Videoverslag laten maken

Een videoverslag is een ideale manier om een belangrijk event, jaarverslag of gebeurtenis op beeld vast te leggen. Denk je erover na om een videoverslag te laten maken? Dan helpen wij je graag verder! We leggen je op deze pagina uit wat een videoverslag is hoe je er mee aan de slag kan. We geven je videovoorbeelden die als inspiratie kunnen dienen en beantwoorden de meest voorkomende vragen. Laten we eraan beginnen, let’s go!

 

Hoe maken we een videoverslag?

Het begint allemaal met een goede voorbereiding. We zitten samen aan tafel om te bespreken wat we op beeld willen vastleggen. Is er een evenement dat we op beeld willen vastleggen? Of wil je een animatie video laten maken om een jaarverslag overzichtelijk te communiceren naar je stakeholders?

Nadat we dit allemaal doorgenomen hebben kunnen we aan de slag met de productie van je jaarverslag. Maken we een animatie video? Dan gaan we aan de slag met de sketches, het storyboard en uiteindelijk de animatie. Maken we een film? Dan stellen we eerst een shotlist en een draaiplanning op. Zo weten alle partijen wat en wanneer we alles vastleggen op beeld. Op de filmdag zelf zijn we meestal aanwezig met een cameraman en een regisseur. Moeten we verschillende activiteiten op beeld vastleggen die op hetzelfde moment plaatsvinden? Dan zorgen we dat we een extra camera(man) mee hebben.

Na het filmen kunnen we aan de slag met de post-productie. Gezien je snel gebruik wil kunnen maken van de film zorgen we ervoor dat je in de dagen na het filmen al een eerste versie van het videoverslag ontvangt. Nadien doen we nog de colour-grading en dan zijn we rond!

Showcases

ECNP

We maakten voor CEPN een event video die als promotiemateriaal ingezet kon worden. Zo gebruikten we beelden van vorige evenementen en combineerden we dit met interviews van partners van het event om een dynamische video te maken.  

Epson

We maakten voor Epson een aftermovie waar we prachtige beelden van het event combineerden met enkele drone shots. We zorgden voor een subtiele branding en hadden als doel om Epson op een innovatieve manier voor te stellen.

Singapore Airlines

Singapore Airlines bestaat 50 jaar! En dat moest gevierd worden. We waren aanwezig op het 50-jarig jubileum en maakten een fijne aftermovie. Deze video kon op social media worden ingezet en werd ook met de deelnemers gedeeld.

No Isolation

No Isolation wilde een animatie video laten maken om de vooruitgang die ze het afgelopen jaar hebben geboekt in beeld te brengen. Ze kozen ervoor om met animatie te werken om zo cijfers en concepten beter te kunnen overbrengen op het publiek.

Hoeveel kost het om een videoverslag te maken?

Veel hangt af of je een film laten maken of een animatie video. We werken met een standaardtarief voor het laten maken van een animatie video. Zo kan je bij ons al een animatie video laten maken voor 2.950 EUR. Wil je een videoverslag maken aan de hand van filmbeelden? Dan hangen de kosten veelal af van de grootte van de filmploeg. Een standaard videoproductie kan al vanaf 3.500 EUR. Hebben we meer handen nodig op de filmdag? Dan liggen onze prijzen meestal rond de 4.500EUR.

 

Hoelang duurt het om een videoverslag te maken?

Een animatie video laten maken duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Een filmproductie kan al op enkele weken tijd gemaakt worden, afhankelijk van de beschikbaarheden van de klant en het productieteam.

 

Kan ik zelf een script aanleveren?

Dat kan zeker. We hebben zelf een script writer in dienst die alle script voor onze videoproducties maakt. Maar het is geen probleem als je zelf al een script hebt geschreven. Dan zorgt de script writer ervoor dat het script geoptimaliseerd wordt en perfect past binnen de videoproductie.

 

Hoe leveren jullie het videoverslag aan?

Eenmaal de videoproductie afgerond is, bezorgen we je het videoverslag via Dropbox of Wetransfer. We leveren het eindproduct aan in een mp4 formaat, tenzij de klant om een andere specificatie vraagt.

 

Heb ik toestemming nodig als ik mensen nadrukkelijk in beeld wil brengen?

Best wel. We kunnen jullie hierbij assisteren door een quitclaim op te stellen die deelnemers dan kunnen tekenen. Een quitclaim is een juridisch document waar de ondertekenaar akkoord gaat met het gebruik van de beelden waar hij of zij in voor komt. Op deze manier voorkom je dat je nadien aanpassingen moet maken in de video omdat er iemand over klaagt.

 

Hoe kan ik mijn videoverslag delen met mijn publiek?

Veel hangt af in welke mate het videoverslag vrij toegankelijk mag zijn. Is het een videoverslag van een vergadering die voor een beperkt publiek toegankelijk is? Dan kan je deze video op YouTube of Vimeo plaatsen en die op ‘private’ zetten zodat deze niet beschikbaar is voor het bred publiek. Of je kan de video op een interne server zetten en de link via email delen. Wil je de video juist zo breed mogelijk tonen? Plaats die dan op social media, maar er een betalende advertentie van of zet die op je website.

 

Conclusie

Ben je op zoek naar een videobedrijf die je kan helpen met het maken van een videoverslag? Rocket Video heeft ruime ervaring met het maken van videoproducties in Nederland. We werken voor meer dan 200 klanten en heel wat verschillende industrien. Ben je op zoek naar een filmproductie of een animatie video? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kan vrijblijvend met ons in gesprek gaan door simpelweg een mailtje te sturen naar hallo@rocketvideos.nl of door het onderstaande formulier in te vullen!

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.