Explanimation
laten maken

Als je op zoek bent naar een animatiestudio om een explanimation te laten maken, dan ben je bij Rocket Videos aan het juiste adres. Wij hebben ruime ervaring in het maken van explanimatations, met klanten in zowat elke branche.

Wat is een explanimation?

Explanimations zorgen voor een heldere boodschap

Explanimations vinden hun oorsprong terug in de Verenigde Staten. Daar zagen meer dan 10 jaar geleden ‘explanation animations’ het daglicht. Een explanimation is doorgaans een korte animatie video die op een simpele manier uitleg hoe een product, bedrijf of dienst werkt. Een animatie video is echter niet altijd een explanimation. De kracht van een explanimation bestaat er in dat de boodschap wordt teruggebracht tot de essentie. De meeste explanimations slechts 60 of 90 seconden lang zijn. Daardoor wordt je verplicht om alle randzaken achterwegen te laten. Dit komt de efficiëntie van je video enkel maar ten goede. Mensen hebben namelijk doorgaans niet de capaciteit om hele lange en ingewikkelde boodschappen goed te absorberen. Lees hier meer over de geschiedenis van de explanimation!

explanimation laten maken Bovemij 2

Explanimation laten maken prijs.

Wat kost dat, zo'n explanimation?

De prijs van een explanimation kan variëren en hangt af van enkele factoren. Lengte van de video, detailniveau en het aantal talen dat je de video in wilt laten maken zijn er enkele van. Hoe langer je de video wilt maken, hoe meer teken- en animatiewerk hier bij komt kijken. Daarnaast betekent een langere video ook meer werk voor de script writer en grotere voice over kosten. De prijs voor het laten maken van een explanimation wordt ook beïnvloed door de complexiteit van de video. Hoe meer detail in de illustraties en hoe complexer het animeren, hoe meer werk de animatiestudio heeft om deze explanimation te maken. Onze prijzen voor het laten maken van een explanimation starten bij €2.500. De prijs van een standaard explanimation van 60 seconden bedraagt €3.500.

 

Factoren die de prijs bepalen

Verder spelen de volgende elementen mee bij het laten maken van een explanimation:

  • script: in onze standaard explanimations zit een script bij inbegrepen. Als je echter zelf al een script klaar hebt liggen, dan kan dit een effect hebben op de kostprijs.
  • ondertiteling: wil je je video laten ondertitelen of is dit niet nodig?
  • soundtrack: bij onze explanimations zit achtergrond muziek al inbegrepen in de prijs. Wil je echter speciaal voor jullie video een soundtrack laten ontwikkelen, dan kan je hier bij ons ook terecht!
  • Korte versies: vaak halen we meer uit de productie van een explanimation. We kunnen bijvoorbeeld korte afgeleide versies produceren die de klant op social media kan inzetten of op specifieke landing pagina’s. Voor een kleine meerprijs heb je dan opeens heel wat extra video content die je in je marketing uittingen kan gebruiken.

Contacteer ons om een meer gedetailleerde offerte te ontvangen!

Explanimations voorbeelden

Play Video

Bovemij

explanimation laten maken GVDS
Play Video

Geheim van de Smith

explanimation laten maken CSL
Play Video

CSL Behring

Meer voorbeelden
explanimation laten maken opel
Play Video

Opel

explanimation laten maken villex
Play Video

Villex

explanimation laten maken no isolation
Play Video

No Isolation

explanimation laten maken illustratie

Explanimation productieproces.

Een explanimation laten maken doe je als volgt

Om een explanimation te laten maken bij onze animatiestudio worden de onderstaande stappen doorlopen. Het is belangrijk om in elke fase goedkeuring te ontvangen van de klant voordat we doorgaan naar de volgende fase. Op deze manier voorkomen we dubbel werk en zorgen we voor een efficiënt productieproces.

  1. script
  2. scribbles
  3. ingekleurde storyboard
  4. voice over opname
  5. Animatie

Het productieproces voor het laten maken van een explanimation neemt 6 weken in beslag. Je kan ook verschillende video’s laat maken. Je kan dan de productie van deze video’s paralel opstarten. Zo hoef je dan niet telkens 6 weken te wachten voor de oplevering van de finale video. Alle video’s worden in een .mp4 formaat opgeleverd, zodat je deze gemakkelijk kan integreren op je website of kan publiceren op social media. 

Explanimations in elke industrie.

Explanimation voorbeelden voor jouw organisatie

We hebben reeds voor meer dan 200 klanten explanimations mogen maken. Hierdoor hebben wij explanimation voorbeelden die perfect aansluiten bij jouw bedrijf of organisatie. Of je nu actief bent in de financiële sector, marketing en advertising, de juridische sector of de retail, je kan bij ons relevante explanimation voorbeelden opvragen. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor meer informatie!

STRATEGISCHE EXPLANIMATIONS LATEN MAKEN

Explanimations voor elk doel

Wij zijn specialisten bij het vertellen van jouw boodschap. We hebben ruime ervaring met marketing, HR, ingenieurs en sales departementen en denken mij vanuit een strategisch oogpunt. Onze explanimation zijn uiterst geschikt voor het ondersteunen van jouw brand. Maar ook voor het versterken van jouw sales pitch, voor intern en externe HR communicatie.  Of wat dacht je van het introduceren van jouw nieuwste product?

explanimation laten maken pon

Brand

explanimation laten maken opel

Sales

explanimation laten maken coldrift

Human Resources

explanimation laten maken jiffy

Product

Explanimation voorbeelden

Bovemij

Bovemij vroeg ons om een ​​explanimation te maken een superheld in de hoofdrol. Deze superheld helpt klanten om hun problemen op te lossen. Hierdoor kon Bovemij ook haar branding versterken via andere marketing- en communicatie-inspanningen.

explanimation laten maken GVDS

Geheim van de Smith

Voor Geheim van de Smith maakten we een explanimation video voor het ondersteunen van hun merk. We kozen ervoor om de huiskleuren een prominente rol te geven in de video. Met een heel herkenbare explanimation als eindresultaat.

EXPLANIMATIONS VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Explanimation laten maken

Bij ons kan je een explanimation laten maken die perfect aansluit bij jouw doelstellingen en organisatie. Maak vandaag nog een afspraak in met een van onze animatie experten. Kom meer te weten hoe dat wij jullie kunnen ondersteunen bij het produceren van jouw ultieme explanimation video.

Over ons

Explanimation laten maken

We hebben reeds +1000 explanimations gemaakt voor meer dan 200 klanten in Nederland. Als een van de best scorende animatie bedrijven in Nederland zorgen wij er voor om explanimations te creëren om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken. Naast ons team in Nederland hebben we ook heel wat Nederlandse collega’s die werken vanuit Mexico, Zuid-Afrika, Brazilië en Indonesië. Ons klantenbestand groeit elk jaar en zo zijn we op weg om het een van de grootste videobedrijven van Nederland te worden.

Klaar om te starten?

Wij zorgen ervoor dat we jouw bedrijf naar het volgende niveau trekken. Met Rocket Videos kan je een mooie en doeltreffende explanimation laten maken die jullie verwachtingen overtreft. En dat voor een scherpe prijs. Naast explanimations maken we ook heel wat filmproducties en 3D product video’s. Kijk dus zeker even verder op onze website als je  op zoek bent naar meer video content. Wij staan alvast voor je klaar!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ons ook telefonisch bereiken: +31 (0)85 130 6874

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.

Haal meer uit jouw explanimation

Door verschillende versies te maken…

Je kan jouw explanimation op knippen of er er verschillende afgeleide video’s van te maken. Zo kan je het bereik en de ROI van jouw initiële investering drastisch verhogen. Veel van onze klanten kiezen er bijvoorbeeld voor om een ‘snippet’ te laten maken van hun explanimation.  Deze kunnen ze dan op social media inzetten. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om jouw explanimation op te knippen per dienst, zodat je deze kan verwerken op speciaal ontworpen landing pagina’s.

…of in verschillende talen.

Eenmaal je jouw explanimation hebt laten maken bij ons kan je er ook voor kiezen deze in verschillende talen te ontwikkelen. Zo hebben we video’s ontwikkeld  in het Engels, Frans, Vlaams, Spaans, Russisch, Portugees en vele andere talen. We werken met een professioneel voice over bureau samen.  Daardoor kunnen we bijna elke taal aanbieden.

Verwerk de illustraties in brochures…

Bij de oplevering van jouw explanimation kan je ook gratis de bronbestanden opvragen bij ons. Dan leveren wij deze aan in vector formaat (.ai).  Zo kan je deze ook gebruiken in andere marketing materialen. Denk aan brochures of op je website. Op deze manier vergroot je jouw merkherkenning en versterk je de inzet van jouw video. Slim bekeken!

…of print ze af voor offline marketing

We hebben ook klanten die de illustraties gebruiken om in posters te verwerken. Ook hebben we een klant die ze gebruikt heeft om ze als verpakking te gebruiken voor een chocoladereep. Die hebben ze aan al hun medewerkers en klanten bezorgd. Of wat dacht je van het printen van de hoofdrolspeler in jouw explanimation op een levensgrote cardboard die je kan inzetten op de volgende conferentie? Hoe origineel! Aarzel dus niet en om contacteer ons om een explanimation te laten maken!