Hoe laat je een effectieve veiligheidsvideo maken?

Je werkt in een omgeving waar veiligheid hoog in het vaandel gedragen wordt. Daarvoor heb je heel wat regels die in acht genomen moeten worden. Nu kost het briefen van bezoekers en nieuw personeel je telkens heel wat tijd. Investeren in een veiligheidsvideo kan dan de uitgelezen kans zijn om duidelijk over de veiligheidsregels te communiceren zonder dat je er tijd in hoeft te steken.

 

Effectieve veiligheidsvideo

Wij zorgen dat je een video hebt die op een korte tijd veel informatie kan overbrengen. Je kan een safety video laten maken waarbij je werknemers in beeld laat, of je kan voor een animatiefilmpje kiezen.

 

 • Standaardisatie: veiligheidsvideo’s bieden een gestandaardiseerde trainingsmethode, waardoor iedereen dezelfde informatie ontvangt en het risico op misverstanden of inconsistenties wordt verminderd.
 • Schaalbaarheid: Je kan deze veiligheidsvideo gewoon uitbreiden met nieuwe behoeftes of veranderingen in de industrienormen.
 • Kostenbesparing: je bespaart tijd en dus ook geld door niet telkens dezelfde boodschap te moeten verkondigen tijdens een onboarding van nieuwe werknemers of een klantenbezoek.
 • Flexibiliteit: Werknemers kunnen op hun eigen tempo deze informatie bekijken en absorberen.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Een goede veiligheidsvideo kan verschillende positieve effecten hebben, waaronder:

 • Vermindering van ongevallen: een effectieve veiligheidsvideo leidt tot minder werkongevallen.
 • Werknemerstevredenheid: een veilige werkomgeving is een belangrijke factor voor werknemers. Een goede toelichting is daarbij cruciaal.
 • Betere vaardigheden: Je kan jouw werknemers testen na het bekijken van een veiligheidsvideo. Zo kom je niet enkel te weten of de informatie goed overkomt, een test helpt ook effectief om informatie beter op te slaan!

 

Animatie of film

Je kan een veiligheidsvideo in animatie of film maken. Elk heeft zijn voor- en nadelen. We overlopen beiden opties hier.

 

Film

Je kan een veiligheidsvideo filmen op locatie. De kijker krijgt zo een goed beeld van hoe de locatie eruit ziet en de apparatuur, machines of transportmiddelen die er aanwezig zijn. Zit zorgt voor:

 • Een realistisch beeld van de werkomgeving
 • de mogelijkheid om collega’s aan het woord te laten
 • de mogelijkheid om met drone beelden te werken en zo een perspectief te bieden anders niet mogelijk is

Animatie

Heel vaak worden veiligheidsvideo’s ook gemaakt in animatie. Dit kan zowel in 2D als in 3D animatie. Een animatie video laten maken kan een slimme manier zijn om een effectieve veiligheidsvideo te maken. We sommen hieronder de belangrijkste redenen op:

 • Animatie staat toe om situaties te schetsen die in film niet mogelijk zijn. Denk aan een zinkend schip of een gebouw dat in brand staat.
 • Als je verschillende geografische locaties in beeld wilt brengen, dan ben je beter af met animatie. Naar de jungle van Brazilië vliegen en ook filmen op Antartica is niet zo budgetvriendelijk.
 • Je kan de illustraties van jouw animatie video gebruiken om in brochures, infographics of in andere marketingmaterialen te verwerken.

Waar kan je een veiligheidsvideo inzetten?

Het voordeel van een video is dat je deze op verschillende plaatsen kan inzetten. Je kan er voor kiezen om de video te tonen aan de receptie. Dit heeft als voordeel dat elke bezoeker deze te zien krijgt. Je kan de video ook tonen tijdens specifieke workshops of onboarding sessies. Vaak heb bezoekers en werknemers die het Nederlands niet machtig zijn. Je kan er dan voor kiezen om de video te ondertitelen, of om de video in verschillende talen te produceren.

 

Waarom Rocket Videos?

Rocket Videos is een ervaring videoproductiebureau uit Amsterdam en wij bedienen klanten over heel Nederland. We zijn trost op de 1.000 videoproducties die wij voor meer dan 200 klanten hebben mogen realiseren. We zijn zowel een filmhuis als een animatie studio, waardoor je bij ons terecht kan met al jouw video wensen! Hieronder nog even enkele redenen waarom klanten voor ons kiezen:

 • Flexibiliteit: wij zijn erg flexibel tijdens het productieproces. Wij begrijpen als geen ander dat voor veel klanten dit de eerste keer is dat ze een videoproductie maken en dat we geduld moeten hebben bij het wachten op feedback of met het verwerken van aanpassingen
 • Rechten video: jij behoudt alle rechten op het beeldmateriaal dat we voor deze video gemaakt hebben. Dus geen vervelende jaarlijkse kosten of een contract dat je langer aan ons bindt!
 • Unieke beelden: wij hergebruiken nooit beelden voor onze filmproducties of animaties. We zorgen er dus voor dat alle content volledig authentiek en uniek is!

 

Wil je meer leren over hoe je bij ons een veiligheidsvideo kan maken? Contacteer ons dan via het contactformulier of neem een kijkje op de rest van onze website. We spreken elkaar snel!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.