Videoproducer

Je bent je zover, je hebt besloten om een video te laten produceren. Nu nog een videoproducer vinden die je hierbij kan helpen. Wij zijn bij Rocket Videos gedreven in het maken van film en animatievideo’s. We vertellen je hier graag meer hoe wij je kunnen helpen bij je volgende videoproject.

Videoproducer

Een videoproducer heeft de leiding over het maken audiovisuele producties. Een videoproducer werkt nauw samen met de rest van het productieteam, zoals de cameraman, regisseur of editor. Ben je dus op zoek naar een videproducer om een videoproject te realiseren? Dan kunnen wij je volledig ontzorgen! We hebben zowel een filmcrew als een animatieteam waardoor we in staat zijn om alle soorten van videocontent te produceren, van bedrijfsfilms tot animatie video’s.

Bedrijfsfilm laten maken 12

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Een videoproducer voor elk video doel

Of je nu op zoek bent naar een videproducer om een HR video te maken, of een partij die short-form video’s kan produceren, bij ons ben je aan het juiste adres. Wij hebben ruime ervaring bij het produceren van videocontent voor marketing- en sales teams, HR-departementen en ingenieursbedrijven. Afhankelijk van jouw communicatiedoelstellingen helpen we je bij het selecteren van de juiste videoformats en bij het maken van een effectieve videoboodschap.

Showcases

TOERISME VAN

We maken al vele jaren videoproducties voor Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Deze keer kwamen ze met de vraag om voor hen een videoproductie te maken ter promotie van een nieuwe app die ze lanceren. Het doel van de video was om een bepaalde doelgroep warm te maken om te app te downloaden. Dit deden we door een video van maximaal 20 seconden te maken die ingezet kon worden op verschillende social media platformen als betalende advertentie.

DOM

Voor DOM hadden we de uitdaging om 4 commercials te produceren die ingezet konden worden door verschillende kantoren in Europa. Daardoor kozen we om een video zonder ondertiteling of voice over te maken zodat elk kantoor zelf kon beslissen om welke video waar in te zetten. We maakten elke video gebaseerd op verschillende persona’s die het hoofdkantoor had opgesteld. Zo zorgen ze ervoor dat de video’s herkenbaar waren en aanslagen bij het kijkpubliek.

BOVEMIJ

Grote bedrijven zetten in op het continue versterken van hun merk. Een brand video zorgt ervoor dat jouw merk voor de ogen van miljoenen mensen verschijnt. Dit zorgt voor een grotere merkherkenning wat dan weer leidt tot meer interesse in jouw producten en diensten. Merkherkenning draagt ook bij tot een hogere sales conversie omdat bekende merken meer vertrouwen opwekken.

GEHEIM VAN DE SMITH

We krijgen soms de vraag om een animatie video te maken zonder gebruik te maken van poppetjes. Deze video is een goed voorbeeld van een abstracte animatie video. Hoewel er geen gebruik wordt gemaakt van personages, slagen we er toch in om een dynamische en interessante video te maken. Ideaal dus als je toch een animatie video wilt die zich onderscheidt van de massa.

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Bij ons betaal je per video en niet per uur. Zo zorgen we ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan en kan je alles netjes budgetteren. Ook hebben we dan niet het incentief om projecten nodeloos te rekken om zo meer omzet te kunnen generen. Wij zijn ten alle tijden transparant in onze prijszetting.

De productietijd hangt af van het type video dat we voor julie gaan maken. Maken we een 2D animatie video, dan duurt het productieproces tussen de 6 en 8 weken. Een filmproductie daarentegen kan al vanaf 4 weken. Complexiteit, lengte van een video en aantal video’s spelen ook een rol in het bepalen van de productietijd.

Jazeker. Je kan al onze animatie video’s inzetten zoals je zelf wenst. Je kan er zelfs voor kiezen om deze video’s verder op te knippen of om ze te verwerken in andere videocontent. Je bezit ook alle rechten van je filmproducties. De enige limitatie is als je met acteurs werkt. Zij vragen namelijk vaak een buy-out fee voor het gebruik van de video, waarin ook beschreven staat waar en hoe je de video mag inzetten.

Een videproducer houdt zich vooral bezig met de financiële en organisatorische planning van je videoproject. Een regisseur daarentegen is verantwoordelijk voor de creatieve invulling van de video. Zo is hij of zij bezig met de conceptcreatie, scripting, stijlbepaling en heeft die de leiding op de set.

Zoek vooral een videobedrijf waar je je goed bij voelt. Dat wil zeggen een bedrijf dat duidelijk communiceert en jouw vragen en verwachtingen ter harte neemt. Bekijk ook altijd het portfolio en vraag naar videovoorbeelden die van toepassing zijn op jouw industrie of die hetzelfde doel voor ogen hebben. En zoals altijd speelt ook de prijs/kwaliteit verhouding een rol. Een videobedrijf moet altijd in staat zijn om een prijsvoorstel voor jullie uit te werken. Kan er geen specifiek budget gegeven worden? Ga dan vooral niet in zee met hen!

Het is belangrijk om in de eerste twee seconden van de video de aandacht van de kijker te trekken. Dat kan je doen door opvallende beelden te gebruiken, of om door een uniek concept te bedenken. Door de nieuwsgierigheid van de kijker te wekken vermijd je dat deze jouw campagne video weg klikt of door scrolt. Verspilt trouwens ook geen onnodige tijd bij de start van je video aan een bedrijfslogo. Dan ben je de kijker al kwijt voor je je boodschap kon vertellen! Eenmaal je de aandacht van de kijker hebt is het belangrijk om deze aandacht te houden. Dit doe je door niet onnodige informatie in je video te verwerken, maar om het zo kort en krachtig mogelijk te houden. Tenslotte moet je ook nadenken over de call-to-action van je video. Je wilt dat kijkers actie ondernemen, door bijvoorbeeld een product te kopen of je winkel te bezoeken.

Je kan er altijd voor kiezen om zelf je video’s te produceren. Dat kost je bijna niets en kan je op je eigen temp realiseren. Er zijn echter verschillende redenen om toch met een videoproducer in zee te gaan:

  • Professionaliteit: een professioneel ogende video heeft een impact op je brand. Klanten aanzien je als geloofwaardig als je een branding hebt die op punt staat.
  • Type van video’s: met film kan je soms zelf nog aan de slag, met animatie is dat al heel wat lastiger. Hoewel je ook animatieprogramma’s hebt waar je zelf mee aan de slag kan, leveren die vaak heel slechte resultaten op.
  • Team: een groter team betekent ook meer vaardigheden. Een producer werkt samen met script writers, geluids-en licht specialisten, editors etc. Elk heeft zijn eigen expertise en zorgt dus voor een beter eindresultaat.

CAMPAGNE VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je graag meer weten hoe wij je kunnen ondersteunen bij je volgende videoproject? Aarzel dan niet om met ons in gesprek te gaan. Wij helpen je graag verder met al je vragen!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij bestaan sinds 2017 en hebben al meer dan 200 klanten blij mogen maken met onze videoproducties. We zijn in staat om alle soorten van video content te produceren; van 2D en 3D animaties tot film!

Videoproducer

Ben je dus op zoek naar een videoproducer voor jouw volgende videoproject? Wij zijn de perfecte videopartner voor jou!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.