AI video

AI video laten maken

AI video’s zijn hot. Je hebt ze de laatste tijd ongetwijfeld wel zien passeren op social media. Ze zien er anders uit dan traditionele video content en ze trekken makkelijk de aandacht van de kijker. Geen wonder dat er zoveel AI video’s viraal zijn gegaan. We vertellen je op deze pagina hoe je aan de slag kan met het maken van een AI video voor jouw organisatie.

Wat is een AI video

Een AI video is een video die (deels) gemaakt is door artificiële intelligentie. Een AI video staat je toe om videocontent te produceren zonder dat je alle technische of creatieve vaardigheden in huis hebt. AI video’s zijn ook schaalbaar omdat je veel illustraties en animaties op korte tijd kan produceren. Bij Rocket Videos zijn we gedreven in het maken van 2D animatie video’s aan de hand van AI, die een 3D uitstraling hebben. Zie hieronder twee video voorbeelden die wij geproduceerd hebben en actief inzetten om onze sales kanalen te ondersteunen.

Showcases

Sales video

We doen heel wat outbound sales bij Rocket Videos. We zijn dagelijks in contact met bedrijven om hun videoplannen te bespreken en om te zien hoe Rocket Videos hen daarbij kan ondersteunen. We maakten deze gepersonaliseerde videoboodschap om zo marketeers bij bedrijven aan te spreken. En het werkt! Iedereen kan het wel appreciëren als iemand je benadert en daar tijd en moeite in heeft gestoken om zich te onderscheiden. En dat is exact wat we willen bereiken met deze video.

Commercial

We hebben een commercial geproduceerd aan de hand van verschillende AI tools. Het doel was om een video te maken waar de kijker in zich zou herkennen. Veel marketeers en ondernemers weten hoe het voelt om veel tijd in een boodschap te steken om dan het gevoel te hebben dat niemand het hoort. Bij Rocket  Videos zorgen we dat je de best mogelijke videoboodschap kan produceren.

Hoe maak je een AI video?

Er zijn ondertussen wel honderden AI tools die je kan gebruiken om een video te maken. We proberen ons te beperken tot een handvol tools die gemakkelijk te gebruiken zijn en die je in staat stellen om dynamische videocontent te produceren.

 

ChatGPT

We beginnen met misschien wel de bekendste naam van alle AI tools. ChatGPT is heel geschikt in de beginfase van het productieproces van een video. En om wel 2 redenen.

De eerste reden is dat je ChatGPT kan gebruiken om creatieve input te generen voor het concept van je video. Je kan vragen om scenario’s te bedenken en om unieke invalshoeken voor te stellen. Je kan ChatGPT gebruiken als sparring partner tijdens je brainstorm sessie om zo out-of-the-box te denken. Ten tweede kan je ChatGPT ook gebruiken om je voice-over tekst te schrijven. Je kan vlotte teksten laten schrijven en die dan optimaliseren zodat ze de juiste content bevatten. Je hebt bijgevolg geen script writer meer nodig voor dit deel van het productieproces.

 

Elevenlabs.io

Elevenlabs staat je toe om tientallen voice-over stemmen te gebruiken in meer dan 28 talen. Waarom zou je werken met Elevenlabs en niet met echte voice over artiesten? Wij zien 3 redenen. De eerste reden is dat je al voor 5EUR per maand 30 minuten aan voice-over kan genereren. Dat is heel wat goedkoper dan een professionele voice over artiest en dus ideaal voor jouw AI video. Ten tweede kan je op enkele minuten tijd al de perfecte voice-over laten opnemen met Elevenlabs. Vaak duurt het dagen eer je een eerste versie kan ontvangen van een voice-over acteur. En wil je een revisie? Dan duurt het weer enkele dagen voor je een finale versie hebt. Met Elevenlabs kan je de voice-over op minder dan een minuut laten aanpassen. Heel handig als je in de montage fase zit er toch iets niet lekker klinkt!

 

Midjourney

Heb je geen idee hoe je mooie illustraties kan maken? Dan is Midjourney iets voor jou. Je kan eender welke animatie stijl of foto afbeelding laten generen op basis van textinput. Zo kan je op korte tijd illustraties laten maken die normaal dagen duren om te produceren. Dit stelt je in staat om de basis te leggen voor een video die normaal gauw duizenden euro’s zou kosten.

 

D-ID

Eenmaal je illustraties hebt, kan je D-ID gebruiken om er wat beweging in te kijgen. D-ID is vooral geschikt als ‘character animation’. Zo kan je hoofden laten bewegen, ogen laten knipperen of je personage volledige zinnen laten vertellen. Heel erg knap!

 

Stable Fusion

Ten slotte willen we ook Stable Fusion even onder de aandacht brengen. Stable Fusion kan gecombineerd worden met heel wat andere tools en staat je toe om bewegende beelden te generen tot wel 15 seconden lang! Hoewel dit nog niet helemaal op punt staat, kan je Stable Fusion wel slim toepassen om korte fragmenten in je video te editten.

 

Beperkingen van de huidige AI tools

Zo, nu kan je er zelf mee aan de slag. Echter, wil je een vette AI video maken die 100% klopt en die je commercieel kan inzetten? Dan zal je voorlopig toch moeten werken met een animatie studio om de details goed te krijgen. Zo wordt er soms nog steeds een vinger teveel getekend met Midjourney, wil je bepaalde logo’s of tekst op een specifieke plaats op het scherm, of wil je producten natekenen. Je kan met de huidige AI tools je video voor 80% goed krijgen, maar het is de laatste 20% die nodig is om een bruikbare video te produceren. Daarom dat we altijd een illustrator en animator op onze AI projecten zetten. Zo kunnen we snel hoge kwaliteitsvideo’s produceren en er toch voor zorgen dat ze helemaal in lijn zijn met de verwachtingen van de klant. Wil je graag meer leren? Contacteer ons dan vandaag nog op hallo@rocketvideos.nl !

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.