Infomercial
laten maken

Wil je graag aan de slag met het laten maken van een infomercial? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina. Een infomercial komt namelijk in veel vormen. Wij vertellen je hier alles over infomercials en hoe je er eentje kan laten maken!

Infomercial

Infomercials zijn de perfecte manier om een product of service te promoten. Een infomercial kan op verschillende manieren gemaakt worden. Je hebt informercials die specifiek voor TV zijn gemaakt. Andere infomercials worden vooral online en op social media ingezet. Ook de stijl van een infomercial kan verschillen. Zo kan je kiezen voor het laten maken van een animatie video, of kan je voor een promotiefilm gaan. Het doel van een informercial is echter altijd hetzelfde. Je wilt de kijker warm krijgen om jouw producten of diensten te kopen. Meestal gebeurt dit door er een stukje uitleg over te geven. Laten we hier even dieper op in gaan

Animatie promo video. Animatie video laten maken

Doel van een infomercial

Het doel van een infomercial is om op een informatieve manier een product of dienst aan te prijzen. Je wilt meer dan enkel jouw product in beeld brengen. Je wilt de kijker er de voordelen laten zien. Dat doe je door op een doordachte manier jouw boodschap over te brengen zonder dat dit saai of te lang wordt. Bij het bepalen van jouw boodschap dien je eerste weten waar je deze zal inzetten. Komt die op de website? Of eerder op social media? Of draai je deze video non-stop op een reclamebord in een winkel? Dit heeft allemaal invloed op de lengte en opzet van de video. Weet je het nog niet goed? Ons team van script writers en creative directors help je hier uiteraard verder mee!

Uitgelichte infomercials

Play Video

OCTO

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Radio Holland

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je kan een infomercial zowel in animatie als in film laten maken. De keuze tussen beiden hangt af van verschillende factoren. Budget, concept, het product of de dienst, company branding en zo meer zijn maar enkele zaken die mee bepalen of je voor een animatie infographic wilt gaan of niet. Een animatie kan vaak goedkoper uitkomen als er veel locaties in beeld te brengen zijn. Film is soms ook een goedkope optie, maar dan meestal bij concepten waar geen acteurs of spectaculaire scenes bij komen kijken. Een film kan meestal ook iets sneller worden opgeleverd dan een animatie. Bij een animatie video laten maken moet je namelijk heel wat stappen in het productieproces doorlopen. Er zijn ook bepaalde diensten of technologieën die te abstract zijn om te vatten op (film)beeld. Een animatie is dan een dankbare manier om iets weer te geven. Ten slotte speelt de bedrijfsuiting een rol. Soms wordt de strategische keuze gemaakt om enkel met ‘echte mensen’ te werken. Andere merken staan daarentegen wel open om op een speelsere wijze hun klanten te bereiken.

Een infomercials komt in vele gedaantes. Een infomercial wordt vaak omschreven als een commercial, bedrijfsfilm, promo video of explainer video. Een commercial of promo video is een echte advertentie video waar me iets probeert aan te prijzen aan de kijker. Een bedrijfsfilm is vaak commercieel iets subtieler en er wordt naast het product of dienst ook gefocused op het bedrijf en haar werknemers. Een explainer video ten slotte is zowat de Engelstalige term voor een infomercial. Een infomercial ‘informeert’, een explainer video ‘legt uit’, wat meestal op hetzelfde neer komt.

Een infomercial kan gaan van 20 seconden tot enkele minuten. Veel hangt af van de strategische positionering van de video. Wordt de video voornamelijk ingezet als een betalende advertentie op social media? Dan is de video meestal niet langer dan 15-20 seconden. Je wilt namelijk vermijden dat de kijker de video meteen weg klikt omdat het te lang duurt eer men tot de essentie van de boodschap komt. Wordt de infomercial voornamelijk weergegeven op de homepage of een landingspagina? Dan zijn deze video’s traditioneel 60-90 seconden lang. Je kan ook langere infomercials maken, maar je hebt dan een uniek concept nodig om de aandacht van de kijker zo lang vast te houden.

Laten we beginnen met de voordelen. Een acteur kan jouw video een heel professionele uitstraling geven. Vaak komt de boodschap dan ook beter over. Je kan deze acteur of actrice ook gebruiken als het gezicht van jouw organisatie. Zo creëer je een herkenbaarheid wat vaak leidt tot een persoonlijke connectie met jouw doelgroep. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het werken met acteurs. De voornaamste is kost. Een professionele acteur inhuren is vaak niet goedkoop. Wij bieden echter ook opties aan om met ‘semi-professionele’ acteurs te werken. Dit zijn vaak acteurs die dit in bijberoep doen. Daarnaast is werken met acteurs niet heel flexibel. Veel acteurs werken met een buy-out fee, wat vaak het inzetten van jouw infomercial sterk beperkt omdat er afspraken zijn waar, hoelang en hoe deze video ingezet kan worden.

De kostprijs voor het maken van een infomercial hangt eerst en vooral af van de stijl van video. Wil je voor een animatie video gaan? Dan starten prijzen vaak aan 2950EUR. We hebben een uitgebreid artikel geschreven over wat een animatie kost.

De kostprijs van een filmproject daarentegen hangt veelal samen met het concept en de complexiteit van de videoproductie.  Hoeveel locaties zijn er? Hoeveel filmdagen heb je nodig? Hoe groot is de crew (en dus de kwaliteit) en werk je al dan niet met acteurs. Onze producties starten aan 4000EUR. We schreven een uitgebreid artikel over het de kostprijs van een promotiefilm.

Het productieproces van een infomercial hangt weeral af of je een animatie laat maken of dat je voor een filmproductie gaat. Het produceren van een animatie video duurt vaak iets langer dan een film, omdat er meer stappend doorlopen moeten worden. Als regel kan je hanteren dat een animatie produceren ongeveer 6-10 weken duurt. Je moet namelijk door de script-, stijl-, scribbles-, storyboard- en animatiefase gaan.

Een filmproductie kan vaak iets sneller opgeleverd worden. De oplevertijd hangt veelal samen van wanneer de productiedag kan plaatsvinden. Hoe sneller na de concepting fase ook effectief gefilmd kan worden, hoe sneller de video opgeleverd kan worden. Na de filmdag duurt het meestal maar enkele dagen eer een eerste versie opgeleverd kan worden.

Showcases

Radio Holland

We maakten een informercial in de stijl van een vlog voor Radio Holland. Op deze manier konden we het luchtig houden en gaven we een kijkje achter de schermen. We wilden namelijk mensen warm maken om te solliciteren bij Radio Holland.

Bovemij

Voor Bovemij maakten een animatie video. Ze waren namelijk op zoek naar een infomercial om hun diensten onder de aandacht te brengen. Dit deden we door een gave animatie te maken waar een superheld de dag komt redden bij de klanten van Bovemij.

INFOMERCIALS VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Ben je nog aan het nadenken over het laten maken van een infomercial? Of wil je er meteen een lap op geven? Je kan altijd vrijblijvend met onze video experten in contact komen. Wij helpen je graag verder om jouw videoplannen verder vorm te geven!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij zitten in Amsterdam maar bedienen klanten over heel de wereld. Met meer dan 8 jaar ervaring zijn we trots dat we klanten als Singapore Airlines, FrieslandCampina, Bunq, Greenchoice en vele andere als onze klanten mogen beschouwen. 

Film en animatie

Wij maken zowel film als animatie producties. Dit stelt ons in staat om voor elk doel de geknipte video te maken. Onze filmcrew en animatie studio werken vaak nauw samen om zo de mooiste producties te realiseren!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close