Videostrategie

Van prachtige video-content naar een succesvolle campagne

 

Hoe creëer je nu videocontent wat perfect aansluit bij jouw doelgroep? En hoe zorg je ervoor dat deze doelgroep ook daadwerkelijk jouw video te zien krijgt? Welke kanalen zet je in en welke past nu juist wel of niet bij jouw merk/bedrijf. Een goede videostrategie is niet alleen belangrijk om jouw boodschap onder de aandacht van de juiste mensen te krijgen maar ook om je investering terug te verdienen. Bij Rocket Videos focussen wij ons op het maken van kwalitatieve films en video’s. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij het creëren van een videostrategie.

Samen met de klant stellen we een strategie op die eenvoudig te implementeren is in jouw huidige marketing plannen. We doen dit aan de hand van een briefing, brainstorm en de uiteindelijke opzet van een strategisch plan, waarbij de focus ligt op het behalen

 

 

De mooiste bedrijfsvideo's vind je bij

Rocket Videos

Waarom video?

  • VIDEO VERHOOGT INTERACTIE

Uit onderzoek blijkt dat inzet van video in je marketing campagne beter aanslaat dan bijvoorbeeld een afbeelding en dat circa 50% van de mensen na het kijken van een video overgaat tot actie.

  • OPROEPEN VAN EMOTIES

Door video in te zetten zorg je ervoor dat mensen geraakt worden door het verhaal van jouw bedrijf/merk. Het menselijk brein kan beeld veel beter verwerken als tekst, hierdoor komt je verhaal sneller en beter over bij de kijker.

  • VIDEO VERHOOGT CONVERSIE

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat de inzet van video voor meer conversies leidt ten opzichte van andere marketing middelen.

  • YOUTUBE

Na Google is Youtube de grootste zoekmachine van het moment. Maak Youtube een onderdeel van je videostrategie om meer bezoekers naar je website te leiden.

 

Werkwijze

1. Doelstellingen

We starten altijd met het bepalen van jullie video strategie. In deze fase gaan we dieper in op jullie als bedrijf; wie zijn jullie en om welke reden willen jullie een video inzetten? Voor welke fase van de customer journey wordt de video ingezet? Wat is volgens jullie het best mogelijke resultaat van de inzet van de video? We ontwikkelen jouw ‘perfecte klant’ en kijken naar de boodschap die er overgebracht moet worden.

2. Video content plan

In de volgende fase stellen we een video content plan op en kijken we onder andere via welke kanalen de video gecommuniceerd gaat worden. Gaat het om een video voor de website, Sociale Media of wellicht voor gebruik tijdens een event Aspecten zoals het aantal video’s en de frequentie van publiceren komen aan bod. Daarnaast moeten we ook het soort video (s) gaan definiëren. Er zijn vele mogelijkheden zoals een 2d explainervideo, customer testimonial video in Live Action Film of een educatieve (interactieve) video.

3. Productie

Zodra alles duidelijk is gaat ons team verder met de productie. Afhankelijk van het soort video wordt er onder andere een creatief concept en script opgesteld en een draaiboek of een storyboard geschetst. Uiteindelijk zal voor een film op locatie geschoten worden, en bij een 2d animatie video als als laatste stap het storyboard tot leven worden gebracht door de animatoren. Indien van toepassing wordt er een voice- over ingesproken en de juiste muziek gezocht om de video tot een mooi en kwalitatief content piece te krijgen.

4. Distributie

In deze fase gaan we over tot de distributie van de video. We zullen deze inzetten op de kanalen die wij eerder hebben gedefinieerd in het content-plan. Voor video zijn platformen zoals Youtube, Facebook en Vimeo uiterst geschikt, maar kanalen zoals Instagram en LinkedIn zijn ook zeker mogelijk. Sommige kanalen vereisen een andere ratio en SEO speelt een grote rol wanneer het gaat om het publiceren van je video.

5. Analyse

Om je video’s te kunnen optimaliseren is het belangrijk om de resultaten te analyseren. Hierbij wordt er gekeken naar aspecten als:

  • Het aantal views
  • Het aantal kliks (naar bijvoorbeeld je
  • website)
  • Conversie rate
  • Interactie op Social Media;
  • Hoeveel likes/ shares en comments

 

Zodra deze data bekend is wordt dit geanalyseerd om weloverwogen beslissingen te kunnen maken voor toekomstige video’s. Wellicht dat een video veel weergaven heeft maar weinig betrokkenheid. Dan kan het zijn dat de juiste doelgroep is bereikt met het juiste onderwerp, maar dat de boodschap niet duidelijk genoeg was of in een verkeerde stijl werd gecommuniceerd. Het constant analyseren van de resultaten is van groot belang om je videostrategie te kunnen blijven optimaliseren voor de beste resultaten!

Benieuwd naar onze prijzen?

Of vul het contactformulier in!