8 tips om een effectieve ‘werken bij’ video te maken

Wil je een leuke ‘werken bij’ video laten maken? Zorg dan dat je goed voorbereid ben. Het is zonde om in een bedrijfsvideo te investeren en dan de bal compleet mis te slaan. We geven je in dit artikel 7 tips om een doeltreffende ‘werken bij’ video te maken!

 

Bepaal het doel van je video

Voor je aan de slag gaat moet je eerst goed nadenken wat het doel is van de video. Wil je deze video gebruiken als advertentie om meer mensen naar je vacature pagina te leiden? Is het een video die je op al je vacature pagina’s laat zien? Toon je deze video op een jobbeurs of maak je werken bij video vooral om op je website te laten zien? Het is belangrijk om het doel van je video scherp te hebben omdat dit een impact heeft op de lengte, vormgeving en inhoud van je video. Een advertentie voor social media wil je bijvoorbeeld kort houden. Een video voor je website of op een jobbeurs mag al wat langer zijn.

 

Bereid je collega’s voor

Zonde om veel tijd in het concept te steken om dan op de filmdag onvoorbereide of nerveuze collega’s in beeld te brengen. Als je van plan bent om collega’s te interviewen, deel dan op voorhand je vragen met hen. Zo kunnen ze alvast nadenken over wat ze willen vertellen. Vraag hen niet om een bepaald script te lezen, want dat komt vaak geforceerd over. Probeer je vragen zo te formuleren dat je de antwoorden krijgt waar je op zoek naar bent.

 

Zorg dat je een quitclaim laat tekenen door je collega’s

Je wil vermijden dat collega’s na de oplevering van de video aangeven niet in beeld te willen komen. Of dat een collega op termijn je bedrijf verlaat en je ook dan geen gebruik meer kan maken van de video. Door iedereen die deelneemt op de filmdag een quitclaim te laten tekenen, vermijd je al deze problemen. Een quitclaim geeft je de rechten om het beeldmateriaal van de betrokken personen te gebruiken en te publiceren. Wij zorgen altijd dat we een quitclaim voorbereiden voor onze klanten.

 

Overweeg om een vlog te maken

Wil je je onderscheiden van de vele werken bij video’s die er dagelijks geproduceerd worden? Denk er dan eens over na om een bedrijfsvlog te laten maken. Je kan op een originele manier je onderneming in beeld brengen en werknemers aan het woord laten door gebruik te maken van een ‘vlogger’. Dit kan een acteur, echte vlogger of een collega zijn die op pad gaat om meer te leren over jouw organisatie. Je kan hier meer leren over hoe je een bedrijfsvlog kan laten maken. Het leuke aan een vlog is dat je een hele reeks kan neerzetten waar je de kijker in elke aflevering meeneemt om een nieuw onderdeel van je organisatie te verkennen. Zo kan je best veel informatie overdagen aan je publiek zonder dat het snel droge kost wordt.

 

Maak mooie drone beelden

Werken jullie vanuit een mooi historisch pand? Of juist dicht tegen de natuur? Of hebben jullie een mooi magazijn en bedrijventerrein dat je in beeld wil brengen? Dan kan je er voor kiezen om met een drone mooie luchtbeelden te laten maken. Je moet wel verschillende regels in acht houden als je met een drone wil vliegen over bepaalde gebieden. Maar wij zorgen uiteraard dat we alles netjes volgens de regels van de overheid werken!

 

Verwerk animatie in je video

Je kan je video extra punch geven door spectaculaire animaties toe te voegen. Of wat denk je er van om een volledige video in animatie te laten maken? Je kan dan uiteraard geen collega’s in beeld laten, maar je kan er wel voor kiezen om je kantoor na te tekenen of om poppetjes te tekenen van je collega’s. Dat zorgt altijd voor hilariteit binnen je organisatie en het staat je toe om op een luchtige manier je bedrijf bij potentiële werknemers te introduceren.

 

Knip je film op in korte snippets

Eenmaal je een toffe bedrijfsvideo hebt laten maken, dan kan je er voor kiezen om bepaalde fragmenten eruit te knippen. Deze snippets kan je op social media posten om je bedrijf meermaals onder de aandacht te brengen. Of je kan deze snippets inzetten als bumper ads om meer sollicitanten voor je openstaande vacatures te werven. Zo haal je dus meer uit je budget dan enkel 1 video te laten maken!

 

Werk met slow motion beelden

Als je collega’s in beeld laat die aan het werk zijn in het magazijn, op kantoor of in de fabriek, werk dan met slow motion beelden. Zo zorg je voor een cinematografisch effect en geef je een coole uitstraling aan de job die je in beeld brengt.

 

Conclusie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een werken bij video te maken die zich van de massa onderscheidt? En wil je meer inzichten krijgen in de kostprijs van een videoproductie? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaand formulier of door ons een mailtje te sturen op hallo@rocketvideos.nl! Rocket Videos maakt sinds 2017 videoproducties voor bedrijven en organisaties in Nederland. Zo hebben we al meer dan 1.000 bedrijfsfilms en animatie video’s voor 200 van onze klanten mogen produceren! Ben jij de volgende?

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.