Hoe laat je een tekenfilm maken?

Je hebt juist een fantastisch product gelanceerd of biedt een tijdelijke promotie aan. Vaak is het lastig om deze boodschap de wereld in te sturen. En nog belangrijker, om de aandacht van jouw doelgroep te vatten. Er zijn verschillende kanalen die je kan benutten om jouw boodschap te verspreiden. Maar vaak is video het beste medium om prospects warm te maken om een kijkje te nemen op jouw website of webshop. Daarom kiezen steeds meer bedrijven en organisaties er voor om een tekenfilm te laten maken. Een tekenfilm, of ook wel een animatie video genoemd, heeft als voordeel dat je op een heldere en luchtige manier jouw boodschap kan overbrengen.

Nu, hoe maak je zo’n tekenfilm? Wij vertellen je hier hoe en wat de voordelen zijn het maken van een tekenfilm voor jouw organisatie.

Op zoek naar een animatiestudio?

Ons team van illustratoren en animatoren is ervaren in het maken van animatie video’s voor elk onderdeel van jouw organisatie. Of je nu op zoek bent naar een sales video of een recruitment video, bij ons en je aan het juiste adres! 

animatie studio voorbeeld 7

Branding

animatie studio voorbeeld 8

Sales

Animatie studio voorbeeld 9

HR

animatie studio voorbeeld 10

Product

Hoe laat je een tekenfilm maken?

Er zijn voor manieren om een tekenfilm of animatie te maken. Je kan er voor kiezen om zelf een tekenfilm te maken door te werken met een gratis of betalend animatiesoftware. We gaan er in dit artikel niet verder op in, maar als je hier toch meer over wilt weten, bekijk dan zeker deze pagina! Hier zetten we namelijk alle mogelijkheden op een rijtje voor jou.

Ben je toch op zoek naar een meer professionele video? Dan kan je dit laten maken bij een animatiebureau, zoals Rocket Videos. Wij tekenen honderden animaties per jaar voor onze klanten in Nederland. Nu, wat kan je verwachten als je met ons in zee gaat?

Een tekenfilm bestaat uit verschillende illustraties die in een latere fase van het productieproces geanimeerd worden. Vandaar ook de veel gebruikte naam animatie video. Deze illustraties zijn meestal 2D tekeningen, wat wilt zeggen dat er geen objecten in 360 graden getekend worden, maar enkel vanuit het perspectief dat nodig is voor deze specifieke scene. Dit heeft als voordeel dat je als illustrator veel tijd kan uitsparen. Vandaar dat een tekenfilm, of 2D animatie, veel goedkoper is dan een 3D animatie video laten maken.

Voor we aan deze illustraties beginnen, die deel uitmaken van een storyboard, maken we eerst een script. Het maken van een script zorgt er voor dat we samen met de klant de storyline en boodschap op scherp zetten, voor dat we vele uren steken in het maken van gedetailleerde illustraties. Op deze manier vermijden we dat we een storyboard tekenen die niet in de lijn der verwachtingen ligt van de klant. 

Goed, we hebben nu een script geschreven en een storyboard getekend. Nu laten we elke tekening, of scene, tot leven komen. Dit doen we door elk object in een scene te animeren. We laten de armen en benen van het character bewegen, de auto die we getekend hebben laten we rijden, en de vogel die op een tak zit vliegt nu door het scherm. Beweging zorgt namelijk voor dynamiek, en dit triggered onze hersenen om meer aandacht te schenken aan wat we zien op ons scherm. Een boodschap wordt daarnaast versterkt door een combinatie van wat de kijker hoort en ziet in de video. Als een voice over stem iets verteld over de functionaliteiten van jouw product en op hetzelfde moment jouw product in beeld komt, dan zorgt dit er voor dat jouw boodschap veel sneller doordringt. En dat is de echte kracht van een tekenfilm.

Nu dat je weet hoe een tekenfilm gemaakt wordt, rest er nog maar 1 vraag: hoe ga je hier mee van start? Welke animatiepartij is geschikt voor mij?

Hier zijn enkele zaken om rekening mee te houden bij het selecteren van een animatiebureau:

  • standaard templates of op maat gemaakt? Veel animatie studio’s werken met standaard templates wat vaak tot een aanzienlijk lagere prijs leidt, maar wat ook veel beperkingen heeft bij wat je kan laten tekenen. Zo kan je niet in detail jouw software of product natekenen. Bij op maat gemaakte video’s kan dat wel.
  • Wordt er een afgelijnd productie proces gebruikt? Het is namelijk belangrijk dat je als klant voldoende inzicht en inspraak het in het productieproces. Zo zorg je er voor dat de tekenfilm voor jouw organisatie aansluit bij jullie verwachtingen.
  • Heb je de rechten op de video en illustraties? Sommige video partijen kiezen er namelijk voor om niet alle rechten op jouw tekenfilm over te dragen. Rocket Videos daarentegen zorgt er voor dat jij de eigenaar bent van het eindproduct en dat je alle tekeningen gratis kan opvragen. Je kan deze illustraties dan verwerken in andere marketing materialen. Op deze manier is een animatie video een echte bouwsteen voor jouw branding en herkenbaarheid.

 

Wil je graag meer leren? Neem dan contact met ons op en bekijk onze prijzen hier!

 

Recente video's

animatie studio voorbeeld 1
Play Video

Bovemij

animatie studio voorbeeld 2
Play Video

Geheim van de Smith

animatie studio voorbeeld 3
Play Video

CSL Behring

Animatie studio voorbeeld 4
Play Video

Opel

animatie studio voorbeeld 5
Play Video

Villex

animatie studio voorbeeld 6
Play Video

No Isolation

Animatiestudio

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Animatie studio kosten

Wil je meer weten over hoeveel een animatie video jou zou kosten? De kost van een animatie hangt namelijk van verschillende factoren. Wij helpen je te bepalen aan welke eisen jouw animatie moet voldoen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder bij het laten maken van een animatie!

Showcases

Animatie video laten maken

Bovemij

We maakten deze leuke animatie voor Bovemij. Een superheld speeld een centrale rol in het helpen van de klanten van Bovemij. Dit maakt de video heel herkenbaar en zorgt er voor dat de boodschap op een laagdrempelige manier kan worden overgebracht.

Animatie video laten maken

Geheim van de Smith

Geheim van de Smith was op zoek om een branding animatie te laten maken. Door slim gebruik te maken van hun brandig guidelines konden we een heel herkenbare animatie maken. Check it out!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.