Web video
laten maken

Wil je je online aanwezigheid vergroten? Dan is een web video laten maken een goed idee! Video helpt namelijk om je brand, product of dienst online beter te presenteren. We vertellen je hier alles over het maken van een online webvideo voor jouw organisatie!

Waarom een web video inzetten?

Video’s zijn alomtegenwoordig. Je vindt ze op social media, websites, landing pages, in winkels en op kantoor. Dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Video is namelijk het medium bij uitstek om aandacht te trekken en om informatie over te brengen. Heel wat onderzoeken lichten de voordelen van video uit. Maar wij willen dat je e statistieken onthoudt:

  • Video zorgt voor een merkherkenning van 95%, ten opzichte van 10% bij tekst.
  • En onze hersenen verwerken 10.000 sneller informatie via video ten op zicht van tekst!
Animatie promo video. Animatie video laten maken

Uitgelichte web video's

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

De kosten voor het maken van een web video hangen af van veel factoren. Onze animaties starten aan 2950EUR en een filmproductie kan al vanaf 3500EUR. Lees hier  meer over de kosten van een animatie video? Ook maakten we een uitgebreid overzicht over de kosten van een promotievideo.

Je kan bij ons al een film laten maken op minder dan 4 weken tijd. Sommige producties duren langer, afhankelijk van de complexiteit en lengte van de video. Een animatie productie duurt ongeveer 6 weken. Heb je je video sneller nodig? Geen probleem, dan geven we jouw project prioriteit!

Dat mag, maar hoeft zeker niet. Wij ontzorgen onze klanten volledig bij onze videoproducties. Aan de start van het project plannen we een brainstorm sessie in waar we dieper in gaan op het doel van de video en de creatieve invulling ervan. Op basis daarvan komen we met een script die als basis dient voor de rest van de videoproductie.

Je kan je video inzetten op je website, social media kanalen, YouTube, Vimeo en meer. Let wel op, sommige social media platformen werken met een ander formaat. Laat het ons dus zeker weten aan de start van het project, dan leveren wij het juiste formaat aan!

Een online video is meestal tussen de 1-2 minuten lang. Ga je voor een online advertentie? Dan zie je vaak bumper ads van 6 seconden of YouTube advertenties van 20 seconden. Je ziet het, afhankelijk van het doel bepalen wij samen met jou de ideale lengte voor je video.

Sommige video’s kunnen wel jaren meegaan. Denk bijvoorbeeld aan een branding video. Zolang je company branding hetzelfde blijft, hoeft deze video waarschijnlijk niet geüpdatet te worden. Andere video’s dien je wel op jaarlijkse basis te vernieuwen. Animatie is dan heel geschikt omdat je geen volledig nieuwe productie dient op te zetten maar enkel bepaalde objecten of scenes opnieuw hoeft te tekenen.

Dat kan zeker het geval zijn. Google vindt video namelijk een belangrijk onderdeel van elke website. Als je een video op een webpage publiceert, dan zal Google dit meenemen in de ranking van zijn zoekresultaten. Verder zie je ook steeds vaker video’s opduiken in de zoekresultaten. Je maakt dus kans om daar ook te verschijnen met jouw video!

Type webvideo's

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm zet jouw organisatie centraal in het verhaal. Een bedrijfsfilm is dan ook geschikt om kijkers met je collega’s te laten kennismaken en om hen een kijkje achter de schermen te gunnen. Dit zorgt voor een persoonlijke uitstraling van je organisatie en heeft als gevolg dat potentiële klanten meer vertrouwen hebben in jouw merk. In een bedrijfsfilm kan je er ook voor kiezen om met een presentator of acteur te werken. Of je kan er mooie luchtbeelden in monteren. Al deze zaken helpen je om jouw bedrijfsfilm naar een hoger niveau te tillen!

2D animaties

Een 2D animatie video laat een verhaal tot leven komen aan de hand van bewegende illustraties. 2D animaties zijn heel geschikt om complexe zaken eenvoudig over te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een zakenmodel, dienst of product. Je kan abstracte zaken complexloos en ludiek overbrengen zodat je de aandacht van de kijker houdt. Animatie is ook de perfecte bouwsteen voor de branding van je organisatie. Het is herkenbaar en schaalbaar.

3D animaties

Je kan een technische animatie laten maken in 3D. Je legt de nadruk dan op je product en de voordelen ervan uitlichten. Door voor een 3D animatie kiezen, zorg je ervoor dat je boven de concurrentie uitspringt. 3D animaties zijn van hoge kwaliteit en versterken je merk.

Commercials

Wil je een commercial maken om een product lancering te ondersteunen?  Met een online videoadvertentie kan je je online sales een boost geven. Je kan een commercial op je website plaatsen of als betalende advertentie inzetten op sociale media. Zo vergroot je je bereik en leidt je meer potentiële klanten naar je website.

Social media video’s

Je kan er ook kiezen om een video te maken die enkel ingezet zal worden op social media. Deze video’s zijn vaak kort en trekken de aandacht met mooie visuals. Je hebt namelijk maar 2 seconden om een online gebruiker te overtuigen om je video verder te kijken. Anders scrolt die door en heb je een kans gemist om je verhaal te doen!

'Werken bij' video

Heb je ook moeite om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken? Maak dan een ‘Werken bij’ video. Dit maakt mensen warm om jouw bedrijf te overwegen als volgende carrière stap. Laat werknemers aan het woord en overtuig zo potentiële sollicitanten om voor je openstaande vacatures te solliciteren.

WEB VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen bij het maken van een webvideo? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend met ons in gesprek te gaan. Wij geven je graag onze inzichten en vertellen je hoe video jouw organisatie kan helpen!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

We hebben al ruim 1.000 videoproducties mogen produceren. Van animatie to film, het kan allemaal! Ben je op zoek naar 3D animatie? Ook daar helpen we je graag mee verder. We werken zowel voor grote als kleine merken. Ben je de volgende?

Web video

Ben je op zoek naar een videoproductie om je online aanwezigheid te vergroten? Je kan bij ons terecht voor al je videowensen! 

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close