Animatie tekenen

Wil je een animatie tekenen?

De allereerste animatievideo’s der tijd die je waarschijnlijk voor ogen kunt halen zijn de Mickey Mouse tekenfilmpjes. Als je zelf wel eens met animatie hebt gespeeld dan zul je vast het een en ander in een boekje hebben gekrabbeld om vervolgens snel achter elkaar te bladeren en een bewegend effect te creëren. Vandaag de dag worden er nog steeds wel animaties met de hand getekend, maar toch wordt er veel met de computer ontworpen. Toch heeft het idee dat er iets met de hand wordt gemaakt nog steeds een plekje in onze modernere vormen van animatie, namelijk de animatie video!  

Recente animatie video's

Animatie studio voorbeeld 4
Play Video

Opel

animatie studio voorbeeld 5
Play Video

Villex

animatie studio voorbeeld 6
Play Video

No Isolation

Benieuwd naar onze prijzen?

Of vul het contactformulier in!

 

Wat is een animatie precies? 

Een animatie tekenen is een proces waarbij een verhaal of een storyboard met afbeeldingen wordt getekend en die nadien worden geanimeerd. Je kan een animatie tekenen zoals jij dat wilt. Je kan er voor kiezen op een animatie te tekenen met poppetjes, wat men dan ‘character animation’ noemt. Of je kan er voor kiezen om iets abstracter te tekenen. Zie onderaan dit artikel een voorbeeld van een getekende animatie mét en zonder poppetje. Tegenwoordig wordt een animatie tekenen meestal gedaan met behulp van digitale animatietools om hetzelfde proces te imiteren, waardoor het strakker en efficiënter wordt. Een whiteboard video maken is gemakkelijker dan ooit te voren!


Waarom zou je een animatie tekenen?

De redenen om een animatie te tekenen lopen erg uiteen. Voor mij als individu voelt het nostalgisch en brengt het een stukje trots naar je eigen ontwerp. Voor jou als ondernemer versterkt het je boodschap en helpt het je klanten op weg in de customer journey. Voor de artiest draagt het bij aan visuele waarneming en het begrip van bewegingen van de objecten in kwestie. Vooral dit laatste is belangrijk in een wereld waar alles door computers uit handen wordt genomen. Een animatie is een mooi voorbeeld van tekeningen die wel zijn geanimeerd, maar waarbij geen begrip van bewegingen, of überhaupt bewegingen van toepassing zijn. Desalniettemin zijn whiteboard animaties ontzettend leuk, makkelijk te maken en goed commercieel inzetbaar.

 

Hoe een animatie tekenen?

Je kan een animatie op twee manieren tekenen; door het zelf te tekenen of het door een professioneel animatiestudio te laten tekenen. Als je er voor kiest om zelf een animatie te maken, dan kan je in dit artikel meer lezen over de verschillende opties. Je kan er echter ook voor kiezen om dit uit te besteden; zelf een animatie tekenen is namelijk een tijdrovend proces. Als je er voor kiest om een animatie te laten maken door een videobedrijf, dan is Rocket Videos jouw geknipte partner! Aarzel dus zeker niet om onderstaand formulier in te vullen voor meer informatie.

 

Voorbeelden van animaties

Wil je voor je bedrijf ook een  animatie tekenen of heb je zelf prachtige, grappige of kenmerkelijke tekeningen gemaakt en wil je deze animeren? Dat kan voordelig met een whiteboard animatie! Je hebt uiteraard meerdere tekeningen nodig om een verhaal te kunnen vertellen. Door niet te veel met gekleurde achtergronden te werken kan jouw tekening gemakkelijk naar een whiteboard animatie video worden vertaald. Hieronder laten we alvast een aantal voorbeelden voor je achter ter inspiratie voor een simpele en voordelige animatie video.

Voorbeeld animatie video zonder character animatie: Geheim van de Smith

 

Voorbeeld animatie mét poppetjes: No Isolation

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ons ook telefonisch bereiken: +31 (0)85 130 6874

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.