Videograaf voor bedrijfsvideo’s

Introductie

Videografie is een onmisbaar deel geworden van de marketing strategie van elke organisatie. Bedrijfsvideo’s worden op veel verschillende manieren ingezet om een organisatie te helpen haar doelen te bereiken. In deze snel veranderende wereld waar steeds meer activiteiten online plaatsvinden is het voor bedrijven essentieel om deel uit te maken van de digitale reis die bedrijven en consumenten afleggen om bepaalde noden te vullen. Een website, webshop, social media kanalen, nieuwsbrieven en email campagnes nemen tegenwoordig een even belangrijke plaats in bij het bereiken van klanten dan traditionele offline kanalen. Video kan een belangrijke rol spelen in elk van deze online – en offline – kanalen.  We gaan in dit artikel dieper in hoe je met een videograaf aan de slag kan bij het maken van waardevolle video content voor jouw organisatie.

 

Videograaf

Eerst en vooral, wat is een videograaf? Een videograaf is iemand die bedreven is in het maken van videoproducties. Een videograaf werkt vaak alleen en verzorgt het productieproces van de start tot het einde. Een videograaf voorziet zijn eigen filmmateriaal of huurt additioneel materiaal (zoals belichting) indien nodig.

 

Waarom werken met een videograaf?

Je hebt verschillende opties om een video te maken. Je kan intern zelf een video maken door beeldmateriaal te verzamelen en deze te editen. Op deze manier kan je gratis, of met weinig kosten, toch een video produceren. Je kan een videoproductie ook uitbesteden aan een professioneel videobedrijf. Hiervoor heb je dan een budget nodig om een hoogwaardige video te laten maken. Ben je op zoek naar iets tussenin? Dan kan je terecht bij een videograaf. Een videograaf kost over het algemeen minder dan een professioneel videobedrijf omdat hij of zij alles zelf produceert, of bepaalde delen van het productieproces aan de klant uitbesteed. Zo kan het zijn dat de klant zelf een script of voice-over dient aan te leveren. Je hebt ook een directe lijn met de maker van je video. Wat een voordeel kan zijn om je ideeën over te brengen. Het nadeel is dat je geen project manager hebt om alles in goede banen te laten leiden.

 

Type van video’s

 

Bedrijfsfilm

Je kan er voor kiezen om door een videograaf een bedrijfsvideo te laten maken. Dit is een film waar je je werknemers, producten en diensten voorstelt. Je vertelt over de geschiedenis van je bedrijf en de missie die jullie allemaal drijft. Een bedrijfsfilm is de ideale manier om je bedrijf te introduceren bij bestaande en nieuwe klanten.

Product video

Wil je een nieuw product onder de aandacht brengen? Dan kan je overwegen om een product video te laten maken om je product launch te ondersteunen. Je kan een productvideo laten maken in een studio, bij jullie op kantoor of op een andere locatie. Product video’s gaan minder over jou als bedrijf maar meer over de functionaliteiten van het product.

Testimonial video

Je kan er ook voor kiezen om een testimonial video te laten maken om anderen over jouw bedrijf, producten en diensten te laten vertellen. Je kan gebruik maken van interviews, beelden van klanten die je producten gebruiken of mooie drone beelden. Testimonial video’s zijn ideaal om het vertrouwen in je merk te vergroten en om aan klantenbinding te doen.

Trainingsvideo

Een videograaf kan je ook helpen met het maken van trainingsvideo’s. Dit type van video’s worden ingezet door organisaties om werknemers en partners op te leiden. Het voordeel van trainingsvideo’s is dat de werknemer op zijn of haar eigen tempo kan bijleren en dat je veel tijd uitspaart op repetitieve activiteiten.

 

Nadelen van een videograaf

 

Er zijn ook redenen met niet met een videograaf in zee te gaan, maar om eerder een professioneel videobedrijf te overwegen. We sommen hier de voornaamste verschillen op.

Team

Het meest voor de hand liggende verschil tussen een videograaf en een videoproductiebedrijf is dat je bij een videobedrijf een heel team tot je beschikking hebt. Zo heb je een script writer die voor goede teksten zorgt, een creative director die de creatieve leiding heeft over het project, een regisseur die alles in goede banen leidt op de set en een filmcrew die geluid, beeld en licht verzorgt.

Project Management

Je hebt bij een videobedrijf altijd een Project Manager tot je beschikking. Deze persoon helpt je bij de planning van je videoproductie. Locaties huren, acteurs vastleggen en zorgen dat de filmcrew aanwezig is op de filmdag. Daarnaast zorg een Project Manager ervoor dat je op een gestructureerde manier feedback kan geven tijdens het productieproces. Je kan bij hem of haar altijd terecht met al je vragen en bezorgdheden. Deze persoon is doorheen de dag bereikbaar en zorgt er samen met jou voor dat je een video opgeleverd krijgt die voldoet aan je verwachtingen.

Animatie

Een videograaf is goed in het filmen van beeldmateriaal, maar heeft meestal geen achtergrondkennis over het maken van animaties. Wil je dus een animatie video laten maken? Dan kan je best terecht bij een videobedrijf of een animatiebureau. Ook kan je bij een videobedrijf terecht als je animaties wil verwerken in een bedrijfsfilm Sommige bureaus, zoals Rocket Videos, hebben naast een filmcrew namelijk ook een animatie team. Zo kan je dus hoogwaardige animaties in je video laten verwerken!

 

Rocket Videos

Ben je dus op zoek naar een kwalitatieve videoproductie? Overweeg dan om met een videopartij zoals Rocket Videos in zee te gaan. We maken sinds 2017 mooie bedrijfsfilms en animatie video’s voor klanten in heel Nederland. We zijn trots dat voor meer dan 200 bedrijven ruim 1.000 videoproducties hebben mogen realiseren. Ben je benieuwd hoe wij je verder kunnen helpen? Vul dan het onderstaande formulier in of stuur ons een mailtje op hallo@rocketvideos.nl. We spreken elkaar snel!

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.