Campagne video
laten maken

Wil je een online campagne opzetten ter ondersteuning van je sales en marketing activiteiten? Laat dan een campagne video maken om de beste resultaten te bereiken. In een snel evoluerende digitale wereld speelt online marketing een steeds grotere rol. Een online video campagne is de geschikte manier om je product, merk of boodschap onder de aandacht te trekken. We vertellen je in dit artikel meer over de mogelijkheden voor het maken van een campagne video en waarom je video moet overwegen in je online marketingactiviteiten.

Campagne video

Campagne video’s zijn krachtige tools om je merk of producten te promoten en rechtstreeks in contact te komen met je doelgroep. Of je nu een nieuw product lanceert, je merkherkenning wilt vergroten of een grotere betrokkenheid wilt met je doelgroep, campagne video’s zijn een dynamische manier om je boodschap over te brengen. Je kan campagne video’s tijdens verschillende momenten van de customer journey laten zien. Daarom laten bedrijven vaak verschillende versies van een campagne video maken. Zodat je de juiste boodschap en het juiste format kan gebruiken op het juiste moment.

Bedrijfsfilm laten maken 12

Recente campagne video's

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Voor je van start gaat met het maken van een campagne video, moet je eerst je videostrategie vormgeven. Een veelgebruikt framework is het 3GH framework van YouTube. Hier kan je bepalen wat voor video je maakt en aan welke eisen deze dan moet voldoen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken waar in de customer journey jouw video getoond gaat worden. Een video die tijdens de awareness fase getoond wordt heeft namelijk een heel andere insteek dan een video die tijdens de consideration fase wordt getoond.

De prijs voor het laten maken van een campagne video hangt af van veel factoren. Je mag er gemakshalve vanuit gaan dat het maken van een goede video start aan aan 3.000EUR. Deze prijs varieert nog afhankelijk van de complexiteit van de video, het aantal locaties dat er gefilmd dient te worden, het gebruik van acteurs en veel andere factoren.

De meeste campagne video’s worden steeds korter. Dat komt omdat de aandachtspanne van de mens ook steeds korter wordt. Daarnaast zijn steeds meer van deze campagne video’s te zien op short-form video platformen zoals TikTok waar video’s vaak maar een 5-20seconden duren. Het is dan belangrijk dat je video daar goed in past. Een bumper ad is vaak maar 5 seconden, een standaar commercial op YouTube is niet langer dan 20seconden. Maak je een video voor een specifieke landing pagina? Dan kan je wel langere videocontent produceren.

Dat hangt af van verschillende zaken. Sommige situaties, diensten of producten lenen zich beter voor animatie. Een abstracte dienstverlening komt beter tot zijn recht met animatie. Emoties overbrengen gaat vaak beter met film. Daarnaast speelt de company branding ook een rol. Soms wordt er al gebruik gemaakt van illustraties. Het is dan interessant om een animatie video te laten maken om deze illustraties tot leven te wekken. Tenslotte speelt ook budget een rol. Vaak ben je er met animatie goedkoper vanaf. Ook ben je flexibel op het vlak van gebruik omdat je geen buy-out fees moet betalen en niet gelimiteerd wordt bij het gebruik van de beelden van de acteurs.

Campagne video’s worden vaak gebruikt om 1 campagne te ondersteunen. Echter, je kan een video inzetten zolang dat die relevant en up-to-date is. Je kan ook een oude video updaten en die opnieuw inzetten. Zo bespaar je vaak veel geld. Een animatie video laten aanpassen is trouwens vaak veel gemakkelijker dan een film omdat je kleurgebruik en illustraties makkelijk kan wijzigen.

Het is belangrijk om in de eerste twee seconden van de video de aandacht van de kijker te trekken. Dat kan je doen door opvallende beelden te gebruiken, of om door een uniek concept te bedenken. Door de nieuwsgierigheid van de kijker te wekken vermijd je dat deze jouw campagne video weg klikt of door scrolt. Verspilt trouwens ook geen onnodige tijd bij de start van je video aan een bedrijfslogo. Dan ben je de kijker al kwijt voor je je boodschap kon vertellen! Eenmaal je de aandacht van de kijker hebt is het belangrijk om deze aandacht te houden. Dit doe je door niet onnodige informatie in je video te verwerken, maar om het zo kort en krachtig mogelijk te houden. Tenslotte moet je ook nadenken over de call-to-action van je video. Je wilt dat kijkers actie ondernemen, door bijvoorbeeld een product te kopen of je winkel te bezoeken.

Type videocontent

Commercial

Een commercial prijst een product of bedrijf aan en doet dat over een langere periode om zo in de hoofden van je doelgroep te blijven. Liefst maak je een commercial met hoge productiewaarde om zo een positief beeld te geven van jouw bedrijf. Hogere video kwaliteit straalt namelijk af op de professionaliteit van jouw organisatie.

Wervingsvideo

Video’s worden steeds belangrijker in het realiseren van een effectieve online wervingscampagne. Een wervingsvideo laat je toe om mensen van je organisatie aan het woord te laten. Op deze manier kunnen potentiële sollicitanten van hun toekomstige collega’s horen hoe het is om te werken voor je organisatie. Je kan ook taken en werkomgeving in beeld brengen om interesse op te wekken.

Merkvideo

Grote bedrijven zetten in op het continue versterken van hun merk. Een brand video zorgt ervoor dat jouw merk voor de ogen van miljoenen mensen verschijnt. Dit zorgt voor een grotere merkherkenning wat dan weer leidt tot meer interesse in jouw producten en diensten. Merkherkenning draagt ook bij tot een hogere sales conversie omdat bekende merken meer vertrouwen opwekken.

Product video

Een online video campagne ter ondersteuning van een product launch kan jouw sales een extra  boost geven. Door prachtige beelden te combineren met een beschrijving van de functionaliteiten van het product, trek je de aandacht van de kijker en houdt je die ook vast tot het einde. Een product video kan je in een studio of op locatie maken.

CAMPAGNE VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je een video laten maken om jouw online campagne te ondersteunen? Wij helpen je graag verder! Ga een vrijblijvend gesprek met ons aan en we beantwoorden al je vragen.

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Rocket Videos vindt zijn oorsprong in Amsterdam. 8 jaar later bedienen we 200 klanten in heel Nederland. We werken ook volledig remote. Zo hebben we Nederlandse collega’s in Zuid-Afrika, Brazilië en Mexico!

Campagne Video

Elke organisatie kan wel een campagne video gebruiken. Of je nu een deel uit maakt van een multinational of een MKB, wij weten hoe we je het beste kunnen bedienen. 

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close