Zakelijke video
laten maken

Wil je graag een degelijke indruk nalaten van je organisatie en je klanten laten zien wat je voor hen kan betekenen? Dan is een zakelijke video laten maken misschien wel iets voor jou!

Wat is een zakelijke video?

Een zakelijke video staat je toe om meer te vertellen over jouw bedrijf. Zo kan je je diensten, producten of concepten toelichten aan de hand van geluid en bewegende beelden.  Video leent zich namelijk goed om abstracte zaken inzichtelijker te maken. Je hebt verschillende mogelijkheden om met jouw organisatie aan de slag te gaan met video. We stellen hier de voornaamste videoproducties voor.

Promotiefilm

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Play Video

No Isolation

Play Video

DOM

Zakelijke video types

Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo is misschien wel een van de meest voorkomende zakelijke video’s die je online tegenkomt. Je kan aan de hand van mooie beelden je onderneming, haar werknemers en de locatie in beeld brengen. Een bedrijfsvideo wordt breed ingezet. Zo komt die vaak op de website te staan, wordt die gebruikt tijdens sales meetings en speel je die af op conferenties. Je wil de drempel zo laag mogelijk leggen voor de kijker. Een bedrijfsvideo is namelijk vaak de eerste indruk dat potentiële klanten van je organisatie krijgen.

Explainer video

Wil je een complex thema inzichtelijk maken? Dan is een explainer video de ideale oplossing. Explainer video’s worden vaak in animatie gemaakt omdat deze stijl je toe laat bepaalde situaties en concepten te schetsen die vaak niet mogelijk zijn aan de hand van filmbeelden. Een explainer video is meestal niet langer dan 60 seconden en heeft als doel om op een korte tijd de kijker te overtuigen van de meerwaarde van je product of dienst.

Product video

Wil je de product launch van een nieuw product ondersteunen aan de hand van een online campagne? Laat dan een productvideo maken. Door mooie beelden te combineren met de functionaliteit van het product kan je klanten overtuigen van de meerwaarde van je product. Een product video mag flashy zijn, door bijvoorbeeld gebruik te maken van 3D animaties. Of je kan het product in een veelvoorkomende setting laten zien of herkenbaarheid te creëren en het gebruiksgemak aan te tonen.

Testimonial video

Je kan er ook voor kiezen om een testimonial video te laten maken. Je laat klanten, gebruikers of werknemers aan het woord om de kijker te overtuigen van je product of dienst. Testimonial video’s creëren een band tussen jouw organisatie en de kijker omdat je laat zien dat je transparant bent en omdat bestaande klanten zich bereid tonen om in beeld te komen om je organisatie aan te prijzen. Testimonial video’s zijn daarom heel geschikt om conversies te verhogen op landingspagina’s of product pagina’s.

Showcases

Geheim van de Smith

We maakten voor Geheim van de Smith deze zakelijke video. We kozen voor een meer abstracte animatie stijl om zo de focus op de essentie te leggen. Je ziet in deze animatie dat je niet altijd voor poppetjes hoeft te gaan. We maken gebruik van vlotte en dynamische animaties die de overgang tussen de scenes verzorgen. Het fijne aan animatie is dat je heel dicht bij de huisstijl van de klant kan blijven door gebruik te maken van kleuren, logo’s en letter types.

Solidd

Je kan kiezen om een zakelijk video te maken door werknemers aan het woord te laten. We deden dit op een leuke manier door drone beelden te combineren met slow motion beelden van werknemers die aan het werk zijn. De video mocht er wat ruw uitzien, het is tenslotte een bedrijf actief in de bouw- en materialensector. Door de spreker rechtstreeks in de camera te laten kijken zochten we het contact op met de kijker.

MAIN ENERGIE

We maakten voor MAIN Energie een zakelijke bedrijfsfilm die werknemers en kantoor in beeld brengen. Op deze manier creëerden we transparantie en gaven we de kijker een inkijk in de dagdagelijkse werking van de onderneming. We brachten situaties in beeld op verschillende locaties en maakten gebruik van slow motion beelden. Eindigen doen we met het logo, om zo de branding van het bedrijf zeker niet te vergeten!

Drillster

Deze voor Drillster toont aan dat grafieken en symbolen helemaal niet saai hoeven te zijn! Drillster is een leerplatform voor werknemers en we willen in deze video laten zien hoe leuk en doeltreffend dit kan zijn. De overgangen tussen de verschillende scenes was cruciaal om een dynamische animatie video te laten maken. We maakten deze video in verschillende talen, iets wat je in een animatie video heel gemakkelijk kan doen. Zo investeer je eenmalig in een video en krijg je er video’s in verschillende talen voor terug!

Film of animatie

Nu je een beeld hebt wat voor zakelijke video’s je kan laten maken, moet je ook stil staan bij de stijl van je video. Je hebt voornamelijk 2 opties. Je kan een video laten maken aan de hand van filmbeelden, of door gebruik te maken van animatie. We lichten beide opties kort toe.

 

Zakelijke animatie video

Een animatie video is heel geschikt om bepaalde abstracte ideeën, diensten en concepten uit de doeken te doen. Sommige zaken kan je nu eenmaal moeilijk op film vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan extreme situaties zoals een brandend huis of een zinkend schip. Ook bepaalde diensten of concepten kan je vaak beter toelichten aan de hand van animatie. Zo kan je gemakkelijker gebruik maken van grafieken, process flows etc. Animatie is tenslotte ook een goede brandingtool. Je kan passende tekeningen laten maken die aansluiten bij je animatie video. Deze illustraties kan je dan verwerken in brochures en andere marketing materialen.

 

Zakelijke film

Je kan ook overwegen om voor filmbeelden te kiezen. Een bedrijfsfilm is uiterst geschikt als je mensen in beeld wil laten en emoties bij de kijker wil opwekken. Zo kan je werknemers aan het woord laten of met acteurs werken om een concept tot leven te wekken waar je je werkelijk onderscheidt van de rest. Je kantoor of werknemers in beeld brengen zorgt voor transparantie en vertrouwen. Dit kan dan weer een impact hebben op je verkoopcijfers. En laten we ook niet vergeten dat je een product mooi in beeld kan brengen met filmbeelden. Dit kan op een afgelikte manier in een studio, of kan gefilmd worden op locatie. Afhankelijk voor welk concept je wil gaan.

ZAKELIJKE VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Of je nu een animatie of een film wil laten maken, wij helpen je bij je volgende vicdeproject! Ga vrijblijvend met ons in gesprek om te leren hoe een zakelijke video jouw organisatie verder kan helpen. 

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Rocket Videos is een videobedrijf met een passie voor marketing en video. We verzorgen videoproducties voor meer dan 200 klanten in Nederland. Ons team werkt van over heel de wereld. Van Zuid-Afrika, Mexico en Brazilië, tot Amsterdam en Arnhem!

Zakelijke video laten maken

Ben je dus op zoek naar een partij die voor jou een zakelijke video kan maken? Aarzel dan niet langer en contacteer ons nog vandaag. We staan voor je klaar!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.