Table of Contents

Wat is een promo video?

Promo video voor jouw dienst of product

Een promo video, ook wel promotiefilm of promotievideo genoemd, is een video die commercieël van aard is. Een promo video is meestal kort maar krachtig en dient de interesse van de kijker op te wekken. Dit gebeurt meestal in de awareness fase van de customer journey. Hierdoor geven promo video’s meestal een algemene indruk zonder elk detail uit te lichten. Een verdere toelichting kan nog in de latere communicatie met de klant. 

animatie studio voorbeeld 7

Animatie promo of promotiefilm

Een promo video kan in elke stijl

Een promo video kan zowel de gedaante aannemen van een animatie promo als dat van een promotiefilm. Een animatie promo is een 2D of een 3D animatie video die bestaat uit getekende scènes. Een promotiefilm is bestaat dan weer uit live-action beelden. De uiteindelijke keuze hangt vooral af van het doel van de video, het product of dienst dat gepromoot wordt en de branding van het bedrijf. Verder op deze pagina vertellen we je wat de meest geschikte optie is voor jouw promo video.

Animatie promo

De kracht van een animatie promo

Een promo video kan dus in de gedaante van een animatie promo. Animatie video’s zijn uitermate geschikt om situaties of diensten uit te beelden die anders moeilijk vast te leggen zijn op beeld. Denk bijvoorbeeld aan financiële dienstverlening, het uitleggen van een nieuw loyalty programma of locaties die niet altijd voor handen zijn. Hieronder kan je meer lezen over de voornaamste redenen om voor een animatie promo te kiezen.

Voordelen promo video in animatie stijl

Er zijn verschillende redenen om een promo video te laten maken in een animatie stijl. Hier zijn de voornaamste:

 1. Dienst: heb je een dienst die moeilijk op film weer te geven is? Dan is de kans groot dat je video enkel bestaat uit generieke en niet veel zeggende beelden van een kantoor en collega’s. Dan is animatie een geschikte oplossing om jouw promo video kracht bij te zetten. 
 2. Product: soms heb je een product die wat meer duiding nodig heeft. Of misschien biedt je wel een digitaal product aan. Dan laat animatie je toe om een promo video te maken die jouw product op een heldere manier uitlegt.
 3. Branding: haal meer uit jouw promo video. Alle objecten die we tekenen kan je nadien ook verwerken in andere marketing materialen. Denk dan aan brochures, website of flyers. Op deze manier zet je jouw branding extra kracht bij!
Bedrijfsfilm laten maken 12

Promotiefilm

De kracht van bewegend beeld

Soms is film een meer geschikt videoformaat dan animatie. Wil je vooral een emotionele boodschap verkondigen, dan is werken met echte mensen en beelden de meest efficiënte manier. Acteurs of werknemers kunnen jouw promo video namelijk een heel persoonlijke touch geven, iets wat uitermate geschikt is je de ‘menselijke kant’ van jouw bedrijf of dienstverlening wilt belichten. Hieronder nog even een opsomming wanneer dan een promo film heel geschikt kan zijn:

 • emotionele boodschap
 • locatie of collega’s zijn cruciaal
 • look & feel van product speelt een centrale rol

Promo video voorbeelden

Promotiefilm
Play Video

Toerisme VAN

Promotiefilm
Play Video

FELIXprinters

Play Video

No Isolation

Meer voorbeelden
Play Video
Play Video

Opel

Promotiefilm
Play Video

Tropenmuseum

Wat kost een promo video?

Factoren die de prijs bepalen

Als je wilt weten wat het kost om een promo video te laten maken, dan moet je eerst uitmaken of je op zoek bent naar een promo animatie video of een promotiefilm. 

De kosten voor het maken van een promo animatie hangen voornamelijk af van de volgende factoren:

 • kwaliteit / detail
 • lengte video
 • aantal talen / variaties

De prijs van meeste animatie video’s ligt in Nederland tussen €2.500 en de €6.500. Lees hier meer in detail over de kosten voor het maken van een animatie video.

Ben je echter op zoek naar een film, dan hangt de kostprijs af van andere factoren. We sommen hieronder de belangrijkste factoren op:

 • aantal filmdagen
 • aantal locaties
 • acteurs
 • drone
 • grootte van het productie team

We hebben voor jou ook een uitgebreid kostenoverzicht gemaakt voor het maken van een promotiefilm.  Wil je een offerte op maat, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

PROMO VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Plan een gesprek in

Wacht niet langer en plan nu een vrijblijvend gesprek met ons in. Tijdens dit verkennend gesprek gaan we dieper in op jullie wensen en het doel van de video. Op basis  hiervan kunnen we nadien een gedetailleerd prijsvoorstel voor jullie opstellen. Op deze manier zorgen we ervoor dat kostprijs afgestemd is op jullie budgetverwachtingen.

Over ons

Videobedrijf met ervaring

Rocket Videos is een videobedrijf in Amsterdam met meer dan 1000 videoproducties in haar portfolio. Wij werken voor 200 klanten in heel Nederland en zijn naast een filmbedrijf ook een animatiebureau. Ons team bestaat uit scripts writers, animatoren, illustrators, creative directors en een filmcrew. Ook werkt een deel van ons team remote; zo hebben we Nederlandse collega’s in Mexico, Brazilië en Zuid-Afrika!

Promo video's aan scherpe prijzen

Wij zijn uiterst competitief op vlak van prijs en kwaliteit. Vandaar dat grote merken zoals BASF, Epson, Davitamon, FrieslandCampina, Pon, Eneco en vele anderen op ons vertrouwen als videopartner. Als videobedrijf zijn we in staat om alle soorten van video content te produceren. Neem zeker een kijkje op de rest van onze website!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ons ook telefonisch bereiken: +31 (0)85 130 6874

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.