Short form video
laten maken

Wil je een jonger doelpubliek bereiken en leren hoe je effectieve short form video’s kan inzeteen? Neem een kijkje op deze pagina!

Wat is short form video?

Short form video’s zijn korte video’s die meestal bedoeld zijn voor social media. De lengte van deze video’s varieert van enkele seconden tot een minuut of twee. Bij een short form video is het cruciaal om de aandacht van de kijker te trekken in de eerste twee seconden. Vermits de video op social media komt te staan heb je maar een 1-2 seconden om te vermijden dat de gebruiker verder scrolt. Bij een short form video moet je dus goed nadenken over welke boodschap je wilt brengen en hoe de video er visueel komt uit te zien. Beide bepalen het succes van je video op socials.

Bedrijfsfilm laten maken 12

Populariteit van short form video

Door de opkomst van de mobiele telefoon en social media zijn mensen in steeds grote mate blootgesteld geworden aan informatie. Daar dat je aandacht online gevraagd door talloze posts, websites, emails en video’s, is ook de aandachtspanne over de jaren heen drastisch verkort. Social media platformen zoals Snapchat en TikTok zijn ideaal voor short form video content. En een jongere generatie die in deze digitale omgeving opgegroeid is, verwacht ook van bedrijven steeds korte videoboodschappen.

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Voornaamste platformen voor short form video

TikTok

TikTok is het meest populaire social media platform voor short form video’s. TikTok heeft meer dan 50 miljoen dagelijkse gebruikers! De meeste video’s zijn tussen de 15 seconden en 1 minuut lang. In de meerderheid van de video’s zie je mensen dansen, zingen, lyp-syncen of andere creatieve activiteiten uitvoeren. TikTok heeft een erg jong publiek; ruim 70% van alle gebruikers is jonger dan 25 jaar!

 

Instagram Reels

Reels is een functie op Instagram die je toelaat om korte video’s van maximaal 60 seconden te delen met gebruikers. Reels biedt verschillende tools aan zoals AR-filters en andere special effects tools. 41% van alle Instagram gebruikers heeft al eens gebruik gemaakt van Reels.

 

Snapchat

Snapchat heeft misschien wel de meest ruwe en authentieke video content van alle platformen. Door de jonge doelgroep moet je er voor zorgen dat je video’s heel erg kort zijn (soms maar 5 seconden lang) en thuis horen in de native stijl van Snapchat.

 

YouTube Shorts

YouTube Shorts is een relatief nieuwe functie op YouTube en laat gebruikers toe om korte, verticale video’s te uploaden. Deze video’s kunnen soms meer aandacht trekken dan de langere versies omdat een grappige scene of montage heel geschikt kan zijn voor YouTube Shorts. Je hebt tegenwoordig Youtubers die zich enkel nog focussen op Shorts, omdat dit hen meer succes geeft dan de gewone video content die ze eerder op YouTube plaatsten.

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende redenen waarom je je op short form video content wilt gaan focussen voor jouw merk. We geven je hier de voornaamste redenen.

 

Groter bereik bij een jong publiek

Wil je een jong publiek bereiken? Dan moet je ze opzoeken waar ze zich dagelijks bevinden. En dat is natuurlijk op short form video platformen zoals TikTok en Snapchat. Om hen succesvol te bereiken op deze platformen moet je zelf ook aan de slag met het maken van short form content.

 

Vergroot je merkbekendheid

Short form video’s zijn uiterst geschikt om jouw merkbekendheid te vergroten. Je kan er voor kiezen om bumper ads in te zetten in online video campagnes die als voornaamste doel hebben om jouw merk top-of-mind te krijgen bij je doelpubliek. Bumper ads zijn vaak maar 6 seconden lang en hebben een heel beknopte boodschap. Door je doelpubliek regelmatig in aanraking te laten komen met je merk, gaan ze je ook vaker gaan overwegen bij hun aankopen.

 

Het stimuleren van verkoop en conversies

Korte video’s kunnen je ook helpen om meer te verkopen. In de laatste fase van de costumer journey kan je een korte video laten zien de voornaamste voordelen van je product of dienst uitlicht. Dat kan vaak het laatste duwtje zijn dat potentiele klanten nodig hebben om over te gaan tot de aankoop op je website.

Wil je zelf aan de slag gaan met het maken van short-form video content? Dan geven we je hier nog even enkele tips.

  • Hou het kort: klink logisch, als je een korte video wilt maken. Maar vaak is dat niet gemakkelijk voor onze klanten. Je moet dus starten met de essentie van jouw video? Wat is het doel? Sla meteen de hamer op de spijker!
  • Trek de aandacht van het begin: je hebt maar 1-2 seconden om de aandacht van de kijker te trekken, anders scrolt die lekker verder. Verspil dus geen tijd met lange intro’s of logo animaties.
  • Wees creatief en authentiek: gebruikers zien wel honderden video’s per dag voorbijkomen op hun scherm. Dus hoe kan je ervoor zorgen dat je merk er boven uitspringt? En dat de kijker jou nadien ook nog eens herinnert?

Maak je zelf een short form video? Dan hoeft het je helemaal niets te kosten? Wil je je video productie uitbesteden aan een professioneel bureau? Dan hangt de kost af van het type van video. Een korte animatie laten maken kan voor minder dan 1000EUR. Wil je een uitgebreide filmproducte? Dan spreek je uiteraard over grotere budgette. Wij schreven alvast een artikel over welke kosten je kan verwachten bij het maken van een animatie of film.

Showcases

Toerisme VAN

We hebben het privilege om al verschillende jaren voor Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen leuke video’s te produceren. Voor dit videoproject bestond de uitdaging erin om een korte commercial te maken van niet langer dan 20 seconden ter ondersteuning van de lancering van een nieuwe app.

Bunq

Voor Bunq hadden we de mogelijkheid om een remarketing animatie video te maken voor Snapchat gebruikers. Het doel was om binnen 5 seconden een boodschap over te brengen en hen zo te overtuigen om toch een Bunq account te openen.

Bataviastad

Bataviastad lanceerde een online videocampagne om nieuwe werknemers aan te trekken. We produceerden voor hun bumper ads van 6 seconden en remarketing video’s van 20seconden. Het doel was om mensen warm te krijgen om eens een kijkje te nemen op de vacature pagina’s van Bataviastad.

TP-Link

Voor TP-link maakten we een short form video ter aanvulling van een langere product commercial. Deze korte versie konden ze dan gemakkelijk inzetten tijdens betalende online campagnes om hun producten onder de aandacht te brengen.

VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen bij het maken van short form video’s? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend met ons in gesprek te gaan. Wij geven je graag onze inzichten en vertellen je hoe video jouw organisatie kan helpen!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

We hebben al ruim 1.000 videoproducties mogen produceren. Van animatie to film, het kan allemaal! Ben je op zoek naar 3D animatie? Ook daar helpen we je graag mee verder. We werken zowel voor grote als kleine merken. Ben je de volgende?

Short form video's

Ben je op zoek naar een ervaren partij die jouw short form video’s kan produceren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij maken dagelijks video content voor social media voor enkel van de grootste merken. We weten dus van aanpakken!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close