Karakter animatie
laten maken

Karakter animatie is een vorm van animatie waarbij personen een centrale rol spelen in het verhaal. Wil je graag alles weten over karakter animatie en hoe dat jouw bedrijf ermee aan de slag kan? We vertellen je er in dit artikel alles over!

Waarom karakter animatie gebruiken?

Karakter animatie is een manier om herkenbare situaties te creëren en om emotie over te brengen. Door een hoofdpersonage tot leven te brengen aan de hand van animatie, zorg je ervoor dat de kijker zich kan inleven in het verhaal van de video. Je kan emoties overbrengen zoals frustratie, opluchting, geluk, om zo een pakkend verhaal te brengen waarbij je bepaalde producten of diensten van je bedrijf uitlegt. Je wilt met je product of dienst namelijk een bepaalde frustratie wegnemen. Door een herkenbare situatie te schetsen aan de start van je animatie zorg je ervoor dat de kijker geïnteresseerd geraakt naar de oplossing die jij aanreikt. Een ander voordeel van karakter animatie is dat je een personage kan bedenken die terugkomt in al je animatie video’s. Zo creëer je een herkenbaar gezicht voor je organisatie. Dat versterkt de merkherkenning van je organisatie en zorgt voor een persoonlijke connectie met je doelgroep.

explanimation laten maken Bovemij 2

Verschillende vormen van karaker animatie

Traditionele animatie

Voor er gebruik werd gemaakt van softwareprogramma’s om animaties te tekenen werden animatie video’s met de hand getekend. Dit zijn frame-by-frame animaties waarbij letterlijk elke frame getekend werd. Denk bijvoorbeeld aan de oude Disney animatiefilms.

 

2D animatie

Bij het maken van 2D animaties worden er eerst illustraties getekend. Dit gebeurd in een computer programma, zoals Adobe Illustrator. Nadien worden deze animaties tot leven gebracht. In tegenstelling tot traditionele animaties gebeurd dit niet frame per frame. Er worden software tools zoals After Effects gebruikt om objecten en personages te laten bewegen.

 

3D animatie

Personages worden in een 3D animatie eerst gemodelleerd. Dat wilt zeggen dat het personage eerst in 360 graden getekend wordt. Nadien kan het personage in een omgeving geplaatst worden en kan de karakter animatie beginnen. Het wordt dan gebruik gemaakt van 3D programma’s om dit te modelleren en te animeren.

 

Stop motion

Stop motion is een oude filmtechniek waarbij er fysieke modellen frame voor frame gefotografeerd worden, om deze foto’s dan snel na elkaar af te spelen om zo de illusie van beweging te creëren.

Showcases

No Isolation

No Isolation was op zoek naar een karakter animatie waarbij we schattige poppetjes wilden gebruiken die goed aansluiten bij de doelgroep van het bedrijf, namelijk lagere scholen en kinderen die ziek thuis moeten blijven. Door een herkenbare stijl te maken versterken we de branding van het bedrijf en ontwikkelen we een sympathiek imago.

Bovemij

Voor Bovemij maakten we deze leuke karakter animatie waarbij we een herkenbaar personage wilden creëren. De Bovemij-superheld komt de dag redden van verschillende klanten van Bovemij. Op deze ludieke manier brengen we een interessant verhaal zonder te hervallen in saaie teksten en een droge uitleg over de dienstverlening van Bovemij.

Butterman

De Butterman karakter animaties zijn een goed voorbeeld hoe je op een hoog niveau een personage tot leven kunt brengen. Elke beweging is bewust geanimeerd en nam veel animatie tijd in beslag. Door vloeiende bewegingen te gebruiken creëren we een natuurlijke houding voor Butterman.

Masquelier’s

Voor Masquelier’s ontwikkelen we een personage dat gebaseerd was op de uitvinder van het product. Op deze manier zetten we authenticiteit en transparantie centraal. We produceerden een reeks van animaties waarbij de werking van het lichaam en de impact van de producten in detail worden besproken. We kozen ook bewust voor een voice over artiest die met een Frans accent kon spreken om zo de eigenheid van het personage te bewaren.

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Dat kies je zelf. Over het algemeen wil je een video niet te lang maken als die voor commerciële redenen gemaakt wordt. Anders dreig je de aandacht van de kijker te verliezen. Een video voor social media is doorgaans niet langer dan 20 seconden. Een video voor je website mag dan weer wat langer zijn. Toon je een video tijdens een sales meeting? Dan heb je de aandacht al van de kijker en kan je dus een langere en meer gedetailleerde boodschap vertellen. Doorgaans raden we onze klanten aan om een animatie video niet langer dan 60 tot 90 seconden te maken.

Tijdens het productieproces maken we een stijl die we voorstellen aan de klant. Deze stijl kan gebaseerd zijn op voorbeelden die de klant ons aanreikt. Ook kunnen we bestaande mascottes van een bedrijf gebruiken en tekenen, of rekening houden met de huisstijl van de klant. Op basis van een eerste stijlvoorstel kan de klant dan input geven. Zo komen we uiteindelijk tot een finale stijl voor het hoofdpersonage.

Er is waarschijnlijk geen enkele multinational die nog nooit gebruik heeft gemaakt van karakter animaties. Je kan een karakter animatie namelijk voor veel doelen inzetten. Zo is een animatie heel geschikt om interne communicatie te ondersteunen of om nieuwe programma’s of diensten aan klanten uit te leggen. Is karakter animatie daarom sowieso geschikt voor jouw videoproject? Niet per se. Dat hangt namelijk af van het doel van de video en de branding van je organisatie. Wil je als fashion bedrijf bijvoorbeeld je nieuwe collectie in beeld brengen, dan kies je natuurlijk beter voor film. Soms wil je toch voor een animatie gaan, maar hou je het liever wat abstracter. Dan laat je karakter animatie best achterwege en kies je eerder voor grafieken, motion graphics en icoontjes.

De kostprijs voor het maken van een karakter animatie hangt af van veel factoren. Het type van animatie is een eerste belangrijke factor. Een 2D animatie maken is namelijk goedkoper dan een 3D animatie. Een tweede factor is de lengte van de video. Hoe langer de video, hoe meer werk het animatie team heeft. En een laatste factor is kwaliteit. Je kan namelijk heel goedkope 2D animaties laten maken aan de hand van standaard templates. Of je kan voor een hogere kwaliteit gaan en echte animaties op maat laten maken. Onze custom 2D animaties kan je al krijgen voor 2950EUR!

We maken heel wat infographics voor onze klanten. Meestal doen we dit ter ondersteuning van een animatie video die we voor hen produceerden. Een infographic is dan een geschikte manier om de boodschap in je animatie video een extra duwtje te geven.  We maken infographics in verschillende stijlen, dus vraag er zeker naar!

VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Ga vandaag nog in gesprek met ons over het maken van een infographic animatie. Onze ervaren video experten geven hun mening over hoe jij je doelen van bereiken aan de hand van video

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Rocket Videos is een videoproductiebedrijf die sinds 2017 video’s voor meer dan 200 klante heeft gemaakt in Nederland. We maken zowel animatie video’s als filmproducties. Doordat we beide stijlen kunnen hanteren kan je bij ons terecht met al je videoplannen. We zitten in Amsterdam, maar we maken producties voor bedrijven in Leeuwarden, Maastricht en Enschede! Ben jij de volgende?

Karakter animatie

Je kan bij ons terecht voor al je karakter animatie video’s. Deze kunnen we in 2D of in 3D maken, afhankelijk van jouw voorkeur!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.