Video snippet laten maken

Introductie

Video snippets zijn de ideale manier om de aandacht van je publiek te trekken. Video snippets worden meestal op social media ingezet, of worden in presentaties verwerkt. We leggen je in dit artikel uit waarom je een video snippet moet laten maken, en hoe je er het beste mee aan de slag kan.

 

Wat is een video snippet?

Een video snippet is een onderdeel van een langere video. Je knipt een snippet uit een video die je dan als een aparte content piece inzet in je marketing en communicatie. Een video snippet heeft als doel om de aandacht te trekken van je publiek. Dat kan zijn omdat je je merkherkenning wil verbeteren of omdat je klanten wil overtuigen de langere versie te bekijken of om ze naar een specifieke landingspagina te brengen.

 

Voordelen van een video snippet

Een video snippet laten maken heeft heel wat voordelen. We geven je een overzicht van de belangrijkste.

 

Kostenbesparing

Een snippet maak je altijd uit een bestaande video. Meestal knip je een of meerdere scenes uit een langere versie maak je er een korte video van die niet langer is dan 5 tot 20 seconden. Door op deze wijze een video te maken bespaar je veel geld. Je hebt namelijk al geinvesteerd in een grotere videoproductie. Een snippet maken kan je dan al op een halve montage dag of minder realiseren. Hierdoor heb je een video die maar een fractie kost van een volwaardige videoproductie.

 

Tijdsbesparing

Een volwaardig videoproductie neemt heel wat tijd in beslag om te organiseren. Je moet tijdens de pre-productie aan de slag met het maken van een concept, shotlist, script en draaiplannen. Ook moet je acteurs selecteren, een locatie huren en een videocrew briefen. Er komt dus heel wat kijken bij het organiseren van een film shoot. Op de filmdag zelf moet je alles in goede banen leiden. Zorgen dat iedereen er is, dat alles op het juiste moment wordt opgenomen en rekening houden met factoren waar je misschien geen invloed op hebt, zoals regen of een afzegging wegens ziekte.

Een snippet maken daarentegen hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Je kan simpelweg een scene knippen uit een bestaande video en voilà. Je kan natuurlijk ook meer tijd steken in het maken van een video snippet door mooie overgangen te verzorgen, met tekst animaties te werken en je logo toe te voegen. Maar zelfs dan ben je maar een fractie van de tijd bezig ten opzichte van het maken van een grote videoproductie.

 

Veel content, veel visibiliteit

Door een of meerdere snippets te maken haal je meer video content uit je videoproductie. Je hebt dus niet enkel je langere video die je eenmalig kan posten op social media. Je kan verschillende korte video snippets laten maken zodat je over een langere periode video’s op social media kan posten. En hoe vaker je post, hoe meer mensen de kans krijgen om je video’s te liken, te delen of om te becommentariëren. En al deze interacties zorgen er voor dat meer mensen je video’s te zien krijgen.

 

Brand awareness

En dat brengt ons meteen bij het laatste voordeel. Door veel korte video’s online te delen zorg je ervoor dat je doelpubliek je merk vaak te zien krijgen. En dat zorgt dan weer voor meer merkherkenning of brand awareness. Dit is belangrijk omdat dat onrechtstreeks tot meer verkoop leidt. Ook zorgt een sterk merk voor meer vertrouwen wat de doorslag kan geven voor een consument om met je bedrijf in zee te gaan.

Showcases

ContactExpert

We maakten voor ContactExpert een bedrijfsfilm van 90 seconden waar we verschillende mensen aan het woord lieten. Om het publiek van ContactExpert al warm te maken voor de publicatie van deze video, maakten we deze korte video snippet. Door op een dynamische manier beelden te editen zorgden we voor een video snippet die de aandacht trekt op social media.

Bataviastad

Bataviastad kwam met de vraag om verschillende video’s voor hen te maken die ze in een video campagne konden gebruiken. We maakten een versie van 20 seconden en nadien een korte video snippet van 6 seconden. Deze video werd als remarketing ingezet om de kijker er aan te herinneren een kijkje te nemen op de vacature pagina van Bataviastad.

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Zoals we eerder al vermelden hoeft een video snippet niet veel geld te kosten! Vaak kan je met enkele uren editing al een leuke video snippet maken. Reken dus op een paar honderd euro en dan zou je er al moeten zijn. Wil je een video snippet die er helemaal bovenuit springt? Dan kan je investeren in special effects of meer tijd besteden aan de montage. En dan kom je misschien uit op €1.000.

De bedoeling van een video snippet is om heel kort even in beeld te komen van je doelgroep. Een snippet is vaak daarom niet langer dan 5 tot 20 seconden. Dat is geen vaste regel, maar je wil wel vermijden dat je video snippet zo lang is dat je de aandacht van de kijker verliest.

Een video snippet is ideaal om op social media in te zetten. Je kan deze delen op al je social media kanalen. Je kan er ook voor kiezen om er een betalende online advertentie van te maken. Video doet het namelijk heel goed in online advertentie campagnes. Tenslotte kan je een video snippet ook gebruiken op je website om website bezoekers te verleiden door te klikken naar een langere versie van je video.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.