Webshop video
laten maken

Ben je op zoek naar een videopartij om een effectieve video te maken voor je webshop? Dan ben je hier aan het juiste adres. Neem een kijkje op deze pagina en leer alles over het laten maken van een video voor jouw webshop!

Het belang van video

Elke goede webshop kan een video gebruiken. Een video verhoogt namelijk het gebruiksgemak voor je bezoekers. Het maakt de bezoeker wegwijs op je website, licht bepaalde producten uit, of geeft een positief beeld van jouw merk. Nu, waarom werk video zo goed? Hier zijn enkele feiten:

Animatie promo video. Animatie video laten maken

Uitgelichte webshop video's

Play Video

DOM

Promotiefilm
Play Video

FELIXprinters

Play Video

Vakantiemakelaar

Soorten webshop video's

Uitlegvideo

Je kan een explainer video laten maken in film of 2D animatie om je webshop uit te leggen of om een bepaald programma toe te lichten.

Product video

Verhoog de conversie van jouw product pagina’s door er een product video aan toe te voegen. Product video’s focussen specifiek op de functionaliteiten van het product en geven potentiële kopers vaak het laatste duwtje in de rug om over te gaan tot een aankoop

Branding video

Je merk kan een belangrijke rol spelen in de beleving van de klant. Het zorgt dat de webshop bezoeker een idee krijgt waar je voor staat. Waarden spelen een grote rol in de keuzes van consumenten. Steeds meer consumenten kiezen voor merken die bepaalde waarden uitdragen.

Tutorial video

Hoe gebruik je bepaalde producten? Niet enkel help je zo je klanten verder, je trekt er potentieel ook nieuwe klanten mee. Er is een reden waarom GAMMA, IKEA of Praxis tutorial video’s maken over hoe je een badkamer moet kitten. Het is de ideale manier om kijkers nadien te overtuigen om hun producten online of in de winkel te bestellen.

Testimonial video

Je webshop moet vertrouwen opwekken. Dat doe je niet enkel door een goed functionerende website te hebben, maar ook bijvoorbeeld door tevreden klanten aan het woord te laten in een testimonial video.

Bedrijfsfilm laten maken 12

Tips webshopvideo

  • Hou het boeiend en kort: hoe langer een video, hoe groter de kans dat de kijker afhaakt. En dat wil je natuurlijk niet
  • Zorg voor een duidelijke call-to-action: zonder CTA heeft je video weinig zin. Je hebt dan wel kijkers, maar die ondernemen geen actie.
  • Neem de huisstijl over door correct kleurgebruik, lettertype en gebruik van logo’s: zo kom je nog professioneler over!
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Google houdt van video. Het beschouwt video als een high quality content piece. Hierdoor kom je hoger in Google te staan en krijg je dus meer website bezoekers.

Daarnaast zie je misschien ook de trend dat Google meer video’s in haar zoekresultaten verwerkt. Je kan dus niet enkel doorklikken naar een webpagina, maar ook naar een video. De kans dat je video terug te vinden is in zoekresultaten is groot. En dat leidt weeral tot meer bezoekers!

Een video kan je in elk deel van de customer journey verwerken.

Je kan een video in de awareness fase laten zien. Hier wil je een goede eerste indruk nalaten aan mensen die je voor de eerste keer vinden. Dat wilt zeggen dat je een laagdrempelige boodschap moet hebben en een zo hoog mogelijke productie kwaliteit voor jouw video. Een professionele video straalt namelijk ook af op je merk.

Je kan een video ook inzetten in de consideration fase. Hier zitten potentiële klanten die een eerste indruk hebben gehad en graag meer willen leren over jouw producten. Product video’s zijn dan een goede manier om de interesse te vergroten.

Ten slotte kunnen video’s een belangrijke rol spelen in de purchase fase. Hier heb je de koper bijna overtuigd om over te gaan tot het aankopen van je product. Om de laatste twijfels weg te nemen kan je een testimonial 

video laten zien of nog een laatste keer de voordelen van je product toelichten.

Er zijn verschillende parameters of KPI’s die je kan tracken nadat je je webshop video hebt gepubliceerd. We schreven er een heel artikel over. Hier heb je een korte samenvatting:

  • Videoweergaves: hoe vaak is je video bekeken?
  • Engagement rate: Hoeveel mensen hebben op de video geklikt?
  • Watch time: Welk percentage van de video hebben kijkers gemiddeld uitgekeken?
  • Sales conversie: wat is de conversie ratio of je check-out pagina?
  • Social shares: hoeveel worden je video’s online gedeeld?

 

Meten is weten. Zodra je weet hoe je video het doet, dan kan je geïnformeerde beslissingen nemen hoe je de effectiviteit van je video kan vergroten. Staat die wel op de juiste plek? En vertelt die wel de juiste boodschap? Of is de video toch te lang? Je kan nadien aan de slag met je video aan te passen of te verplaatsen als de video het niet doet zoals je had verwacht.

Het korte antwoord: een filmproductie duurt 4 weken en een animatie video maken kost 6 weken. Het lange antwoord: het hangt er vanaf. Sommige producties kunnen snel opgeleverd worden, andere producties zijn complexer en duren dus langer. Het hangt vaak ook af van hoe snel we feedback krijgen van de klant. Moeten we een week wachten op input? Geen probleem, wij wachten gerust af. Maar het productieproces schuift dus een weekje op.

Bij Rocket Videos natuurlijk! Wij hebben ruim 1.000 videoproducties voor meer dan 200 klanten mogen realiseren in Nederland. Je kan bij ons terecht voor al je filmproducties en animatie video’s. Ons ervaren team van script writers, creative directors, regisseurs, editors, illustrators en animators staan voor je klaar! Wij zorgen niet alleen voor een mooie video, maar ook vooral voor een efficiënte video.

WEBSHOP VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Contacteer ons

Wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen met het maken van een webshop video? Wij vertellen het je graag in een vrijblijvend gesprek. Wil je een film, screencast of animatie. Het kan allemaal bij Rocket Videos!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij zijn gedreven in het maken van online video content. Onze klanten kiezen ons voor de hoge kwaliteit die wij voor hen produceren. We maken product video’s, 2D animaties, technische 3D animatie video’s en veel meer. We bedienen ruim 200 klanten in Nederland, ben jij de volgende?

Webshop video's

Heel wat van onze videoproducties bestaan uit video’s ter ondersteuning van webshops. Op deze manier halen onze klanten meer uit hun website. Een webshop video kan de effectiviteit van jouw webshop verhogen. Een investering met een hoge ROI!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close