Sales Video

Wil je je sales team een boost geven? Laat dan een sales video maken die jouw verkopers kan ondersteunen bij klanten meetings en tijdens prospectie. Sales video’s worden steeds vaker ingezet in organisaties die een sterke B2B focus hebben.

 

De kracht van video

Waarom zou je een video inzetten tijdens jouw sales proces? Heel simpel, omdat het werkt. We sommen hier enkele cijfers op die de kracht van video tijdens het sales proces aantonen:

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Waarom werkt video?

  • Jouw prospect kan een video gemakkelijk delen met zijn collega’s
  • Met een professionele video steek je er bovenuit
  • Video maakt informatieoverdracht veel gemakkelijker
  • Met video kan je de voordelen van jouw product of dienst tonen zonder een demonstratie te moeten geven


Hoe zet je een sales video in?

Een sales video kan je tijdens verschillende fases van de sales funnel worden ingezet. We bespreken de drie voornaamste situaties waar onze klanten sales video’s inzetten.


1. Outreach

Tijdens het uitreiken naar potentiële klanten moet je een manier vinden om er bovenuit te springen. Jouw klanten krijgen namelijk dagelijks emails, uitnodigingen op Linkedin of cold calls om producten of diensten te promoten. Vaak zijn deze boodschappen niet heel origineel en worden deze snel genegeerd. Met video spring je er wel bovenuit. Namelijk niet vaak wordt iemand benaderd aan de hand van een video. De kans dat jouw prospect toch even een kijkje wil nemen is dan ook groot. Je zorgt ook voor een persoonlijke aanpak, omdat jouw contact het gevoel krijgt dat er veel moeite gestoken wordt om hem of haar te bereiken. Ten slotte kan een video ook gemakkelijk gedeeld worden met collega’s of beslissingsnemers. Op deze manier komen er intern discussies op gang om met jou in gesprek te gaan. En dat is vaak het duwtje in de rug om een sales gesprek in te plannen.


2. Sales meeting

Tijdens een sales gesprek heb je alvast de aandacht van jouw prospect. Dat staat toe om video’s te tonen die wat langer en gedetailleerder zijn dan video’s die enkel online worden ingezet. Een sales meeting is dan ook de ideale situatie om vertrouwen op te bouwen met de andere partij aan de hand van een video. In een video kan je een kijkje achter de schermen geven. Ook is het vaak een ijsbreker omdat na het kijken van een sales video de prospect met enkele follow-up vragen kan komen. Door deze vragen goed voor te bereiden laat je zien dat ze met een betrouwbare partij te maken hebben. Ook zorgt een sales video er voor dat er uniformiteit gecreëerd wordt in jouw sales team. Doordat telkens dezelfde video getoond wordt, weet je met zekerheid dat jouw sales team de belangrijkste zaken vermeldt tijdens een gesprek met een klant.


3. Proposal

Tijdens de proposal fase kan video ook een belangrijke rol spelen. Je kan een video mee sturen samen met het prijsvoorstel. Dit zorgt ervoor dat de beslissingsnemer een extra incentief krijgt om jouw voorstel in detail bestuderen. En het zorgt er ook voor dat jouw bedrijf als eerste ter sprake komt als de verschillende voorstellen naast elkaar gelegd worden. Een video helpt ook om eventuele onduidelijkheden te vermijden en technische toepassingen te tonen.

Showcases

Rocket Videos

Practice what you preach. Wij gebruiken bij Rocket Videos ook sales video’s om interesse op te wekken bij onze prospects. We sturen gepersonaliseerde AI animatie video’s naar Marketing Managers van bedrijven in Nederland. En met succes! De response rate steeg met ruim 30% in vergelijking andere methodes.

No Isolation

No Isolation heeft een animatie video laten maken die ze konden inzetten als ze op bezoek gingen bij scholen om hun product te demonstreren. Het was een echte ijsbreker en zorgde meteen voor een aangename sfeer. Dat is de eerste stap naar een succesvolle sales meeting!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.