Video infographic laten maken

 

Wat is een video infographic?

Een video infographic is per definitie een visuele weergave van data en kennis (een “informatiegrafiek”) in de vorm van een online video. Het begon ooit bij de statische infographic wat een verzameling is van afbeeldingen, data visualisaties zoals cirkeldiagrammen en staafdiagrammen en minimale tekst in duidelijke taal om snel de aandacht van de kijker te trekken. Een video infographic combineert al deze elementen met animaties en verandert het verhaal van statisch naar dynamisch. Het informeert het publiek maar is tegelijkertijd educatief: het brengt in maximaal 90 seconden bij wat het bedrijf of project doet, legt uit hoe het de klanten kan helpen en beschrijft waarom dat product/dienst de beste optie is in die specifieke niche. Het is dus vrijwel hetzelfde als een explainervideo en de naam suggereert al dat het valt onder motion graphics en animatie. 

 

Waarom een video infographic laten maken?

 

Het laten maken van video infographics is  een unieke vorm van contentmarketing met veel impact. Een video infographic laten maken treft het publiek met stukjes waardevolle informatie, die in korte tijd het perspectief of begrip van een bepaald onderwerp tracht te veranderen. Omdat het een afgelijnde combinatie van illustraties, overgangen en vaak ook voice-over, is de kans groter dat kijkers de gepresenteerde informatie op zich nemen en over na gaan denken. Onze hersenen zijn geprogrammeerd om een ​​combinatie van beelden, beweging en geluid zeer snel te absorberen. Volgens het Weiss-McGrath-rapport is de retentie na 24 uur schrikbarend hoger als je informatie presenteert met spraak en beeld (in andere woorden: video). Om deze reden, en vele andere, is video gewoon de meest efficiënte manier voor mensen om informatie op te nemen.

 

Wat definieert een video infographic?

 

Net als explainervideo’s en animatievideo’s hebben video infographics een aantal aspecten die deze vorm van communicatie en contentmarketing definiëren.  

 • Kort: Dit soort video’s treden meestal niet buiten de 90 seconden. Animatievideo’s met een commerciële insteek zijn over het algemeen ook kort in verband met de korte aandachtsspanne van consumenten. 

 • Eenvoudig: Video infographics brengen een eenvoudige boodschap over door een klassieke verhaallijn te volgen: Wat gebeurt er? Hoe gebeurt het? En waarom gebeurt het?

 • Doelgericht: Video infographics zijn meestal zeer gefocust op de doelgroep zelf en hun specifieke problemen. Video infographics spelen veelal in op het begrip van een bepaald onderwerp.

 • Character animatie: Bij statische infographics zie je al vaak een of meerdere “poppetjes” die iets stapsgewijs uitleggen. Door deze karakters tot leven te brengen met animatie krijgen video video infographics de kans om meer humor, emotie en persoonlijkheid aan het verhaal toe te voegen.

 • Branding: Net als bij explainervideo’s en statische infographics kun je in  video infographics blijft de kans zelden liggen om de kleuren van je bedrijf of project een plek te geven om een ​​snelle merkherkenning te genereren. Branding kan in verschillende lagen voorkomen; denk aan de kleding van de karakters of in de achtergronden en landschappen.

 

De belangrijkste redenen om een video infographic te laten maken.

 

We weten inmiddels een beetje wat de layout van een video infographic is en hoe deze er ongeveer uit ziet. We weten ook de waarom het laten maken van een infographic video zo krachtig kan zijn: informatie wordt beter geabsorbeerd en verwerkt. Vanuit een commercieel oogpunt is het zeker te moeite waard om de daadwerkelijke voordelen van een video infographic voor een bedrijf of project bloot te leggen.

 1. Jouw bedrijfsidee, in een paar seconden: Video infographics laten je communiceren wat je doet, uitleggen hoe de product werkt en beschrijven waarom het het de beste optie is voor je klanten, in slechts een paar seconden.

 2. Visueel en verbaal leren: Een ander groot voordeel van video’s met “explanimation” (nog zo’n term die hand in hand gaat met video infographics) is dat ze zowel visueel als auditief educatief zijn. Dit vergroot de communicatieve kracht en heeft een sterker effect op het menselijk brein. 

 3. Uitstekende online zichtbaarheid: We weten dat een animatievideo helpt om bezoekers naar jouw website te trekken en hun aandacht vast te houden. Als ze langer blijven hangen, stijgt je time-on-page-ratio en zullen Google en andere zoekmachines dit “leuk” vinden. Het resultaat is dat je site beter zal scoren in zoekopdrachten. Het is ook een goede start voor aanwezigheid op een van de belangrijkste sociale netwerken van dit moment: YouTube. 

 4. Genereer naamsbekendheid: Alleen al met de color code uit jouw branding en het feit dat je binnen één minuut de belangrijkste argumenten (effectief) over kunt brengen heb je extra kansen gegrepen om je naamsbekendheid te vergroten. kijkers helpen te identificeren dat je degene bent achter dat voorstel. De kleuren helpen kijkers herkennen en de video-format helpt kijkers onthouden.

 5. Stimuleer kijkers tot actie: Ook video infographics hebben baat bij een call-to-action. Elke communicatie-uiting heeft een doelstelling, al is het slechts informeren en begrip vergroten. Wat willen we vervolgens dat er gebeurt? Je kunt de kijker stimuleren om bijvoorbeeld verder te lezen, zich ergens voor in te schrijven of een afspraak in te plannen. 

 6. Sharing is caring: Mensen delen graag content die zij nuttig, inspirerend of leuk vinden. Ze nemen vaak in overweging wat hun volgers zullen vinden van de content en hoe waarschijnlijk het is dat zij er iets mee zullen doen. Hoe langer het duurt om een boodschap te verwerken, hoe kleiner de kans dat iemand er de moeite in zal steken. En zo steekt video met kop en schouders boven alle andere vormen van content uit als het om engagement en deelbaarheid gaat. Dit begon ooit met foto’s en infographics en nu dus ook de video infographic die snel wordt geabsorbeerd en dus gemakkelijk valt te delen op sociale mediaplatforms.

 7. Compatibel met mobiel: Geanimeerde video infographics zijn 100% mobielvriendelijk. Dit is erg belangrijk omdat het aantal weergaven van mobiele video’s dramatisch stijgt zoals voorspeld door Forbes.

 

Conclusie

In de blogpost van vandaag hebben we enkele veelgestelde vragen behandeld, zoals: ” Wat is een video infographic?” “Wat zijn hun belangrijkste kenmerken?” en “Welke voordelen biedt het maken van een video infographic?”. Nu heb je alle informatie die je nodig hebt om na te denken over een video infographic voor je eigen doelstellingen. Bij Rocket Videos zijn we er erg trots op onze video infographics. Je kan bij ons animatie video’s laten maken én infographic video’s die 100% op maat zijn en uniek ontworpen voor ieder van onze klanten, ongeacht hun marketingdoelen, de doelgroep die ze willen benaderen of het product dat ze willen verkopen. Dit is een uitgangspunt voor ons in al onze producties. 

Voorbeelden

Animatie video laten maken

Bovemij

Bovemij vroeg ons om een ​​brandingvideo te maken waarin een superheld een hoofdrol speelt die de klanten helpt om hun problemen op te lossen. Hierdoor kon Bovemij ook haar branding versterken via andere marketing- en communicatie-inspanningen.

Animatie video laten maken

Geheim van de Smith

Geheim van de Smith  heeft bij ons een promo animatie video laten maken voor het ondersteunen van hun merk. Door te kiezen voor herkenbare kleuren versterken we de algemene branding van de klant. Dit resulteerde in een leuke en herkenbare video!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ons ook telefonisch bereiken: +31 (0)85 130 6874

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.