Videografie
voor bedrijven

Videografie is alom vertegenwoordigd in het bedrijfsleven. Waar je vroeger enkel sporadisch eens een bedrijfsfilm tegenkwam, zie je tegenwoordig videocontent in alle fascetten van de onderneming. We geven je op deze pagina een introductie tot videografie en hoe jouw organisatie er mee aan de slag kan.

Wat is videografie

Videografie is het elektronisch vastleggen van bewegende beelden.  Dat doe je aan de hand van een camera, of met een animatiesoftware. Als onderneming gebruik je videografie om bedrijfsfilms, online commercials of instructievideo’s te maken. Videografie voor bedrijven gebeurt doorgaans door een professioneel videobedrijf waar een team van video experten samenwerkt om een mooie videoproductie te realiseren. Zo bundelen creative directors, regisseurs, editors, script writers en vele andere videospecialisten de krachten om effectieve videocontent te produceren. Je kan een videoproductie ook laten maken door 1 persoon, wat doorgaans een videograaf genoemd wordt.

Promotiefilm

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

DOM

Videografie stijlen

Je kan een animatie video laten maken of je kan werken met film.  Elk heeft zo zijn voor- en nadelen. We geven je hieronder een korte introductie hoe dat elk een impact kan maken op jouw organisatie.

Animatie

Je kan een animatie video laten maken om een boodschap kraakhelder uit te leggen of om de branding van je organisatie te versterken. Je kiest als organisatie voor animatie als je diensten, businessmodellen en processen concreet wil uitleggen. Dit zijn vaak onderwerpen die moeilijk te vatten zijn op film, animatie is dan een dankbare tool.  Je ziet dan ook regelmatig explainer video’s op websites en social media gepubliceerd worden. Deze video’s geven bezoekers de kans om op een snelle manier een eerste indruk te krijgen van jouw organisatie.

Film

Je kan ook opteren om een filmproductie te laten maken. Je kiest voor live-video als je bepaalde producten in beeld wil laten, als je emotie wilt opwekken bij de kijker of als je bepaalde mensen en locaties in beeld wilt. Film is heel geschikt voor B2C commercials, testimonials, videoboodschappen van de CEO of management of instructievideo’s. Het voordeel van film is het heel schaalbaar is en dat transparantie creëert bij je organisatie, diensten en producten.

Videografie voor jouw organisatie

Wil je met jouw organisatie aan de slag met videografie? Overweeg dan de volgende domeinen om video content in te zetten:

  • Sales: verhoog de conversies doorheen je sales funnel. Maak een introductievideo, videopitch, explainer video of product video om jouw klanten te informeren en te overtuigen van de kwaliteiten van je organisatie.
  • Marketing: haal meer uit je marketingactiviteiten. Video doet het in online marketing heel goed. Video wordt meer bekeken, gedeeld en geliked op social media ten opzichte van tekst en afbeeldingen. Op videobanners wordt vaker geklikt en video helpt ook de bounce rate van je website te verlagen en de conversie van je landingspagina’s te verhogen.
  • HR: trekt meer talent aan voor je vacature pagina’s en informeer je personeel effectiever aan de hand van video. Je kan overwegen om een vacature video of branding video te maken, een beleidsvideo of een aftermovie van een bedrijfsuitstap.
  • Management: betrek je werknemers, klanten en andere stakeholders nauwer bij je organisatie door doeltreffende videocontent te produceren. Laat de CEO of manager aan het woord en vertel meer over de visie en plannen van je onderneming.
Promotiefilm

Showcases

Geheim van de Smith

Een explainer video is ook een effectieve vorm van videografie. Je kan dit type van video inzetten om je organisatie bij een breed publiek te introduceren. En dat was ook exact het doel bij het maken van deze animatie video voor Geheim van de Smith. De vraag was ook iets abstracts te maken, zonder poppetjes te gebruiken. We vinden het alvast een geslaagd resultaat!

Bovemij

Voor Bovemij bedachten we een superheld die de dag komt redden. Op deze ludieke manier toonden we aan de kijker waar Bovemij hen mee kon helpen bij de dagdagelijkse mobiliteitsuitdagingen. Door met een hoofdpersonage te werken maakten we een heel herkenbare communicatiestijl die in andere videoproducties toegepast kan worden. Ook kan je het hoofdpersonage in andere marketingmaterialen toepassen, zoals in brochures of op de website.

DOM

DOM wou 4 commercials laten maken die ze online konden inzetten om hun 4 voornaamste doelgroepen aan te spreken. De video’s moesten geschikt zijn om in 27 Europese landen in te zetten. Daarom kozen we bewust niet voor een voice over of ondertiteling. Op deze manier kon elk Europees kantoor zelf beslissen om de video in te zetten, zonder enige barrière voor hen te creëren.

Toerisme VAN

We maakten voor Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen deze leuke commercial ter ondersteuning van de lancering van hun app. Het doel was om op 20 seconden de jonge doelgroep warm te maken de app te downloaden. Videografie is in deze situatie heel geschikt om de aandacht van een jong en digitaal publiek te trekken.

VIDEOGRAFIE VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je weten hie videografie een bijdrage aan jouw organisatie kan leveren? Wij bekijken graag vrijblijvend met jouw alle opties om videocontent te produceren. Onze video experten helpen je graag verder!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij zijn specialisten op het vlak van videoproductie. We maken jaarlijks honderden bedrijfsfilms en animaties voor organisaties in heel Nederland. En dat al sinds 2017! Ben jij de volgende klant die we mogen verwelkomen?

Videografie

Of je nu een event in beeld wil brengen of een grote video campagne wil lanceren, bij ons kan je terecht voor al je videografie wensen! 

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van het type van videocontent dat je wil laten maken. Ga je voor animatie? Dan betaal je bij ons 2950 EUR voor een animatie video van 60 seconden. We schreven een heel artikel over wat een animatie kost. Wil je echter gaan voor een bedrijfsfilm? Dan starten onze prijzen aan 3500 EUR. Je kan hier een overzicht zien wat alle kosten  die je bij een videoproductie mag verwachten.

Wil je een live-action explainer video laten maken? Dan starten onze prijzen aan 3000EUR. Een standaard productie kost 4500EUR waarbij je een heel team krijgt die voor jou de perfecte explainer video maakt.

Bij ons natuurlijk! Rocket Videos heeft ruime ervaring met videografie voor bedrijven. Bij ons kan je terecht voor alle professionele videoproducties. Wil je echter een kleinere productie maken die ook minder professioneel oogt? Dan kan je ook terecht bij een videograaf. Die werkt meestal alleen en doet alles van filmen tot editing.

Jij bezit alle rechten op je video’s. Onze animatie video’s mag je inzetten hoelang en waar je maar wil. Je kan de video ook zelf opknippen of door een andere partij laten bewerken. Heb je een film laten produceren? Dan ben je ook daar vrij om met de video te doen wat je zelf wenst. Hebben we gewerkt met een acteur? Dan checken we best op voorhand onder welke omstandigheden je de video mag inzetten. Acteurs werken namelijk vaak met buy-out fees waar omschreven staat hoe je video mag inzetten.

Jazeker. Er zijn heel wat gratis tools zoals iMovie en Capcut om te editen en je kan zelf met je iphone of professionele camera aan de slag. Denk er wel aan, een team heeft altijd meer ervaring en vaardigheden dan 1 persoon. Denk er daarom toch over na om je videografie uit te besteden.