Introductievideo
laten maken

Wil je graag je bedrijf of organisatie introduceren bij een nieuw publiek? Dan kan dat aan de hand van een introductievideo. Een video is het ideale medium om de aandacht van je publiek trekken en om jouw boodschap te verspreiden. We leggen je in dit artikel uit waarom video zo’n belangrijke communicatietool is en hoe je een introductievideo kan laten maken.

Wat is een introductievideo?

Een introductievideo laat kijkers kennismaken met jouw bedrijf en haar mensen. Een introductievideo wordt meestal in de beginfase van de customer journey getoond, ook wel de awareness fase genoemd.  Dit is de ideale manier om op een uniforme manier een beeld te scheppen van wat jullie doen en waar jullie voor staan. Dit helpt potentiële klanten om jullie als een betrouwbare en transparante organisatie te aanzien.

explanimation laten maken Bovemij 2

Showcases

Solidd

Voor Solidd maakten we deze bedrijfsfilm waar we werknemers aan het woord laten en op een stoere manier in beeld laten. Door ook gebruik te maken van een drone zorgeden we voor een dynamische video die de aandacht tot het einde blijft vatten.

Bovemij

Een 2D animatie video is ook heel geschikt om een introductie van je organisatie te geven. Deze video voor Bovemij toont aan dat je een ludieke introductievideo kan maken met animatie. We creëerden een superheld voor Bovemij die de dag komt redden bij hun klanten. Dat zorgt voor ludieke situaties en geeft op een luchtige manier een overzicht van alle diensten van Bovemij.

Radio Holland

Je kan ook overwegen om in een vlog-stijl een introductievideo te laten maken. Voor Radio Holland huurden we een professionele acteur in die op pad gaat om beter kennis te maken met de mensen van Radio Holland. Op deze manier krijgt de kijker te zien waar Radio Holland voor staat en wat haar mensen drijft.

Adama

Aan de hand van adembenemende animaties maakten we deze dynamische animatie voor Adama. We zorgden voor vlotte overgangen die een vloeiend verhaal neerzetten. De video is in 2D animatie gemaakt, maar voelt bijna aan als een 3D animatie. We vinden dit een van meest geslaagde video’s, jij ook?

De kracht van video

Het is niet voor niets dat video de afgelopen jaren een sterke opmars heeft gekend in de marketing- en communicatieplannen van organisaties. Bedrijven zien steeds meer de voordelen in van het strategisch gebruik van video. Doorgaans behaalt video betere resultaten dan het gebruik van afbeeldingen of tekst. We geven je enkele bevindingen waarom wij denken dat video zo’n uitstekend medium is.

 

  • Onze hersenen verwerken 10.000 sneller informatie via video dan met tekst
  • Bewegende beelden trekken meer de aandacht dan statische beelden
  • Video kan wel tot een 41% hogere closing rate zorgen in het sales proces
  • Video’s generen 1200% meer shares op social media dan afbeeldingen en tekst gecombineerd

Elementen van een effectieve introductievideo

Ken je doelgroep

Voor je aan de slag gaat met het maken van een introductievideo is het belangrijk dat je een goed idee hebt wie deze video te zien krijgt. Op basis van deze persona’s kan je een videoboodschap ontwikkelen die aanslaat. Het doel is om een laagdrempelige video te maken zonder ook de experten in je industrie over het hoofd te slaan.

 

 

Duidelijke call-to-action

Je hebt de aandacht van de kijker, wat nu? Zorg dat je de kijker warm maakt om een bepaalde actie te ondernemen. Door een call-to-action te verwerken op het einde van je video zorg je ervoor dat je de kijker meeneemt naar een bepaalde website of hen overhaalt om contact met je bedrijf op te nemen. Je kan een call-to-action in de voice over verwerken. Maar het is nog sterker als je dit combineert met een tekst op het scherm. Zo zorg je voor krachtigste boodschap die je kan geven. Call-to-actions zijn kort en duidelijk. Anders zorg je voor verwarring en haakt de kijker af.

 

 

Visuele aantrekkingskracht

Zorg dat je investeert in een professionele videoproductie. Visueel aantrekkelijke video’s trekken meer aandacht en houden de aandacht van de kijker ook langer vast. Daarnaast straalt een professionele video ook af op jouw merk. Hoge kwaliteit van marketingmaterialen zorgt voor meer vertrouwen in jouw organisatie.

 

 

Persoonlijk en authenticiteit

Maak je video persoonlijk en uniek. Dat kan je doen door collega’s aan het woord te laten. Laat je directeur een introductie geven of laat een collega de cameracrew meenemen doorheen het kantoor. Probeer ook een uniek concept te bedenken zodat je je van je concurrenten kan onderscheiden.

VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Ben je op zoek om een fantastische introductie van je organisatie te geven? Ga dan met ons in gesprek om de mogelijkheden te bespreken!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij maken alle type van video content. Sinds 2017 zijn wij gedreven in het produceren van animatie video’s, bedrijfsfilms en meer! Onze 200 klanten zitten in heel het land en in alle sectoren.

Introductievideo

Laat vandaag nog een introductievideo maken van jouw organisatie. Onderscheid je van je concurrenten en geef je merk een persoonlijke uitstraling!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Een introductievideo maak je best niet te lang. De meeste video’s zijn niet langer dan 60-90 seconden. Dit is lang genoeg om je boodschap over te brengen, en ook niet te lang zodat je de kijker niet dreigt te verliezen. Je hebt natuurlijk uitzonderingen. Op social media wil je je boodschap nog korter maken, anders scrollen mensen gewoon door. En tijdens een sales meeting kan je een langere video laten zien. Want dan heb je namelijk de aandacht al van de kijker.

Beiden zijn heel geschikt voor het maken van introductievideo. Een film staat je toe om een persoonlijke boodschap te vertellen. Je kan collega’s aan het woord laten en de kijker meenemen bij je op kantoor of in het magazijn. Je kan ook met acteurs werken om je videoproductie naar een hoger niveau te tillen. Animatie daarentegen kan je goed gebruiken als je een uniek concept wil ontwikkelen of als je een ludieke boodschap wil overbrengen. Bij Rocket Videos kan je de bronbestanden van je animatie video ook gratis opvragen. Zo kan je de illustraties hergebruiken voor andere marketing materialen en versterk je zo je merk.   

Je houdt je boodschap best compact. Vaak heeft een organisatie de neiging om heel veel informatie in een video te proppen. Met als gevolg dat de video te verwarrend is voor de kijker en deze daardoor afhaakt. Je kan je beter beperken tot de essentie. Wat is jullie missie? Wie helpen jullie? En op welke manier? Wil de kijker nadien meer informatie die niet in de video vermeld werd? Dat is dan de ideale kans om hen naar je website te leiden of een telefonische afspraak in te plannen!

Meer informatie
Close