Animatie video voorbeelden per industrie

 

Soms is het handig om een voorbeeld animatie video te kunnen kijken die aansluit bij jullie sector. Wat kan een animatie betekenen voor jullie? En hoe pakken jullie concurrenten het aan? Wij verzamelden voor 30 veelvoorkomende industrieën telkens een animatie video die wij geproduceerd hebben. Hopelijk inspireert dit jullie om er ook mee aan de slag te gaan!

Automotive

US Partscenter zit in de autosector en was op zoek om een animatie video te laten die ze konden inzetten tijdens een beurs. We kozen er voor om een 2D animatie video te maken in hele hoge kwaliteit. Goed gelukt vinden wij! Wat denk jij?

Bouwsector

Animatie is ook uitermate geschikt in de bouwsector. Voor Mysepp maakten we deze video die uitlegt hoe hun app werkt en wat de voordelen er van zijn. Een geschikter onderwerp voor een animatie video zal je niet snel tegenkomen!

Biotechnologie

Ben je een biotech bedrijf en wil je iets met animatie doen? Kijk dan deze video van SkylineDX. Animatie is vaak een dankbare tool in deze industrie om complexe en microscopische zaken uit te leggen.

Cultuur & musea

Voor Joods Cultureel Kwartier maakten we verschillende awareness video’s die ingezet worden op scholen om bewustzijn te creëren rond antisemitisme. Dit is vaak een heel zwaar onderwerp om aan te kaarten.  Maar aan de hand van deze video lukten dat wonderlijk goed! Zo zie je maar dat museums en culturele instellen ook animaties kunnen inzetten.

Educatie

Drillster focust zich op het opleiden van werknemers aan de hand van hun technologie op een doeltreffende manier. Drillster wou een abstracte animatie video, zonder poppetjes. Heel geslaagd vinden wij!

Electronics

Iiyama is een computer hardware bedrijf actief over heel de wereld. Je kent ze ongetwijfeld wel van de computerschermen en computer muisen. Wij maakten deze leuke retro- video voor hen. Door met een ‘grain’ filter te werken creeerden we een korrelachtige look die mooi aansluit bij de meest recente video trends

Energiesector

MAIN Energie heeft een app ontwikkeld om energiegebruik in kantoorruimtes te monitoren en te optimaliseren. Aan de hand van animatie kan je veel voorkomende situaties gemakkelijk schetsen en de voordelen van de app uitlichten.

Gezondheidszorg

Onze eerste klant bij Rocket Videos! No Isolation ontwikkelde een robot die kinderen helpt om bij ziekte toch virtueel aanwezig te kunnen zijn in de klas. We maakten deze zachte en mooie animatie voor hen, met veel liefde gemaakt. We kijken nog altijd met veel nostalgie terug op onze eerste animatie video!

Horticultuur en tuinbouw

Jiffy is een huismerk als het aankomt op planten en tuinen. Voor hen maakten we een animatie instructievideo om aan kijkers aan te tonen hoe simpel hun producten gebruikt kunnen worden. En geef toe, wie ziet er nu niet graag planten met een glimlach?

Havenindustrie

Voor PortExchange maakten we een video die bestond uit een film gedeelte en een animatie gedeelte. Tijdens het interview maakten we animatie beelden die over het interview heen te zien waren. Op deze manier konden we de boodschap van spreker versterken.

IT

Itrajectum is jouw betrouwbare IT partner en zorgt dat al jouw databronnen en processen geintegreerd worden. Animatie is vaak een heel dankbare tool voor IT bedrijven om hun (abstracte) dienstverlening uit te lichten. Vaak is dat moeilijker in film. Animatie staat je toe om situaties en processen op een overzichtelijke manier weer te geven.

IT Consultancy

Digital Power is een consulting bureau op het gebied van IT en data. ‘Data’ staat centraal in al hun uitingen, dus het was belangrijk voor ons om dit ook goed te incorporeren in de boodschap van deze video.

Infrastructuur & machines

Van Oosterwijk Molenschot werkt aan grote infrastructuurprojecten, voornamelijk in de wegen-en sporen bouw. Ze zijn altijd druk op zoek om nieuwe werknemers aan te trekken. Deze leuke animatie probeert kandidaten warm te maken om eens een kijkje te komen nemen.

Landbouwsector

Kernfarm werkt voor klanten in de agricultuur. Vaak is het lastig om zieke dieren in beeld te brengen aan de hand van film. Een animatie is dan de geschikte oplossing. Deze video wordt ingezet tijdens het sales proces bij klantenbezoeken. Interessant, toch?

Luchtvaart

Singapore Airlines is een klant waar we heel trots op zijn. Voor hen maakten we een atypische animatie die bestond uit illustraties die in beweging kwamen. Door een simpele maar mooie animatie te maken konden we Singapore Airlines toch onderscheiden van het pak.

Legal Servies

VO Patents begeleidt bedrijven tijdens het octrooiproces. Dit kan vaak nogal complex, tijdrovend en overweldigend zijn. Daarom dat ze graag een duidelijke video wilden die klanten konden kijken om meer inzicht in het patent applicatie proces.

Maritieme sector

Marine Performance Systems bevindt zich in de maritieme sector. Technologie op schepen uitleggen is vaak heel lastig met film, vandaar dat de klant voor animatie koos. Heel coole technologie trouwens, zeker de moeite om even te kijken!

Meubilair en binnenhuis

Morgana heeft een slaaptest ontwikkeld om voor klanten de beste matras te selecteren. Om deze technologie en aanpak in beeld te brengen, kozen we voor deze rustige en aangename animatie.

Medical equipment

Voor Spruyt Hillen maakten we een video die hun engagement voor een betere wereld aantoont. Hun core business is het verkopen van medische apparatuur, maar in deze video gingen we in op hun sociaal engagement bij het planten van bomen.

Onderwijs

MBATUBE is een platform waar universiteiten hun MBA programma’s kunnen promoten. In deze video leggen we uit wat de voordelen van MBATUBE zijn. Deze video toont mooi aan wat bedrijven actief in de onderwijssector kunnen bereiken met animatie.

Onderzoek

NRG voert onderzoek in de nucleaire industrie en omvat moeilijke materie. Niks is dan meer geschikt dan animatie om iets complex makkelijk te maken. We leggen uit wat Field-Lab is en wat het doet. Check it out!

Printing

Itec verkoopt printer en kantoor oplossingen. Aan de hand van deze video willen we laten zien welke ecologische inspanningen ze met hun technologieën verrichten.  Een animatie zorgt dan voor een leuke en overzichtelijke boodschap!

Reissector

Pin High had de mogelijkheid om te adverteren op TV. In plaats van een typische commercial te maken die elke speler in reisbranche gebruikt, gooiden wij het over een andere boeg. Een animatie steekt er bovenuit, naast al die generische travel inspiratie video’s.

Retail

Runnersworld zocht naar een promo video die zowel op social media als in hun winkels kon worden getoond. Uiteindelijk kozen we ervoor om 2 video’s te maken omdat we er van overtuigd zijn dat een video maar 1 doel mag hebben. Het werd uiteindelijk een video die bestond uit 2D 3en 3D elementen.

Sustainability & duurzaamheid

Het Nationaal Groenfonds investeert in duurzame projecten in Nederland. Van hernieuwbare energie tot herbebossingsprojecten. Dan is een animatie een heel fijne manier om hun activiteiten in beeld te brengen.

Tabaksindustrie

De uitdaging in de tabaksindustrie is dat ze geen rechtstreekse reclame mogen maken voor hun merk. Voor Scandinavian Tobacco Group maakten we een uitleg video hoe je de perfecte sigaar kan rollen. Deze video werd getoond op beurzen doorheen Europa.

Toerisme

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen is een trouwe klant waar we al jaren video’s voor mogen produceren. Meestal is dat film, maar deze keer mochten we een coole animatie voor hen maken. Het is een unieke video geworden omdat de scenes ‘doorlopen’. Als je de video kijkt, dan weet je wat we bedoelen!

Uitzendsector

Nog zo’n sector waar animatie heel geschikt voor is. Elk uitzendbureau heeft wel zijn eigen waarden en processen. In de uitzendsector vind je veel spelers die zich toespitsen op 1 sector of specialiteit. Dat is niet anders voor People4You. Een video onder de 45 seconden en eentje waar jullie logo tot leven komt? You got it!

Verpakkingsindustrie

Omori is een belangrijke speler in de verpakkingsindustrie. Ze ontwikkelen innovatieve verpakkingen die ook door grote Nederlandse merken zoals Beemster gebruikt worden. Een animatie kan het gebruiksgemak van hun verpakkingen helder in beeld brengen.

Voedingsindustrie

Interfood verhandelt verschillende types van voeding, met namen zuivelproducten en chocolade. Interfood had reeds een mascotte, genaamd ‘Butterman’ die wij tot leven mochten wekken aan de hand van 40 korte Q&A video’s. Kijk mee naar de avonturen van Butterman!

Voedingssupplementen

Als je een video over voedingssupplementen maakt verval je snel in een ‘lifestyle’ video. Masquelier’s wou een meer professionele uitstraling hebben in deze video. De wetenschappelijke onderbouwing van hun producten zijn van cruciaal belang om klanten te overtuigen van de efficiëntie van hun supplementen. Om de werking van het lichaam uit te leggen is animatie uitermate geschikt. We maakten zo’n 12 video’s voor hen, hier heb je een voorbeeld.

Ziezo, dat was een hele lijst! Hopelijk heeft het je wat inspiratie gegeven. Staat je industrie er toch niet tussen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij tonen je graag een animatie die dicht aanleunt bij jullie bedrijf. Wil je weten wart zo’n animatie kost? We schreven er een heel artikel over! Over vul het onderstaande formulier in.

De mooiste bedrijfsvideo's vind je bij

Rocket Videos

Benieuwd naar onze prijzen?

Of vul het contactformulier in!