Technische animatie

Je bent op zoek naar een effectieve manier om de werking en functionaliteiten van een bepaald product uit te leggen. Vaak is het laten maken van een technische animatie dan een geschikte manier om dit doel te bereiken. Video is namelijk steeds vaker het geprefereerde medium om complexe zaken uit te leggen. De eindgebruiker kiest liever voor het kijken van een instructie video dan het lezen van een handleiding. Een technische video brengt sneller een boodschap over dan een uiteenzetting via illustraties of tekst. Wil je graag een technische animatie laten maken? Dan vertellen we je er graag meer over in dit artikel.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Waarom een technische animatie maken?

Je wilt jouw klanten zo goed mogelijk overtuigen van de kwaliteit en innovatie van jouw product. Een 3D of 2D technische animatie staat jou dan toe om deze functionaliteiten in beeld te brengen. Vaak is animatie beter geschikt dan film om dit doel te bereiken, omdat je aan de hand van een animatie video bepaalde zaken in beeld kan brengen die je met film niet kan. We geven je hier de voornaamste redenen om voor een technische animatie te kiezen.

 • Duidelijke uitleg

Een technische animatie staat je toe om duidelijk te communiceren over jouw product. Je kan een product van elke invalshoek laten zien en je kan deze in elke setting weergeven. Een animatie staat je toe om een verhaal te vertellen wat vaak lastig is met film

 • Geen randzaken

Focus je op wat echt belangrijk is. Je kan bijvoorbeeld enkel 1 onderdeel van jouw machine tekenen en in beeld brengen. Zo houdt je de aandacht van de kijker op het onderdeel dat je belangrijk vindt. Je kan dan de rest van het product blurren, donker maken of simpelweg achterwege laten.

 • Situaties beschrijven

Animatie staat je ook toe om jouw product in bepaalde situaties te tonen die je vaak moeilijk kan beschrijven in film. Denk bijvoorbeeld aan een schipbreuk, of geografische locaties die ver uit elkaar liggen. Een brandend huis in beeld brengen kan je gemakkelijk met animatie. En ook filmen in de ruimte of diep in de oceaan kan zo goed als enkel met animatie!

 • Je product is nog niet beschikbaar is

Soms wil je een video maken ter promotie van een product launch. Vaak is dan het probleem dat er nog geen finaal product beschikbaar is dat je met film in beeld kan brengen. Dan is een technische animatie natuurlijk de oplossing. Aan de hand van CAT-tekeningen kan je een product natekenen en in beeld brengen.

 • Onderscheid je van de rest

Een haarscherpe animatie trekt de aandacht van de kijker. Ze zien dat je investeert in de branding van jouw organisatie. Met dynamische beelden houd je de aandacht vast en creëer je ook vertrouwen met de klant. Een professionele branding straalt ook af op de kwaliteitsverwachtingen die de klant heeft bij jouw producten en diensten.

3D technische animatie

Je kan ervoor kiezen om een 3D technische animatie te laten maken. Dit heeft als voordeel dat het product realistisch lijkt en dat het product van 360 graden in beeld kan brengen. Een 3D animatie zorgt voor vloeiende, dynamische beelden die ook gewoon aangenaam zijn om naar te kijken.

2D technische animatie

Je kan er ook voor kiezen om een technische animatie in 2D te laten maken. Een 2D animatie heeft als voordeel dat je die sneller en goedkoper kan ontwikkelen ten op zichten van een 3D animatie. In een 2D animatie hoef je namelijk geen objecten te modelleren omdat je niet elke object in de video in 360 graden te zien krijgt. In sommige gevallen is het dus voldoende om een video in 2D te tekenen en hoef je geen duurdere investeringen te doen in een 3D animatie video.

Werkwijze

Voor het maken van een technische animatie hebben we een duidelijke werkwijze. Deze verschilt afhankelijk van het type animatie. We leggen hieronder in het kort het productieproces uit voor een 2D animatie en een 3D animatie.

2D animatie werkwijze

Een 2D animatie kan je laten maken door de volgende stappen te doorlopen:

 • Script
 • Stijlbepaling
 • Sketches
 • Storyboard
 • Animatie

Wil je graag je graag meer in detail leren hoe het productie proces voor het maken van een 2D animatie eruit ziet? Lees dan hier meer.

 

3D animatie werkwijze

De werkwijze voor het maken van een technische 3D animatie ziet er iets anders uit.

Je moet namelijk objecten modelleren en de video’s renderen. Hier heb je een beknopte samenvatting:

 • Script
 • 3D modelleren
 • Belichting en texture
 • Animeren
 • Renderen
 • Kleurencorrectie

Je vertellen je graag meer over dit proces op deze 3D animatie video pagina.

 

Animatiebureau

Rocket Videos is een 2D en 3D animatiebureau uit Amsterdam en wij bedienen klanten over heel Nederland. Je kan bij ons terecht voor het laten maken van al jouw technische animatie video’s. En als je een bedrijfsfilm of promo video wilt laten maken, dan kan dat ook bij ons! Wij hebben namelijk ook een filmcrew die jaarlijks honderden videoproducties realiseert.

Promotiefilm

Veelgestelde vragen

Niet per se, maar het helpt wel. Het duurt langer om een object na te tekenen als er geen technische tekeningen voor handen zijn. Wel kunnen we objecten natekenen op basis van foto’s en filmpjes.

De prijs voor het laten maken van een animatie hangt af van de stijl. We werken met standaardprijzen voor het laten maken van een technische 2D animatie. Deze starten aan 2950EUR. Je kan hier meer lezen over wat de prijs van een 2D animatie beïnvloed.

Een technische 3D animatie laten maken kan bij ons al vanaf EUR 4500. Factoren die meespelen zijn het aantal objecten, de lengte van de video en de complexiteit. Wil je graag een concrete prijsinschatting? Contacteer ons dan en we helpen je graag verder!

Dat kan zeker een impact hebben. Als je bruikbare renders hebt, dan hoeven we deze niet opnieuw te modelleren. Maar heb je objecten die wij toch nog moeten modelleren, dan speelt dit geen rol voor de kosteninschatting.

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.