Video tutorial
laten maken

Wil je graag iets uitleggen aan een breed publiek? En wil je dit schaalbaar maken zonder telkens in herhaling te vallen? Overweeg dan om een video tutorial te laten maken! Een tutorial video staat je toe om op termijn tijd uit te sparen die je aan meer waardevolle zaken kan besteden.

Tutorial video

Een tutorial video is een video waarin je bepaalde handelingen uitlegt of instructies geeft. Deze video’s worden vaak ingezet om gebruikers te tonen hoe ze kunnen werken met bepaalde producten of om nieuwe vaardigheden aan te leren. Je kan een video tutorial zowel online als offline inzetten. Video is een krachtige communicatietool om informatieoverdracht te vergemakkelijken. Daarom kiezen steeds meer bedrijven om tutorials te maken aan de hand van film in plaats van lange teksten.

Bedrijfsfilm laten maken 1

Tutorial video's

Play Video

DOM

animatie video runnersworld
Play Video

Runnersworld

Play Video

Villex

Voordelen video tutorials

Schaalbaar

Als je iets in persoon uitlegt, dan kan je maar 1 of enkele personen tegelijkertijd bereiken. Bij een tutorial video heb je helemaal geen limiet. Je kan dus oneindig veel mensen helpen met je video tutorials. Heb je dus veel klanten die bepaalde instructies wil meegeven? Dan is een tutorial video de ideale oplossing!

 

Herhaalbaar

Een klantendienst of een garagist krijgen vaak dezelfde vragen voorgeschoteld. Vaak zijn de antwoorden daarop niet heel complex en kost het je vooral veel tijd om telkens dezelfde uitleg te geven. Je kan tutorial video’s laten maken die je klanten online kunnen kijken. Op deze manier help je je klanten toch verder, en hoef je er verder geen tijd meer in te steken!

 

Leren op eigen tempo

Een video kan je stopzetten, opnieuw bekijken of terugspoelen. Dat staat de kijker toe om de instructies of materie op zijn of haar tempo te absorberen. Dat is een groot voordeel ten op zichte van workshops of instructies ontvangen in persoon.

 

Branding

Ten slotte versterken video tutorials ook jouw merk. Er zijn heel wat bedrijven die graag gebruik maken van deze strategie. GAMMA of karwij publiceren heel wat uitleg video’s op hun social media kanalen. Nieuwe klanten vinden zo vaak de weg naar hun winkels en webshops. Zorg dus dat je video tutorials goed vindbaar zijn (als dat wenselijk is). Het is namelijk een heel aantrekkelijke marketing strategie!

VIDEO TUTORIALS IN ELK FORMAAT

We maken video's in elk formaat

Ons team bestaat uit 2D- en 3D-illustratoren, animators en video-editors waardoor we elk video formaat kunnen produceren. Hierdoor kan je jouw instructie video laten maken in 2D animatie, 3D animatie of film.

2D animatie

Film

3D animatie

Animatie & film

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

De prijs van een video tutorial hangt van veel factoren af. Eerst en vooral heb je het verschil tussen animatie en film. Een animatie video van 60 seconden laten maken kost 2950 EUR. Een filmproject start bij ons aan 4.500 EUR. Daarnaast speelt de lengte en de complexiteit van een videoproject een rol. Ook kan je de productiewaarde van je filmproject verhogen door bijvoorbeeld met acteurs te werken of in een studio te filmen. Doorgaans mag je ervan uit gaan dat hoe meer video’s je laat maken, hoe goedkoper de prijs per video wordt. Je kan namelijk verschillende video’s op 1 dag filmen.

De lengte van een video tutorial hangt af van het doel van de video en waar mensen deze video te zien krijgen. Is het een video om een breed probleem op te lossen wat niet perse gelinkt is aan een product of dienst van jou? Dan hou je het best kort. Je krijgt namelijk veel kijkers die voor de eerste keer met jouw merk in aanraking komen. Zij willen zo snel mogelijk een antwoord op hun vraag geformuleerd krijgen. Is het een instructievideo voor een van je producten? Dan spreek je vooral bestaande en betalende klanten aan. Zij zijn reeds vertrouwd met je merk en willen doorgaans langer naar een video kijken.

Je kan er voor kiezen om je video op zoveel mogelijk manieren te promoten. Zorg eerst en vooral dat je video op YouTube staat. YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld! Daarnaast kan je je video’s ook plaatsen op je website op posten op al je social media kanalen. Tenslotte kan je ook je netwerk inlichten over deze video tutorials door bijvoorbeeld je video tutorials in een email campagne te verwerken.

Zeker niet. We hebben een uitgebreid team van video experten die je helpen met het maken van een concept. Wij nemen de leiding in het maken van scripts, shotlists en storyboards. We zullen jouw expertise wel nodig hebben om een goed overzicht van alle handelingen en deelprocessen te bekomen. Maar wij zorgen er altijd voor dat de boodschap aangepast is aan het doel, het platform en je publiek.

Dat hangt af van het product of de dienst dat je beeld brengt. Producten kan je in film weergeven, of je kan kiezen voor een 3D animatie. Veel hangt af of je enkel wilt focussen op de functionaliteiten van een product (3D animatie) of dat je je product ook in zijn ‘natuurlijke’ omgeving wilt laten zien (film). Daarnaast kan je voor 2D animatie kiezen als complexe processen of concepten inzichtelijk wilt maken. 2D animatie is doorgaans goedkoper dan 3D animatie waardoor je voor bepaalde onderwerpen al sneller voor een 2D animatie kiest.  Je kan ook voor een combinatie van film en animatie gaan. Film een acteur met een green screen op de achtergrond. Dat staat je toe om animaties te verwerken om zo de boodschap te versterken.

Instructievideo’s

5.0
5/5

Testimonials

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Zit je met vragen over jouw volgende videoproject? Wij helpen je graag vrijblijvend verder met al je vragen en maken een gedetailleerd prijsvoorstel op basis van je wensen!

Over ons

Bedrijfsfilm laten maken 13

Rocket Videos

Rocket Videos maakt sinds 2017 mooie videoproducties voor klanten in heel Nederland. We zijn gedreven in het maken van filmprojecten en animatie video’s. We bedienen meer dan 200 klanten in zowat elke sector en zijn in staat om met je mee te denken!

Video tutorial laten maken

We zijn trots dat we merken als Davitamon, FrieslandCampina, bunq, Tropenmusem, Epson en vele andere tot ons klantenbestand mogen rekenen. Met onze ruime ervaring zijn wij de geschikte videopartner om jouw volgende video tutorial te realiseren. Aarzel dus niet langer en vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag verder met al jouw vragen. We spreken elkaar snel!

Bedrijfsfilm laten maken 14

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.