: maak een video die je op social media kan laten zien. LinkedIn is dan het platform bij uitstek.
  • Bedrijfsfilm: toon je bedrijf en je werknemers om zo meer transparantie en vertrouwen te creëren bij je klanten en andere stakeholders.

Showcases

Geheim van de Smith

We maakten deze leuk B2B video voor Geheim van de Smith. Aan de hand van een abstracte animatie video leggen we uit aan hun klanten wie ze zijn en wat ze doen.

Epson

We maakten voor Epson een reeks van 30 B2B video’s die ze op Linkedin konden inzetten. Het doel was om de merkherkenning van Epson te versterken.

SkylineDx

Voor SkylineDx maakten we deze bedrijfsfilm om stakeholders de visie en de werknemers voor te stellen. We filmen alles op kantoor en in het labo.

Bovemij

Aan de hand van een leuke animatie video tonen we de klanten hoe ze geholpen kunnen worden met de voornaamste diensten van Bovemij.

Animatie of film

Je weet wat voor video je wilt maken en waar je die wilt inzetten. Nu kan je nadenken over de stijl van je video. Doorgaans kan je kiezen om een film of een animatie video te laten maken. Je kiest voor film als je een bepaald product in beeld wilt brengen, emoties wilt opwekken of als je werknemers of locaties wil tonen. Je kiest voor animatie als je complexe zaken simpel wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan processen, diensten of abstracte zaken die je moeilijk aan de hand van film in beeld kan brengen. Budget kan ook een rol spelen tussen beide opties. Doorgaans is het maken van een animatie goedkoper dan een film. Tenzij je een hele reeks video’s laat maken. Dan schaalt film veel beter dan animatie op vlak van prijs omdat je vaak verschillende films op een of meerdere draaidag(en) kan combineren. Wil je ook situaties uitbeelden die je moeilijk kan filmen? Denk aan een brandend huis of een zinkend schip. Dan is animatie heel geschikt. Wil je als fashion bedrijf je nieuwste collectie in beeld brengen, dan kies je beter voor film.

 

Hoeveel kost een B2B video

Het korte antwoord is dat je bij Rocket Videos al een B2B animatie video kan laten maken voor 2950 EUR en een B2B filmproductie vanaf 3500 EUR. De prijs van een B2B video hangt echter van vele factoren af. Zo speelt de lengte, complexiteit en het aantal video’s een rol bij het bepalen van de kostprijs van een video. Werk je bijvoorbeeld ook met acteurs, wil je een mooie locatie afhuren, of wil je dronebeelden laten schieten? Dat zijn allemaal kosten waar je rekening mee moet houden. We schreven alvast een uitgebreid artikel over wat een animatie kost. Je kan ook de prijzen van onze filmproducties hier bekijken.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.