Promotiefilm
laten maken prijs

Wat is de gemiddelde prijs voor het maken van een promotiefilm? Waar hangen deze kosten vanaf en hoe haal je het meeste uit jouw video investering. We leggen het je allemaal uit op deze promotievideo prijsoverzicht pagina!

Promotiefilm laten maken

Ruime ervaring met meer dan 200 klanten

Een promotiefilm kan een cruciaal onderdeel zijn van jouw product launch, branding of recruitment campagne. Rocket Videos heeft ruime ervaring met het maken van promotiefilms in Nederland. Zo werken wij voor merken zoals Epson, BASF, Davitamon en anderen. We hebben klanten in ons portfolio uit zowat elke sector, van de medische sector, financiële sector of de mobiliteitsbranche tot  de voedingsindustrie en de culturele sector.  Ook hebben we ervaring met het intensief samenwerken met marketing teams, sales teams, technische departementen en communicatie op C-level. Wij zijn de geknipte videopartner zijn het maken van jullie promotievideo!

Promotiefilm

Benieuwd naar onze prijzen?

Of vul het contactformulier in!

Wat kost een promotiefilm?

De elementen die de prijs bepalen van een promotiefilm

Je bent er eindelijk uit, je wilt een nieuwe promotiefilm laten maken die je wilt deze inzetten voor de lancering van een nieuw product, merk of dienst. Nu, aan wat voor kosten kan je je verwachten? Het antwoord is dat de prijs van een promotiefilm heel wat kan verschillen afhankelijk van met welke videopartij je in zee gaat. Zo kan je bij sommige freelance videografen al een promotiefilm voor €1.000 laten maken. Maak je een tv reclame, dan kunnen deze kosten al snel oplopen tot €100.000 of meer.

Bij Rocket Videos kan je een promotiefilm laten maken die aansluit bij jouw budget. De complexiteit en de kwaliteit van het filmproject spelen een belangrijk rol bij het bepalen van de kostprijs. Onze prijzen voor het maken van een standaard promotiefilm starten vanaf €4.500 en meer complexe en premium videoproducties kunnen gaan tot een meervoud van dit bedrag. In onderstaande hoofdstukken geven we een inkijk in wat de uiteindelijke prijs bepaalt.  

Pre-productie kosten promotiefilm

Het start allemaal bij het bedenken van een pakkend concept. Onze videostrategen en creative directors zitten eerst samen met de klant en komen dan met enkele creatieve concepten. Concept creatie neemt heel wat tijd in beslag en brengt dus een bepaalde kost met zich mee. Na het maken van een concept kan de script writer aan de slag met het maken van een script en maakt de creative director een shotlist. Eenmaal dit rond is wordt nog de draaiplanning opgesteld zodat er nadien gefilmd kan worden. De prijzen van deze pre-productie starten bij ons aan €750 (1 voorbereidingsdag) voor een standaard promotiefilm en deze prijs loopt op naargelang er meerdere voorbereidingsdagen zijn afgesproken met de klant. Stel dat je zelf al een concept en script hebt bedacht, dan kan je uiteraard heel wat kosten uitsparen.

Productie kosten promotiefilm

Eenmaal al de voorbereidingen zijn getroffen kan er worden overgegaan naar het vastleggen van de promotiefilm tijdens de filmdag. Afhankelijk van het budget zijn de volgende mensen aanwezig op de set: de cameraman of DoP en de regisseur zijn telkens aanwezig. Verder kan het productieteam worden aangevuld met een Creative Director, producer, gaffer en/of geluidsman. Hoe groter het productieteam, hoe hoger de kwaliteit uiteindelijk zal zijn. Dit, samen met de apparatuur, bepalen een groot deel van de productiekosten tijdens de filmdag. Andere elementen die de prijs van een promotiefilm mee bepalen zijn o.a. acteurs, de locatie, visagie, drone. Veel van deze zaken uiteraard optioneel maar kunnen de kwaliteit van jouw promotiefilm gevoelig verhogen.

Wij werken met een dagtarief €1.000 voor het camerawerk en eenzelfde tarief voor regie op locatie. Andere teamleden zijn optioneel en deze tarieven variëren van €800 tot €1.500 voor een dag. Zoals je al kan zien, het bepalen van een budget hangt volledig af van jouw wensen!

Post-productie kosten promotiefilm

Na de draaidag kunnen we meteen aan de slag met de post-productie van de promotiefilm. Tijdens de post-productie doen we de montage, de audio- en kleurenbewerking.  Afhankelijk van de lengte van de promotiefilm en de kwaliteit die nagestreefd wordt zijn wij 1 tot 4 dagen bezig met de post-productie. Voor een standaard promotiefilm zijn wij 2 dagen bezig met post-productie. Maken we meerdere video’s of video’s waar we een hogere kwaliteit nastreven, dan zijn we doorgaans langer bezig dan 2 dagen met de post-productie. Ook hier werken we met een dagtarief van €1.000, waar montage, audio- en kleurenbewerking bij zijn inbegrepen, tenzij dat we met externe experten werken om de kwaliteit nog meer de hoogte in te duwen.

Promotievideo kostenoverzicht

Prijzenoverzicht van A tot Z

Wij communiceren heel transparant naar onze klanten. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan en bepaal je zelf hoeveel je bereidt bent om te investeren in het laten maken van jouw volgende promotiefilm.  Raak niet overweldigd door alle deze kosten, veel van deze kosten zijn namelijk optioneel en worden samen met de klant overlegd. Een standaard promotiefilm laten maken kan al vanaf €4.500.

Onderdeel
Fase
Kost
Concept creatie & voorbereidingen
Pre-productie
€750 per dag
Script writer
Pre-productie
Vanaf €500
Producer
Pre-productie
€1.000 per dag
Filmen op locatie
Productie
€1.000 per dag
Regie op locatie
Productie
€1.000 per dag
Gaffer
Productie
€850 per dag
Geluidsman
Productie
€850 per dag
Drone
Productie
vanaf €500 per dag
Acteurs
Productie
vanaf €400 per persoon
Editor
Post-productie
€1.000 per dag
Sounddesign
Post-productie
vanaf €500 per dag

Recente Promotiefilms

Promotiefilm
Play Video

Epson

Promotiefilm
Play Video

FELIXprinters

Promotiefilm
Play Video

Tropenmuseum

Meer video's
Promotiefilm
Play Video

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Promotiefilm
Play Video

Showreel

Promotiefilm
Play Video

Batavia Stad

Promotiefilms van hoge kwaliteit

5.0
5/5

Testimonials

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Uitgelichte bedrijfsfilms

Promotiefilm

Epson

Epson Europe was op zoek naar een efficiënte manier om promotiefilms te creëren die gemakkelijk kan worden gebruikt in alle EU-landen waar Epson actief is. Rocket Videos heeft een videoformaat ontwikkeld dat kan worden gebruikt om video’s te produceren in 28 landen. Deze promotievideo’s dienen vooral als social content op LinkedIn. 

Promotiefilm

Batavia Stad

Voor Batavia Stad maakten we verschillende promotiefilms ter ondersteuning van hun recruitment campagne. Van elk van deze video’s produceerden we ook een 6 seconde bumper ad voor remarketing doeleinden. 2 jaar na datum gebruikt Bataviastad deze promotievideo nog steeds!

Promotiefilm

Tropenmuseum

Voor het Tropenmuseum in Amsterdam produceerden we een promo video die op social media ingezet werd om ouders te overtuigen een daguitstapje te plannen naar het museum tijdens de krokusvakantie. We zorgden ervoor dat de promotievideo een fijne en kindvriendelijke uitstraling had.

Promotiefilm

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

We ondersteunden Toerisme VAN met het produceren van verschillende video’s ter promotie van hun nieuwe app. Deze promotiefilms hebben tot een aanzienlijke lagere cost-per-click geleid op YouTube, Snap en Instagram.

Promotiefilm mogelijkheden

Ons team van video experten staat klaar om jouw videobehoeften te bespreken. Plan vandaag nog een gesprek in met een van onze videostrategen en wij adviseren je verder over de mogelijkheden om een promotievideo te laten maken. Op basis van een intake gesprek stellen we graag een prijsvoorstel op. Tot snel!

Rocket Videos

Promotiefilm

Van Amsterdam tot Arnhem

We hebben een landelijke spreiding, met productieteams in Amsterdam en Arnhem. Rocket Videos maakt reeds meer dan 5 jaar promotiefilms voor bedrijven en organisaties over het hele land. Onze unieke combinatie van videoproductie en neuromarketing zorgt er voor grote merken en kleine ondernemingen ons als hun betrouwbare videopartner beschouwen. Met meer dan 1.000 geproduceerde video’s voor 200 klanten weten wij als geen ander hoe we jouw verhaal aan je doelpubliek kunnen overbrengen.

Breed inzetbaar

Of je nu een bedrijfsvideo, een productvideo, promotievideo of iets anders wilt maken, wij staan voor je klaar. Ons creatief team bedenkt voor elk nieuw videoproject iets fris en unieks en zorgt ervoor dat jij opvalt. Naast films zijn we ook bedreven in het maken van 2D en 3D animaties. Daardoor zijn we jouw geknipte videopartner. We hebben samengewerkt met marketingteams, technici en leidinggevenden  en dat voor meer dan 200 bedrijven en organisaties.

Promotiefilm

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier hebt verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.