Social media ads laten maken

Introductie

Je hebt een fantastisch product of dienst en wil deze onder de aandacht brengen. Een social media ad is dan een hele goede manier om je doelgroep te bereiken. Aan de hand van een korte video ad kan mensen warm maken om een kijkje te nemen op je website of om rechtstreeks je product te kopen. Maar hoe begin je er aan? Wij vertellen je in dit artikel alles over hoe je een social media ad kan laten maken!

 

Verschillende social media platformen

Als je aan de slag wil met het maken van social media ads, dan is het belangrijk om eerst stil te staan op welke platformen je gaat adverteren. Elk platform heeft namelijk andere vereisten.  We schreven al een artikel hoe je op elk platform kan adverteren. Afhankelijk van het platform dien je rekening te houden met de volgende aspecten:

  • Doelgroep: het profiel van de gebruiker verschilt van platform tot platform. TikTok en Snapchat hebben een heel jong publiek. Facebook en Linkedin hebben oudere en voornamelijk mannelijke gebruikers ten op zichte van TikTok.
  • Video formaat: Het video formaat dat je op elk platform kan inzetten verschilt. Op Linkedin zet je een liggend formaat in. Op andere platformen werk je eerder met een verticaal of vierkant formaat. Lees je dus eerst goed in voor je een video maakt!
  • Video lengte: Sommige platformen vereisen hele korte video content. De ideale lengte van een video advertentie op Snapchat is maar 6 seconden. Terwijl die op YouTube 15 seconden is. Op LinkedIn tenslotte zie je heel wat content van 60 seconden.
  • Video embedding: Elk platform geeft andere opties aan de kijker om te reageren op je video ad. En op elk platform staat de ‘koop’ of ‘download’ knop wel ergens anders. Kijk dus eerst goed hoe het social media platform werkt voor je aan de slag gaat!

 

Tips voor een goede social media ad

 

Hou het kort

Zoals we eerder al aangaven zijn social media ads meestal heel kort. En dat is voor een reden. Short-form content doet het nu eenmaal beter dan long-form content. Je wil de aandacht van de kijker houden door snel en beknopt je boodschap over te brengen. Anders dreig je de kijker te verliezen nog voor je je verhaal hebt kunnen vertellen.

 

Trek de aandacht in de eerste 2 seconden

Mensen scrollen al heel snel verder als de content hen niet meteen aanspreekt. Er staan namelijk nog miljoenen andere video’s en posts klaar om te bekijken. Zorg dus dat je met iets origineels komt en de aandacht de kijker meteen vat. Verlies dus geen tijd met een langzame intro of een logo animatie, maar kom meteen tot de essentie. Of zorg dat je intrigerende beelden gebruikt die de kijker nieuwsgierig maakt om toch verder te kijken.

 

Creëer herkenbaarheid

Zorg dat de kijker zich kan inleven in de situatie die je schetst. Als je een jonge mannelijke doelgroep benadert, zorg dan dat ze zich in het hoofdpersonage herkennen, of toon iets wat hen aanspreekt. Klinkt logisch, maar toch heb je al snel de neiging om een hele brede videoboodschap te brengen om zoveel mogelijk mensen te benaderen. Het is vaak echter beter om verschillende video’s te maken die afgestemd zijn op 1 doelgroep.

Showcases

bunq

We maakten voor bunq deze korte social media ad. Deze video is niet langer dan 6 seconden en werd speciaal ontworpen om ingezet te worden op Snapchat. De video werd ingezet als remarketing video en had als doel om klanten die de app al hadden gedownload nu te overtuigen deze ook te activeren. Vermits we maar 6 seconden hadden was het cruciaal om de juiste boodschap te brengen. Elk woord telt!

Bataviastad

Bataviastad is altijd op zoek naar nieuwe werknemers om hun winkels te bemannen. We maakten voor hen 2 type van social media ads; een bumper ad van 6 seconden en een remarketing ad van 20 seconden. Deze video ads worden het jaar door op YouTube getoond en hebben als doel om meer mensen naar de vacature pagina van Bataviastad te lokken.

Toerisme VAN

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft een nieuwe app gelanceerd om wandelroutes in de regio aan te prijzen. Om de lancering van de app te ondersteunen maakten we een social media ad die op verschillende platformen ingezet kon worden; Instagram, Snapchat, TikTok, YouTube en Facebook. Het was dan ook belangrijk om verschillende formats e maken zodat de advertentie op al deze platformen getoond konden worden.

DOM

We maakten 4 commercial voor DOM die ingezet konden worden op social media, en met name op YouTube. Het was belangrijk om elke commercial rond 1 bepaalde doelgroep te laten draaien. We zorgen er voor dat in elke video we met acteurs werkten waar de doelgroep zich in herkende om zo de aandacht van de kijker langer te houden. We kozen er ook voor om niet met een voice over te werken, omdat deze video’s in 28 Europese landen werden ingezet.

Conclusie

Wil je aan de slag met het laten maken van een social media ad? Contacteer ons dan en ga vrijblijvend met ons in gesprek! We hebben ruime ervaring met het maken van social video’s voor meer dan 200 klanten in Nederland. Zo werken we voor Singapore Airlines, FrieslandCampina, Greenchoice, Davitamon en vele meer!

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.