Videocontent
laten maken

Videocontent is vaak een goede manier om aandacht voor jouw organisatie te creëren. In een digitale wereld waar consumenten steeds vaker online producten en diensten ontdekken en aankopen, is video een cruciaal medium om je doelstellingen te bereiken. We beschrijven in dit artikel hoe je videocontent kan produceren en waar je deze kan inzetten.

Waarom videocontent produceren?

Je hebt een fantastisch product je doet er alles aan om dit onder de aandacht te brengen. Je hebt een geoptimaliseerde website, ronkende teksten en mooie foto’s. Maar waarom zou je daar stoppen? Het toevoegen van videocontent aan je marketingstrategie kan jouw bereik en verkoop een boost geven. Video doet het namelijk op veel vlakken beter dan tekst of foto’s. Video genereert wel tot 1200% meer shares of social media en verhoogt je closing rate met 41%. We schreven een heel artikel hoe je advertenties en verkoopactiviteiten aan de hand van video betere resultaten kunnen genereren.

Bedrijfsfilm laten maken 12

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende KPIs om het succes van je videocontent te meten. We schreven er een artikel over. Je kan op platformen als Vimeo de videostatistieken van jouw video bijhouden. Je kan zien hoelang iemand naar je video kijkt, hoe vaak iemand je video ziet en waar juist de aandacht van de kijker verslapt. Dit zijn maar enkele metrics die je in het oog kan houden. Op basis van deze resultaten kan je er dan voor kiezen om de video op een andere plaatst te tonen, of de video inhoudelijk aan te passen om betere resultaten te bekomen.

Video heeft zeker en vast invloed op de zoekresultaten van jouw website. Google aanziet video namelijk als een waardevolle item om website bezoekers te informeren. Daardoor zal Google je ook hoger aanschrijven in haar zoekresultaten. Daarnaast kan je video zelf ook opgenomen worden in de zoekresultaten. Google toont namelijk niet enkel websites in de zoekresultaten, maar steeds vaker ook video en afbeeldingen. Tenslotte kan je je video ook inzetten op YouTube om beter gevonden te worden. Veel mensen beseffen dit niet, maar YouTube is na Google het meest gebruikte zoekplatform ter wereld!

Videocontent hoeft niet duur te zijn. Je kan er zelf mee aan de slag en dan is het zo goed als gratis.  Wil je hogere kwaliteit videocontent kunnen inzetten? Dan kan je dit aan een videobedrijf uitbesteden. Video’s kan je bij Rocket Videos al laten maken voor 1000EUR en minder, afhankelijk van de hoeveelheid video’s en de type van video’s. Contacteer ons en we helpen je graag verder!

Nu heb je leuke videocontent laten maken. Hoe zorg je ervoor dat mensen deze te zien krijgen? Je kan ervoor kiezen om je nieuwe video in een email campagne te verwerken. Deel de video zeker ook op al je social media kanalen. En denk er ook over na om de video te plaatsen om je meest bezochte webpagina.

Type videocontent

Commercial

Wil je je echt onderscheiden in de markt? Laat dan een vette commercial video maken. Een commercial haalt het beste naar boven in jouw organisatie en kan ingezet worden in een onlinevideocampagne. Hoe hoger de kwaliteit van je video, hoe beter de resultaten doorgaans zijn. Zorg wel dat je rekening houdt met het platform waar je deze commercial laat zien. Een video voor LinkedIn zal er namelijk helemaal anders uitzien dan eentje voor TikTok.

Explainer video

Een explainer video is hetzelfde als een uitleg video. Het doel van een explainer video is om een complexe boodschap op een simpele manier over te brengen. Je kan een explainer video in 2D animatie maken of in film. Een explainer video is meestal niet langer dan 60 seconden en is vaak een goed startpunt voor je videostrategie omdat dit een type van video is die vaak bekeken wordt en te zien is aan de start van de customer journey.

Bedrijfsvideo

Bedrijfsvideo’s bestaan al dag en nacht. Dit type van video’s heeft als doel om een eerste indruk van je organisatie te geven. Je laat werknemers aan het woord en toont je kantoren en fabrieken. Dit toont aan dat je transparantie hoog in het vaandel draagt. Dat leidt dan weer tot meer vertrouwen bij jouw klanten. Een bedrijfsvideo kan je op je website laten zien, tijdens verkoopgesprekken en op beurzen. Je investeert dus eenmaal in een goed videocontent stuk die je dan jaren kan inzetten bij verschillende gelegenheden.

Product video

Soms wil je de verkoop of lancering van een nieuw product een duwtje in de rug geven. Je kan er dan voor kiezen om een mooie product video te laten maken die zich enkel op het product toespitst. Deze video laat de voordelen van het product nadrukkelijk in beeld en kan zowel in een studio als op locatie worden gefilmd. Een product video kan doorgaans iets langer zijn omdat die getoond wordt aan een publiek die al vergaande interesse heeft in je product.

Testimonial video

Niets werkt beter dan tevreden klanten aan het woord te laten om je producten aan te prijzen. Een testimonial video kan heel kort, maar soms ook heel lang zijn. De lengte van deze video hangt vooral af van waar je de video wilt tonen. Je kan een klant in de camera laten kijken of de video meer in interview stijl produceren.

Instructievideo

Wil je tijd en geld besparen? Denk er dan eens over na om een instructievideo te laten maken. Zo vermijd je dat je telkens dezelfde boodschap moet vertellen. Ideaal om de werkdruk op een klantendienst te verlichten of onnodige bezoeken aan de winkel te verminderen.

Wervingsvideo

Gekwalificeerd personeel vinden is deze tijden niet evident. Je kan er dan voor kiezen om een leuke wervingsvideo te laten maken. Door werknemers aan het woord te laten en kijkje achter de schermen te gunnen maak je potentiële kandidaten warm om voor een openstaande vacature te solliciteren. Je kan een video laten maken voor een specifieke vacature, of eentje die je op al je vacature pagina’s kan gebruiken.

Social video

Video wordt steeds belangrijker op social media. Je hebt zelfs platformen zoals TikTok en Snapchat die uitsluitend inzetten op short-form video. Trek de aandacht van je online publiek en maak pakkende social content. En haal zo meer uit je marketingbudget!

VIDEOCONTENT VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Weet je nog niet goed welke videocontent je wil laten maken? Of heb je wel al een idee en wil je met ons aan de slag? Ga vrijblijvend een gesprek met ons aan en zie hoe wij je kunnen helpen!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij zijn een videobedrijf uit Amsterdam en bedienen klanten over heel het land. We werken voor merken als Singapore Airlines, Epson en Bunq en zijn trots dat we ook honderden kleine zelfstandige en MKB’ers tot onze klanten mogen rekenen!

Video content

Elke organisatie kan wel goede video content gebruiken. Wij zijn de perfecte partij om jouw videocontent productie aan uit te besteden. We zijn professioneel, betrouwbaar en betaalbaar!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close