Toerisme VAN
Online campagne

8,26%

gemiddelde conversieratio

10X

lagere cpc

Over het project

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen zocht een promofilmpje voor de lancering van hun app “Sofia”. Met deze nieuwe app wilden ze de musea in de buurt aantrekkelijker maken voor jongeren tussen de 14-24 jaar. De app maakt gebruik van geocaching, augmented reality en verhalende verhalen in spelvorm, terwijl gebruikers door de verschillende musea worden geleid.

We kozen voor een video waarin we veel verschillende shots hebben gebruikt; de app is een concept dat uitleg via video vereist om goed te worden begrepen. We schoten scènes met een drone en maakten opnames in alle 8 deelnemende musea.

Tourisme Veluwe Arnhem Nijmegen investeerde iets meer dan €200,- in hun advertentiecampagne met ongelooflijke resultaten na slechts een paar maanden:

✓ 123.955 vertoningen

✓ 4.860 klikken

✓ Gemiddelde kosten per klik € 0,05

✓ Conversiepercentage van 8,26%

KEY features

Social

De videoformaten moeten geschikt zijn voor Instagram, Twitch en YouTube. Dit betekent dat ze kort moeten zijn en in staat moeten zijn om de aandacht van de kijker in de eerste 2 seconden te trekken.

Doelgroep

De app is bedoeld voor mensen tussen de 14-24 jaar. Om verbinding te maken met de doelgroep hebben we acteurs in dezelfde leeftijdsgroep gebruikt om de video te leiden.

Internationaal

Zowel in Nederland als in Duitsland waren er 8 musea in de app opgenomen. De promovideo presenteert alle 8 musea in 1 minuut. Ook hebben we voor elk museum afzonderlijk een unieke video gemaakt, waarbij gebruik is gemaakt van Nederlandse en Duitse voice-overs.

Client (brand)

Agency

Modules

Industrie

Ben je geïnspireerd?

Gerelateerde casestudy's

Tropenmuseum

Batavia Stad

Promotiefilm

FELIXprinters

Meer informatie
Close