5 voorbeelden ter inspiratie voor jouw video reclame

Introductie

Je bent op zoek naar een manier om je bedrijf, product of dienst te promoten. Een video reclame is dan een uitstekende manier om de aandacht van je publiek te trekken. Je kan op een korte en toch spectaculaire manier tonen waarom je doelgroep jouw producten of diensten goed kan gebruiken. We geven je in dit artikel 5 video reclame voorbeelden die wij voor onze klanten hebben gemaakt. Elk van deze video’s is uniek met betrekking tot het concept en het doel van de video.

 

Waar moet je op letten bij het maken van een video reclame?

Maar eerst, waar moet je zo al op letten om een goede video reclame te maken? Je kan namelijk heel wat tijd en geld steken om een vette video reclame te maken en toch volledig de bal misslaan. Laten we dus een kijkje nemen naar de meest voorkomende fouten.

 

Je video is te lang. We snappen het, je wil heel wat informatie overbrengen in je video. Het is namelijk allemaal cruciaal voor potentiële klanten om een geïnformeerde beslissing te maken. Een te lange video zorgt er echter voor dat de kijker al snel afhaakt. Video reclame dient kort en krachtig te zijn, en al zeker als je deze op social media promoot.

 

De start van je video is niet relevant. Het is belangrijk dat je de aandacht van de kijker trekt in de eerste 2 seconden van de video. Begin dus niet met een logo animatie of een hele trage opbouw met nietszeggende beelden. Maar start met een intrigerend shot, boodschap of product om de kijker zo ver te krijgen om niet weg te klikken.

 

Je probeert te veel doelgroepen aan te spreken. Je denkt, hoe meer mensen ik met deze video kan aanspreken, hoe beter! Het probleem is dat je dan uiteindelijk niemand echt aanspreekt. Je kan je beter toespitsen op een doelgroep en uiteindelijk verschillende video versies maken voor elke doelgroep.

 

Er is geen call-to-action. Je krijgt de kijker helemaal met je video reclame en dan… geen call-to-action, en dus ook geen traffic naar je website of bezoekers naar je winkel. Zorg dus altijd dat je de kijker vraagt om een bepaalde actie te ondernemen!

Showcase DOM

Doel: Video commercials maken voor verschillende Europese landen

Distributie: YouTube, Instagram, LinkedIn, Google Affiliates

Bijzonderheden: acteurs, filmlocatie afhuren, geen voice-over of ondertiteling

Wil je een reeks video commercials maken die telkens 1 doelgroep aanspreekt? Bekijk dan zeker deze video reclame die we voor DOM hebben gemaakt. We maakten in het totaal 4 commercials die elk op 1 persona gebaseerd waren. Op deze manier heeft DOM de mogelijkheid om 4 verschillende doelgroepen op social media te targetten. We kozen er voor om met een acteur te werken waar de doelgroep zich in herkent. Zo hielden we rekening met leeftijd, levensstijl en geslacht bij het selecteren van een geschikte acteur. De klant had ook de vraag om deze video’s in verschillende Europese landen te kunnen inzetten. We kozen er daarom voor om niet met een voice over of ondertiteling te werken. Op deze manier kon elk kantoor gemakkelijk aan de slag met hun video campagne zonder dat elke video telkens aangepast hoefde te worden.

Showcase Toerisme VAN

Doel: Video reclame maken voor verschillende platformen

Distributie: YouTube, Instagram, TikTik, Snapchat en Facebook

Bijzonderheden: Niet langer dan 20 seconden, actrice, filmen op buiten locaties

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft recent een app ontwikkeld om bepaalde wandelroutes in beeld te brengen. Om deze app te promoten vroegen ze ons om een video reclame van maximaal 20 seconden te maken die ze op verschillende social media platformen kunnen inzetten. De uitdaging bestond erin om een pakkende boodschap te brengen in een korte tijd. We besloten om hoge kwaliteitsbeelden te schieten en met een pakkende voice-over te werken. Ook werkten we met een actrices om zo een pakkend verhaal te kunnen vertellen. We besteedden veel tijd aan de inrichting van de set om zo een realistische historische weergave te geven. Tenslotte zorgden we dat de video in verschillende formaten opgeleverd werd zodat de video op verschillende social media platformen kan worden ingezet.

Showcase Bunq

Doel: Video reclame voor Snapchat

Distributie: Snapchat 

Bijzonderheden: Maximaal 6 seconden, retargeting, animatie, jonge doelgroep

We maakten deze korte video reclame voor Bunq. De video werd speciaal ontworpen voor Snapchat en word ingezet als een remarketing video om klanten die de app al hebben gedownload aan te sporen deze ook te activeren. Het is dus een soort van ‘herinnering’ aan klanten om met Bunq aan de slag te gaan. Vermits de video voor Snapchat werd ontworpen was het belangrijk om 1) een video korter dan 6 seconden te maken en 2) het een native look te geven zodat de video thuishoort in de omgeving van Snapchat. Doordat de uitdaging erin bestond om een duidelijke boodschap op 6 seconden te brengen, was het belangrijk om ervoor te zorgen dat de aandacht in elke scene gaat naar waar dat wij die willen hebben. Zo maakten we gebruik van verschillende neuro-tools om te voorspellen waar de kijker zijn aandacht vestigt, om zo een effectieve video reclame te produceren.

Showcase Bataviastad

Doel: Video campagne om meer mensen naar de vacature pagina’s te krijgen

Distributie: YouTube, Instagram, TikTik, Snapchat en Facebook

Bijzonderheden: Niet langer dan 20 seconden, filmen met collega’s, filmen op buiten locaties, filmen op locatie

Bataviastad heeft altijd nood aan personeel om hun winkels te bemannen. Het is niet altijd gemakkelijk om voldoende personeel in de regio te vinden. Vandaar dat ze een video campagne lanceerden om mensen warm te maken om een kijkje te nemen op hun vacature pagina. We maakten 2 soorten video reclames. We maakten een bumper ad van 6 seconden die als remarketing tool kon worden ingezet. En we maakten een video reclame van 20 seconden die ze op YouTube konden gebruiken om mensen aan te spreken. We kozen ervoor om echte werknemers in beeld te laten om zo een persoonlijke boodschap te vertellen en de kijker te laten zien met wat voor toekomstige collega’s die zou werken.

Showcase Pin High

Doel: tv-reclame om golfvakanties van Pin High te promoten

Distributie: Ziggo Sport 

Bijzonderheden: Ludiek, animatie, enkel voor TV

Pin High had de mogelijkheid om op Ziggo Sport een tv-reclame te tonen. Ze wilden zich graag onderscheiden van andere reclamespots door gebruik te maken van animatie. We stelden verschillende animatie stijlen voor. Van elegante tot meer ludieke stijlen. Uiteindelijk kozen we voor deze cartoonachtige animatie om zo de aandacht van de kijker te trekken. Het was cruciaal om deze video reclame met de juiste specificaties aan te leveren bij Ziggo Sport. Wij hebben echter ruime ervaring bij het produceren van tv-commercials, dus dat was voor ons geen probleem!

Conclusie

Zo zie, hopelijk vond je het inspirerende voorbeelden. Wil je graag aan de slag om een video reclame te laten maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Ben je benieuwd wat zo een promotiefilm of animatie video kost? We schreven er telkens een artikel over! Of kom met ons in contact en we maken een vrijblijvende offerte op maat. Hopelijk tot snel!

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.