Animatiefilm
laten maken

Je kent ze wel, de animatiefilms die bedrijven laten maken om hun producten of diensten uit te lichten. Op een luchtige manier, en liefst in niet langer dan 60 seconden, leggen ze uit welke problemen ze oplossen en waarom je voor hun producten moet kiezen. Het is niet voor niets dat bedrijven en organisaties steeds vaker voor deze communicatiestijl kiezen. We leggen je in dit artikel uit waarom je aan de slag moet gaan met het laten maken van een animatie video en hoe je zo’n animatiefilm het beste kan inzetten. Here we go!

De voordelen van animatie (en video)

Video is een heel krachtige communicatietool. En zijn al talloze onderzoeken gepubliceerd die aantonen dat video vele voordelen heeft ten opzichte van andere communicatiemiddelen zoals tekst en afbeeldingen. We schreven reeds over de kracht van video in sales en advertising. Video kan een versterkend effect hebben op alle inspanningen die je binnen je bedrijf levert. Zo zorgt communiceren met video voor een betere informatieoverdracht en bereik je aan de hand van video meer mensen dan enkele met tekst of afbeeldingen.

Animatiefilms zijn van alle videovormen misschien wel de meeste effectieve manier om bepaalde boodschappen te communiceren. We sommen hier even de belangrijkste voordelen voor het laten maken van een animatievideo op:

  • Geen beperkingen: je kan tekenen wat je wilt. Je kan in 1 video het hoofdpersonage zowel in de jungle van Indonesië tonen als tussen de pinguïns op Antarctica.
  • Producten: soms wil je een video maken ter ondersteuning van een product launch maar heb je het finale product nog niet ter beschikking. Je kan dan kiezen om een 2D of 3D animatie video te laten maken waar je het product in detail laat natekenen.
  • Aanpasbaarheid: je kan een animatie video later gemakkelijk laten aanpassen. Heeft je product een upgrade gekregen? Geen probleem, dan passen we de illustraties van het product snel even aan!
  • Branding: animatie is een goede bouwsteen voor de rest van je branding. Animatie is heel herkenbaar en je kan bestaande illustraties van de video hergebruiken om je website, brochures of andere marketing materialen mee te versterken.
explanimation laten maken Bovemij 2

Recente videoproducties

Play Video

No Isolation

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Showcases

Geheim van de Smith

Geheim van de Smith kwam met de vraag om een animatiefilm te laten maken waarbij we geen gebruik zouden maken van poppetjes. We maakten een abstracte animatie video die heel vlot en dynamisch oogt.

Bovemij

We ontwikkelden voor Bovemij een mascotte die de hoofdrol in hun animatiefilm speelt. Aan de hand van enkele ludieke situaties laten we kijker zien wie Bovemij is welke diensten ze aanbieden.

Villex

Wil je een procedure of een bepaald proces uitleggen? Bekijk dan deze vlotte en grappige animatiefilm die we voor Villex hebben geproduceerd. Laat je inspireren hoe dat wij ook jij kunnen helpen!

Opel - Van Kouwen

Als je een bepaald product in beeld wilt laten, dan is deze video misschien wel iets voor jou. We hebben enkele Opel modellen nagetekend op basis van foto’s. We kunnen dit voor elk product doen, inclusief die van jou!

ANIMATIEFILMS VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Ben je op zoek naar een pakkende animatiefilm? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij helpen je graag vrijblijvend verder met al je vragen. Aarzel dus niet om naar ons uit te reiken!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Rocket Videos is een animatiebureau uit Amsterdam. We maken animatie video’s voor organisaties in heel Nederland.. Zo hebben we ruim 1.000 producties mogen realiseren voor meer dan 200 tevreden klanten. Naast animaties maken we ook heel wat filmproducties. Bij ons kan je dus terecht met al je videowensen!

Animatiefilm

Laat vandaag nog je eigen animatiefilm maken en onderscheid je van de massa. Een animatiefilm is tijdloos. Het is dus een eenmalige investering waar je nog jaren gebruik van kan maken!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Het productieproces voor het laten maken van een animatifilm is doorgaans 6 tot 8 weken. Daardat er tussen elke fase ook een review ronde is, leveren we gemiddeld op tussen de 6 a 10 weken.

Wil je een live-action explainer video laten maken? Dan starten onze prijzen aan 3000EUR. Een standaard productie kost 4500EUR waarbij je een heel team krijgt die voor jou de perfecte explainer video maakt.

Je kan een animatiefilm op verschillende manieren inzetten. De meest voor de hand liggende manier is om je video op je homepage te plaatsen. Dit is een van de meest voorkomende contactmomenten met je klant. Dus geen betere plaats dan je homepage om uit te pakken met je splinternieuwe animatiefilm!

De standaardlengte van een animatiefilm is 60 seconden. Zo is je video lang genoeg om je bedrijf, product of dienst kort uit te leggen. Maar toch niet te lang dat je de aandacht van de kijker verliest. Uiteraard maken we ook korte videocontent. Deze is dan meestal specifiek gemaakt voor op social media in te zetten. En we maken soms ook animatiefilms van verschillende minuten. Deze video’s worden dan vaak gebruikt als instructievideo’s of video’s voor educatieve doeleinden.

Jazeker! Wij ontzorgen onze klanten volledig. Dat wil zeggen dat we het hele productieproces op ons nemen, van start tot finish. We maken niet alleen het script, we zorgen ook dat de voice-over wordt opgenomen en dat we de video’s in het juiste bestand aanleveren.

Ja. Als je bij ons een animatiefilm laat maken krijg je alle rechten op de video. Dat wil zeggen dat je de video overal kan inzetten en zelf beslist hoe lang je de video wenst te gebruiken. Je kan onze video ook laten aanpassen door een ander videobedrijf en je mag de video zelf opknippen.

Wij helpen je bij de stijlbepaling van je animatie video. Elke animatie die we maken heeft een unieke stijl. Zo zal je video nooit helemaal lijken op die van een ander bedrijf. Op deze manier creëer je een unieke branding voor je organisatie. We stellen altijd een stijl voor aan de start van het productieproces die de klant eerst goedkeuren. Pas nadien kunnen we aan de slag met de rest van het productieproces. Je mag altijd animatie videovoorbeelden met ons delen die je online gezien hebt. Dit geeft ons inspiratie om een unieke stijl voor je te maken waar je helemaal tevreden mee zal zijn. Ook zorgen ze altijd dat de stijlen die we maken in lijn zijn met de huisstijl van de klant. Dat wil zeggen dat we onder andere rekening houden met lettertypes, logo’s en kleurgebruik.