Welke KPI's doen er toe voor jouw video content?

Er is een hele wereld aan video-KPI’s te ontdekken, maar als je nieuw bent op het vlak van videomarketing, waarom begin je dan niet met deze mooie basisprincipes?

 

Qualified Views

Het aantal videoweergaven kan waardevol zijn om bij te houden, maar alleen als je ook enig klanten inzicht hebt. Het is geweldig om miljoenen mannen naar je video te laten kijken, tenzij je bijvoorbeeld maandverband verkoopt voorbeeld. Denk dus na over jouw demografische doelgroep. Op die manier kun je rapporteren over het aantal gekwalificeerde weergaven, waardoor je een beter beeld krijgt van de mate van goede, relevante merkbekendheid die je creëert.

Engagement Rate

De engagement rate verwijst naar het percentage van de kijkers dat jouw video tot het einde uitkijkt. Op deze manier kan op een heel gemakkelijke manier bekijken waar jouw doelpubliek zijn aandacht verliest en het is een goede indicator voor de kwaliteit en de relevantie van je video. Vimeo heeft een heel gemakkelijk dashboard om onder andere de engagement rate te meten. Zo kan je per seconde zien hoeveel mensen er stoppen met het kijken van jouw video. Dit is wat we watch time noemen, waar we hieronder dieper op in gaan.

Watch Time

Welk percentage van de video hebben kijkers bekeken?
Je kan met platformen zoals YouTube en Vimeo  de kijktijd van elk van je geüploade video’s bekijken. Op deze manier krijg je een goed overzicht van welke video’s goed presteren en de aandacht van je publiek trekken. Als je inzoomt op de kijktijd van één video, krijg je ook een goede indicatie op welk exacte moment tijdens de video je de kijker kwijt bent. Hierdoor kunt u betere inhoud creëren terwijl u doorgaat met de productie van uw video-inhoud.

Sales

Als je productvideo’s maakt, kun je A/B-testen of deze video’s jou helpen website bezoekers te overtuigen om jouw producten te kopen. Hiervoor is het belangrijk om het besluitvormingsproces van jouw klanten in kaart te brengen. Je kunt beginnen met een awareness video voor klanten die jouw website of een specifieke webpagina voor het eerst bezoeken. Hoe dichter ze bij de aankoop van het product komen, hoe gedetailleerder de video-inhoud die je ze kunt geven. Dit zal helpen om potentiële klanten die nog twijfelen om jouw product of dienst te kopen, te overtuigen.

Social Share

Hoeveel mensen hebben interactie gehad met jouw video door te reageren, te delen of te liken? Hoeveel is de organische zoekopdracht voor uw merk toegenomen sinds de start van uw videocampagne?  Sinds 2019 promoot Facebook reacties als de belangrijkste drijfveer voor je video’s. Dit betekent dat het steeds belangrijker om met jouw klanten te bezig te zijn door commentaar te geven op jouw video in plaats van likes of shares te verzamelen.

Signups

Hoeveel mensen hebben zich na het bekijken van jouw video aangemeld voor een webinar, ebook, prijsofferte etc.? Je kunt overwegen een specifieke landingspagina voor jouw video te maken, waarvan is bewezen dat deze uiterst effectief is om de conversieratio van jouw doelen te verhogen. Niet alleen zorgt een landing page voor een hogere conversie, een video op een landing page verhoogt ook de conversie van die pagina. Fantastisch toch?!

Clickthrough Rate

Afhankelijk van waar jouw video staat kan de clickthrough rate (CTR) een andere betekenis hebben. In de meeste gevallen is de CTR van toepassing wanneer een kijker op een interactieve link in uw video klikt, maar als jouw video op een aangepaste landingspagina staat, tellen de klikken op de call-to-action van uw pagina ook mee. Het is hoe dan ook geweldig om te zien hoeveel van je kijkers in gekwalificeerde leads of betalende klanten converteren.

 

Dus ben je nu op zoek naar een animatie video of een bedrijfsfilm, bij ons kan je terecht voor al jouw video wensen! Wij zijn experten op vlak van video creatie.

 

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.