Tips voor het maken van een videopitch

Wat is een videopitch

Een videopitch is een video waar je een elevator pitch geeft. In een elevator pitch probeer je in een kort tijdsbestek jouw boodschap zo helder mogelijk te formuleren. Meestal wordt een bedrijf, product of businessmodel uitgelegd in een elevator pitch. De term elevator pitch komt van het feit dat je tijdens het gebruiken van een lift je jouw bedrijf of idee moet kunnen pitchen aan iemand anders. Je hebt dus niet veel tijd! Een elevator pitch maken helpt om jouw verhaald scherp te krijgen. Een videopitch is dan weer een visuele weergave van jouw elevator pitch. In een videopitch probeer je meestal binnen 60 seconden de kijker te overtuigen.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Hoe zet je een elevator pitch om naar een video?

Om een goede videopitch te maken moet je eerst aan de slag met het maken van een script. Vermits je niet veel seconden hebt om jouw boodschap te vertellen, is dit een proces waar je samen met jouw collega’s tijd in moet investeren. Uiteindelijk kom je met een uitgekookt script. We geven je nog even een waardevolle tip: een script van 60 seconden kan maximaal uit 140 woorden bestaan. Nadien kan je aan de slag met het visualiseren van de boodschap. Dat kan je doen aan de hand van film, of door een animatie te maken. De keuze tussen beiden hangt van verschillende factoren af. De voornaamste factoren zijn complexiteit, budget en company branding. Sommige situaties zijn complex of heel duur om in beeld te brengen met een camera. Ook als je verschillende geografische locaties in beeld wilt brengen kan animatie een oplossing zijn. En tenslotte speelt de branding van jouw organisatie ook een rol. Sommige merken zijn uiterst geschikt voor animatie, andere merken passen juist goed bij een life-style live action video.

 

Film

Wil je een videopitch laten maken in de vorm van een film? Dan kan je ervoor kiezen om een van de oprichters, eigenaars of leidinggevende van jouw organisatie aan het woord te laten. Zij spreken vaak vanuit een bepaalde passie en ervaring en dat komt goed over op beeld. Je kan dit combineren met een bedrijfsbezoek waar je de kijker een kijkje achter de schermen gunt. Je kan het hoofdpersonage ook een product laten uitleggen terwijl die in de camera kijkt. Of je kiest toch voor professionele acteurs en een uitgebreid concept. Maak er een spetterende video van met humor en spektakel. Voor zo’n videoproductie kan je natuurlijk terecht bij een professioneel videobedrijf als Rocket Videos.

 

Animatie

Je kan ook kiezen om een pitch video te maken in animatie. Je kiest dan waarschijnlijk voor 2D animatie, omdat 3D animatie meer geschikt is voor product video’s. 2D animatie is daarentegen uitermate geschikt voor een idee, model of bedrijf uit te leggen.

Ook hier is het belangrijk dat je jouw boodschap snel en helder kan overbrengen. Visuele ondersteuning is dan cruciaal bij een animatie video. Je kan de boodschap aan de kijker versterken door een voice over te combineren met heldere animaties.

 

Tips voor jouw videopitch

We geven je tenslotte ook nog enkele tips mee als je zelf aan de slag wilt gaan met het maken van een videopitch.

  • Start met het probleem dat je wilt tackelen. Welke dagelijkse frustraties of problemen komt jouw publiek tegen? Zorg dat je cijfers hebt die jouw case ondersteunen. Heb je bijvoorbeeld een oplossing bedacht om voedselverspilling tegen te gaan? Vertel dan dat 45% van alle voedsel verloren gaat tijdens het productie- en distributietraject.
  • Vertel dan ook waarom dit een probleem is voor jouw klanten. Voedselverspilling leidt tot omzetverlies voor exporteurs, gronddepreciatie, hongersnood en inkomensverlies voor lokale boeren.
  • En hoe wil je dit dan verhelpen? Vertel jouw oplossing dan eerst op een simpele manier. Duik nog niet meteen in de achterliggende technologie. Maar maak eerst duidelijk dat jouw oplossing betaalbaar en gemakkelijk is. En dan kan je de kijker helemaal overtuigen van jouw technologische innovatie.
  • Referenties doen het altijd goed. Heb je belangrijke partner of investeerders aan boord? Vermeld ze. Of sterker nog, vraag voor een aanbeveling!
  • Tenslotte is het altijd slim om een klant aan het woord te laten. Niks overtuigd meer dan een eindgebruiker te horen vertellen dat jouw product zijn probleem heeft opgelost
 
 

Conclusie

Dus als je een videopitch wilt laten maken, denk dan aan de volgende zaken. 1) Het script is van cruciaal belang. Een elevator pitch is altijd krachtig, dus jouw video ook. 2) Kies een stijl; video of film en 3) zorg dat je je laat begeleiden door een ervaren videobureau.

 

Videoproductiebedrijf

Wil je een animatie of een bedrijfsfilm laten maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een videoproductiebedrijf uit Amsterdam en bedienen klanten over heel Nederland. Sinds 2017 hebben we meer dan 1.000 videoproducties gemaakt voor ruim 200 klanten. Mogen wij jou binnenkort verwelkomen?

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.