Employer branding
video

Ben je op zoek naar een manier om je employer branding te versterken? Overweeg dan om een employer branding video te laten maken! Wij vertellen je hier alles over hoe je aan de hand van video je merk kan versterken om meer talent aan te trekken.

Waarom employer branding video’s werken

Een employer branding video onderscheidt zich van andere bedrijfsvideo’s. Een employer branding video heeft als doel je merk te versterken om zo aanzien te worden als een aantrekkelijke werkgever. Het is namelijk belangrijk om talentvolle werknemers te kunnen aantrekken. Video is een uitstekende tool om je publiek te bereiken. Je kan aan de hand van video namelijk je publiek een kijkje geven achter de schermen. Je kan collega’s aan het woord laten, het kantoor in beeld brengen en de sfeer binnen je organisatie uitlichten. Employer branding video’s verkleinen zo de kloof tussen je organisatie en potentiële werknemers. Tenslotte bereik je aan de hand van video’s ook een groter publiek. Video’s worden gemakkelijk gedeeld en geliked op social media en doen het ook beter dan tekst of afbeeldingen in online advertentie campagnes.

Promotiefilm

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

DOM

Showcases

Certion

We maakten voor Certion deze employer branding video waarbij we een van de werknemers aan het woord laten. We volgen hem ook doorheen zijn dag en maken gebruik van mooie dronebeelden om een wauw effect te creëren.

Bataviastad

Batavaistad wou meer mensen aansporen om voor openstaande vacatures te solliciteren. Dit deden we door enkele leuke bumper ads te maken waarbij we telkens een werknemer aan het woord lieten.

VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen met het maken van een employer branding video? Aarzel dan niet om vrijblijvend met ons in gesprek te gaan! We vertellen je graag hoe dat een employer branding video kan helpen om je doelen te bereiken.

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij weten alles over het maken van effectieve videocontent. We hebben ruim 1.000 videoproducties gerealiseerd voor meer dan 200 klanten in Nederland. We maken sinds 2017 bedrijfsfilms en animaties voor grote en kleine bedrijven.

Employer branding video

Aarzel dus niet om met ons een employer branding video te maken. We deden dit reeds voor tientallen klanten en weten als geen ander hoe je je merk kan versterken!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je kan bij ons een al een videoproductie laten maken voor 4.500EUR. De uiteindelijke kosten hangen af van de complexiteit van de video. Wil je bijvoorbeeld met een acteur werken of dronebeelden laten maken? Dat zijn allemaal kosten om mee rekening te houden. Je kan er ook voor kiezen om een animatie video te laten maken om zo een toffe merkbeleving te creëren. Bij ons kan je al een animatie video laten maken voor 2.950 EUR. Je kan hier meer leren over de prijzen van animatie video’s!

Wil je een live-action explainer video laten maken? Dan starten onze prijzen aan 3000EUR. Een standaard productie kost 4500EUR waarbij je een heel team krijgt die voor jou de perfecte explainer video maakt.

Een employer branding video is heel geschikt om te tonen op je vacature pagina’s. Zo laat je sollicitanten wat meer zien dan enkel droge tekst en motiveer je meer mensen om uiteindelijk voor je openstaande functies te solliciteren. Daarnaast kan je employer branding video’s ook als advertentie inzetten op social media of op andere online kanalen. Je kan zo heel specifiek jouw advertentie targetten om de relevante doelgroep aan te spreken.

Je moet altijd toestemming vragen aan werknemers voor je hen herkenbaar in beeld laat. Dat is ook verstandig op lange termijn. Als een bepaalde werknemer bij je weggaat, zou het zonde zijn als je de video niet meer kan blijven gebruiken. Geen nood, wij helpen je altijd om dit netjes in orde te krijgen. We hebben de nodige formulieren die je werknemers op de filmdag kunnen tekenen.

Dat hangt af van het doel van de video. Toon je die als advertentie op social media? Dan hou je best korter dan 20 seconden. Komt de video op een vacature pagina te staan? Dan mag die video gerust enkele minuten lang zijn! Hoe dan ook wil je geen video langer dan 2-3 minuten maken omdat de kans dan wel heel groot wordt dat de kijker afhaakt.

Je wil graag werknemers en locaties in beeld laten om zo een beeld te scheppen van jou als werkgever. Daarnaast is het belangrijk om bepaalde zaken zoals inclusiviteit, diversiteit en duurzaamheid aan bod te laten. Dit zijn onderwerpen die jonge werknemers steeds belangrijker vinden. Ook doorgroeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling en bedrijfssfeer zijn enkele zaken die je van je concurrenten kunnen onderscheiden.

Employer branding video’s kunnen voor trots en verbondenheid zorgen bij je werknemers. Niet alleen omdat ze deze video te zien krijgen maar misschien ook omdat ze een actieve rol in de video kunnen spelen. Zo krijgen ze de kans om jouw bedrijf te vertegenwoordigen naar de buitenwereld toe.

Onze productietijd voor een bedrijfsfilm is doorgaans 4-6 weken. Veel hangt af van de beschikbaarheid van je collega’s en de toegankelijkheid van bepaalde locaties. De concept- en script fase duurt 1-2 weken en de post-productie 1 week. Een animatie video laten maken duurt wat langer, namelijk 6-8 weken. Er moeten heel wat fases doorlopen worden en in elk van deze fases krijgt de klant de kans om input te geven.

We leveren de bestanden aan in een mp4 formaat en bezorgen je dit via Dropbox of Wetransfer. We zorgen er ook voor dat het finale bestand niet te groot is, zodat je deze gemakkelijk op je website of op andere kanalen kan uploaden.

We vragen aan de start van het productieproces altijd de branding guidelines van de klant op. Zo houden we rekening met lettertypes, logo’s en kleuren. Soms zijn er ook al logo animaties beschikbaar die we kunnen gebruiken. En werken jullie met een vaste jingle, acteur of voice over? Geen probleem! Wij zijn flexibel en kunnen daar zeker mee aan de slag.