Bedrijfsvlog

Introductie

Video is een onmisbare communicatietool geworden voor bedrijven en organisaties. Bedrijven laten explainer video’s en bedrijfsvideo’s maken om hun bedrijf en producten te promoten. Steeds meer bedrijven gaan echter nog een stapje verder door aan de slag te gaan met het maken van een bedrijfsvlog. Dit is de ideale manier om op een persoonlijke wijze met jouw stakeholders te communiceren. We vertellen je in dit artikel alles hoe dat je een bedrijfsvlog kan laten maken voor jouw organisatie!

 

Wat is een bedrijfsvlog

Nu wat is een bedrijfsvlog? Een ‘vlog’ is een samenraapsel van de woorden ‘blog’ en ‘video’. Het is eigenlijk een videodagboek waarbij je een reeks van video’s publiceert die telkens in gaan op een bepaald onderwerp. Vloggers vind je veelal in de reissector, bij de jeugd of op YouTube. Steeds meer bedrijven gaan echter ook aan de slag met het maken van een vlog. Zo laten ze collega’s aan het woord en bezoeken ze magazijnen, fabrieken en kantoren van het bedrijf. Veelal staat een vaste persoon centraal in al deze video’s die op een zoektocht gaat om antwoorden op bepaalde vragen te krijgen. Je kan kiezen om met een professionele acteur te werken of je kan een vlotte collega vragen de leiding te nemen in deze bedrijfsvlogs. Een vlog is heel interessant voor bedrijven die aan de slag willen met videomarketing. Een bedrijfsvlog heeft dan ook verschillende voordelen.

 

Waarom een bedrijfsvlog laten maken?

Je kan als marketeer kiezen om een blog op te starten en lange teksten te schrijven. Of je kan ervoor kiezen om aan de slag te gaan met video en een reeks bedrijfsvlogs te maken. Er zijn namelijk heel wat voordelen om een bedrijfsvlog te laten maken. We sommen hieronder de belangrijkste even op:

  • Transparantie: niets toont meer aan dat jouw organisatie transparantie hoog in het vaandel draagt dan ook effectief je publiek een kijkje te gunnen achter de schermen. Zo komen ze in contact met de dagelijkse leefwereld van jouw organisatie.
  • Persoonlijk: Je zorgt voor een persoonlijke communicatie met je publiek door collega’s aan het woord te laten en met een vast gezicht te werken in al je vlogs. Zo wordt je merk op termijn onherroepelijk gelinkt aan het sympathieke karakter van de vlogger.
  • Bereik: Video heeft meer bereik dan test of afbeeldingen. Dat is het geval omdat video meer gedeeld, geliked en geshared wordt op social media dan tekst en posts die video bevatten ook meer comments krijgen. Daarnaast kan je je video’s ook op YouTube delen, wat voor een nog groter bereik zorgt.

En dit leidt allemaal tot meer vertrouwen. En laat vertrouwen nu juist een van de belangrijkste factoren zijn om nieuwe klanten aan te trekken!

 

Waar kan ik een bedrijfsvlog inzetten?

Eenmaal je een bedrijfsvlog hebt laten maken, is het belangrijk om deze zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Het zou zonde zijn als niemand je vlog te zien krijgt! Je kan je vlog op verschillende kanalen promoten. We geven je hier enkele van de belangrijkste plaatsen:

  • Website: Het eerste punt van contact met potentiële klanten is vaak je website. Het is dan ook de ideale manier om mensen te overtuigen om je vlog te bekijken. Plaats je vlog op je homepage om zoveel mogelijk kijkers te bereiken, of geef het een plaats op een aparte pagina op je website.
  • Social media: Deel al je vlogs op social media! Denk bijvoorbeeld aan LinkedIn of Instagram. Afhankelijk van je doelgroep kan je inzetten op een specifiek platform. Social media zijn heel geschikt om nieuwe mensen te bereiken omdat je post gemakkelijk geliked of gedeeld kan worden.
  • Receptie: Aan deze optie wordt niet vaak gedacht. Maar vaak staat er een TV achter de receptionist. Laat hier je vlog afspelen en geef bezoekers de kans om al met je bedrijf kennis te maken terwijl ze wachten om opgehaald te worden door een van je collega’s.
  • YouTube: We geven YouTube een aparte plek in dit overzicht omdat het niet enkel een social media platform is, maar na Google ook de grootste zoekmachine ter wereld! Ideaal dus om gevonden te worden door potentiële klanten door relevante content te publiceren. Denk bijvoorbeeld aan GAMMA of Karwei, zij zetten hard in op dit soort van behulpzame videocontent.

Showcase Radio Holland

We maakten voor Radio Holland deze leuke vlog. Aan de hand van een acteur gaan we samen met de kijker op ontdekkingstocht bij Radio Holland. We laten telkens werknemers van een bepaald departement aan het woord met als voornaamste doel mensen warm te maken om te komen solliciteren bij Radio Holland.

Bedrijfsvlogs en SEO

Je bedrijfsvlogs kunnen ook een positieve impact hebben op de vindbaarheid van je website. We leggen je uit wat de voornaamste redenen zijn waarom je website en bedrijf voordeel ondervinden van het gebruik van video.

  • Google houdt van video. Google beschouwt video als een content piece van hoge kwaliteit. Dat wil zeggen dat Google je webpagina hoger in de zoekresultaten zal zetten als je video op deze pagina publiceert. Daarnaast toont Google ook steeds vaker video’s, naast de gebruikelijke webpagina’s, in zijn zoekresultaten. Ook hier heb je dus kans dat Google je toont!
  • YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar dagelijks worden er miljarden searches gedaan in YouTube. Als je behulpzame content maakt die een specifiek probleem beantwoord, dan zal je hier nieuwe mensen bereiken.
  • Vlogs trekken nieuwe website bezoekers aan. Door je vlog overal te delen, zal je ook nieuwe website bezoekers aantrekken. En meer website bezoekers doet Google ook overwegen om je webpagina hoger te laten scoren. Want een webpagina die vaak bezocht wordt, moet een waardevolle pagina zijn, zo redeneert Google.

 

Hoeveel kost het laten maken van een bedrijfsvlog?

Als je zelf een vlog maakt hoeft dit uiteraard niets te kosten. Je kan dan aan de slag met je iPhone om te filmen en editing kan je met gratis tools doen. Wil je echter een professionelere productie maken? Dan kan je terecht bij een videoproductiebedrijf dat de hele productie uit handen neemt. Doorgaans kost een videoproductie tussen de 3.500 EUR en 5.000 EUR. Wil je echter een hele reeks van vlogs maken? Dan kan deze prijs per video drastisch dalen omdat je potentieel meer video’s uit 1 filmdag kan halen.

 

Rocket Videos

Aarzel dus niet langer en ga met ons in gesprek! Rocket Videos is een videoproductiebedrijf in Amsterdam en we bedienen klanten over heel Nederland. Met ruim 1.000 videoproducties en meer dan 200 klanten, hebben we ruime ervaring in alles wat met videomarketing te maken heeft. En dat al sinds 2017! Stuur ons een mailtje op hallo@rocketvideos.nl of vul het onderstaande formulier in. Tot snel!

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.