Hoe animatie gebruiken in e-learnings?

Vaak zijn e-learing video’s gemaakt met filmbeelden. De voornaamste reden is dat e-learning video’s vaak lang kunnen zijn. En dan is het meestal goedkoper om deze video’s in film te maken dan in animatie. Er zijn echter ook situaties waar je animatie zou prefereren. In dit artikel willen we enkele voorbeelden van onze producties geven waar animatie de geknipte videovorm is gebleken voor e-learning video’s. Sommige van deze video’s werden gemaakt voor werknemers op te leiden, andere om klanten te informeren of resellers te ondersteunen.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Animaties over de werking van het lichaam

Masquelier’s verkoopt voedingssupplementen in Nederland en wereldwijd. Vaak is het voor toekomstige klanten niet meteen duidelijk wat deze voedingssupplementen doen omdat er ook onvoldoende kennis is over de werking van het lichaam en hoe bepaalde voedingstoffen een effect hierop kunnen hebben. Om de resellers van Masqulier’s te ondersteunen bij het promoten van hun producten, kwam Masquelier’s met de vraag om verschillende animatie video’s te laten maken waarbij eerst uitgebreid ingegaan werd op een bepaald onderdeel van de werking het menselijk lichaam. Om dan nadien toe te spitsen hoe bepaalde voedingsstoffen een effect hebben op de werking ervan. We kozen om met animaties te werken omdat de werking van het lichaam met film uit te beelden niet mogelijk was. Specifiek kozen we voor 2D animatie omdat dit minder tijdrovend is en, gezien de hoeveel en de lengte van de video’s, budgetvriendelijker is. Op basis van tekeningen en uitleg van de klant maakten we illustraties die exact weergaven wat er in het lichaam van de mens gebeurd.

 Zo maakten we video’s over de werking van het oog, de huid, het lymfatisch systeem en vele andere onderwerpen. Uiteindelijk produceerden we 12 animaties die telkens tussen de 3 en 6 minuten lang waren. Deze video’s werden nadien geupload in een portaal waar de resellers deze konden gebruiken.

FAQ video’s voor werknemers

Interfood zorgt een ludieke manier om de 40 meest voorkomende vragen bij hun traders te beantwoorden. Ze wilden 40 korte FAQ video’s maken waarbij het hoofdpersonage Butterman, telkens aan de hand van een grappige situatie met het antwoord kwam. Butterman was een personage dat al eerder door de klant ontworpen was en vooral in illustraties gebruikt werd. Wij brachten Butterman nadien tot leven in deze videoreeks. Elke video duurt niet langer dan 30 seconden om zo snel en beknopt alle vragen van werknemers te kunnen beantwoorden. Zo wordt de pH schaal uitgelegd, worden er vragen beantwoord als “hoe wordt boter geclassificeerd”, “wat is het smeltpunt van boter”,  en “zijn er nadelen bij het NIZO proces”.  We zorgden er ook voor dat alle thumbnails de vraag bevatte zodat deze gemakkelijk en overzichtelijk gevonden konden worden op de interne FAQ-pagina van Interfood. 

Het leuke aan deze video’s is dat ze perfect aansloten bij de branding van het bedrijf. Butterman was al actief in een magazine/strips, bedrijfspresentaties en brochures. Video leek dus een logisch vervolg op deze ontwikkeling. We zeggen altijd tegen onze klanten dat een animatie video de perfecte bouwsteen in voor hun branding en deze case toont waarom!

Voorbereiding op een operatie

UMC Amsterdam verricht jaarlijks heel wat geslachtsoperaties uitgevoerd. UMC Amsterdam staat wereldwijd bekent voor hun expertise in genderincongruentie. Sinds Corona, om meer mensen beter te kunnen begeleiden, was het UMC Amsterdam op zoek naar een videopartij om 12 video’s te produceren die gingen over het voorbereiden op de geslachtsoperatie en de nazorg ervan. Op deze manier wilde het UMC bezorgdheden wegnemen door patiënten beter in te lichten. Om na de operatie ook de kans op complicaties te doen verminderen maakten we verschillende video’s ter ondersteuning van de nazorg door de patiënt zelf. Er werd voor animatie gekozen omdat een open wonde filmen vaak niet gemakkelijk is en ook voor de kijkers niet als aangenaam ervaren wordt. 

Gezien de ernst en de complexiteit van deze video’s was de input van de klant cruciaal om dit project tot een goed einde te brengen. Alle illustraties dienden tot op de centimeter correct te zijn. We gebruikten foto’s en input van de betrokken dokters om deze animatie video’s zo realistisch mogelijk te maken.

Hoe gereedschap werkt

Rami Yokota is ruim 100 jaar actief in het verkopen van werkgereedschap in Nederland. Ze verkopen steeds vaker gereedschap dat technologisch geavanceerd is. Om potentiële klanten deze innovatieve kant te laten zien wilden ze verschillende video’s produceren. Deze video’s komen uiteindelijk op een e-learning platform te staan. Vermits een deel van deze technologie moeilijk in beeld te brengen was werd er uiteindelijk gekozen voor 2D animatie video’s. Op basis van video’s, foto’s en technische tekeningen gingen wij aan de slag om deze producten realistisch na te tekenen. De moeilijkheid van dit project zat zich in het feit dat zowel de binnenkant als de buitenkant realistisch in beeld gebracht moest worden. 

Ook was het belangrijk om de technische werking van de producten tot in detail juist te hebben, zeker omdat we te maken hebben met een kritisch en technisch onderlegde kijker. We maakten al deze video’s indezelfde stijl om ze het merk van Rami Yokota verder te versterken.

Conclusie

Ben je dus op zoek naar een animatie studio om jouw volgende e-learning project te realiseren? Contacteer ons dan voor meer informatie. Wij gaan graag met je in gesprek! Ben je benieuwd naar hoeveel een animatie maken kost? We schreven er een heel artikel over. En wil je toch liever met film aan de slag? Geen probleem, ook hier hebben we heel wat ervaring in!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.